Sizce E-Kitap mı Normal Kitap mı?

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Reaksiyon skoru
18,229
Avantaj ve dezavantajlarını biliyorsunuzdur. Hangisini tercih edersiniz?

Normal kitap. Kindle paperwhite 4 kullanıcısı olarak,

1) ekranı çok küçük,
2) işletim sistemi o kadar yavaş ki insan kullanırken kanser oluyor.

Her türlü normal kitabı seçerim. Nedenine gelecek olursak kağıdın hissiyatı, aklında kalan yeri çizmen, ayraç kullanmak, kitaplarını rafa koyman vb. bir sürü güzel nedeni var. Fakat e-kitap dijital ortam olduğu için göz yorgunluğu, istediğin zaman okuyamama gibi bir sürü problemleri var.

Elinin altında bir sürü kitap olmasını istiyorsan e-kitap. Hafiflik, taşınabilirlik. . Yani tek esprisi bu bence. Evde oturuyorsan pek bir farkı yok. Çok gezen biri değilsen normal kitap daha iyi.
Fiyat anlamında pek farkları yok. Yani kitap 30 lira iken e-kitap hali 15 lira değildir, en azından ben görmedim.
Şahsen her zaman fiziksek kağıdı hissetmek isterim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

göz yorgunluğu
e-kitap okuyucuları tablet gibi değil. Gözü yormaz. Yani illaki yorar, normal kitap da yorar ama dijital diye çok yorar diye bir şey yok e-kitap okuyucuları için.

Fiziksel alabilme ihtimalim varsa alırım özellikle kendi kütüphanemi kurmak gibi hayalim var zaten
Fakat okumak istediğim kitap fizikselde olmayabiliyor Kore ve Japon Light Noveller gibi onları tabletten okuyorum
Burda amaç tutku ve seçenekler oluyor

Normal kitap. Kindle paperwhite 4 kullanıcısı olarak,

1) ekranı çok küçük,
2) işletim sistemi o kadar yavaş ki insan kullanırken kanser oluyor.

Her türlü normal kitabı seçerim. Nedenine gelecek olursak kağıdın hissiyatı, aklında kalan yeri çizmen, ayraç kullanmak, kitaplarını rafa koyman vb. bir sürü güzel nedeni var. Fakat e-kitap dijital ortam olduğu için göz yorgunluğu, istediğin zaman okuyamama gibi bir sürü problemleri var.

Elinin altında bir sürü kitap olmasını istiyorsan e-kitap. Hafiflik, taşınabilirlik. . Yani tek esprisi bu bence. Evde oturuyorsan pek bir farkı yok. Çok gezen biri değilsen normal kitap daha iyi.
Fiyat anlamında pek farkları yok. Yani kitap 30 lira iken e-kitap hali 15 lira değildir, en azından ben görmedim.
Şahsen her zaman fiziksek kağıdı hissetmek isterim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

e-kitap okuyucuları tablet gibi değil. Gözü yormaz. Yani illaki yorar, normal kitap da yorar ama dijital diye çok yorar diye bir şey yok e-kitap okuyucuları için.
Telefondan PDF şeklinde ücretsiz olarak okuyabiliyorum.

Telefondan PDF şeklinde ücretsiz olarak okuyabiliyorum.
Telefonun ekranı ve göz yorucu ışığı sebebiyle okumak pek konforlu ve rahat olmayacaktır. Bir de arkadan bir Insta, WhatsApp bildirimi odaklanmanı bozacaktır. Ha kitaba para verecek durumun müsait değildir oku gitsin.

Dostum ben eskiden normal kitap okurdum. E- kitap okumayı deneyip, alıştığımdan beri normal kitap okuyamıyorum. E kitabın epub formatı oluyor. Epub formata sahip kitaplarda yazı boyutunuda istediğin şekilde ayarlayabiliyorsun. O yüzden çok rahat oluyor. Normal kitap okuyunca yazılar küçük geliyor, o yüzden kitaba odaklanamıyorum ama e kitapda öyle bir sorun olmuyor.

Kesinlikle normal kitap çok daha iyi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,187,443
Üyeler
188,424
Son üye
Hypnotica
Geri