Avrupa Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Geçmişten , şuana kadar bakacak olursak çok rez*iller .
Onlara sorarsan en gelişmiş , en medeni , insan haklarına saygılı , olarak tanımlarlar. Fakat derinine inince alakaları bile yok. (Çoğul olarak konuşuyorum. Büyük Avrupa devletlerinden bahsediyorum). En basit örnek. Dünyadaki en büyük ırkçılık bence şuan orada.
Şimdi diyen şöyle diyenler olacak. Teknolojileri çok iyi. Herkes refah içinde. Dünyada söz sahibiler falan. Bırakın bu ayakları. Zamanında bende sömürgecilik yapsaydım , insanları yurtlarından zorla ayırıp kölelik yaptırsaydım , devletlerin içişlerine girip parçalasaydım, benimde durumum şuan böyle olurdu.
Bence biz de yapsaydık inan bana biz de gelişmiş olurduk.

Refah seviyesi yüksek ama bunu geçmişteki sömürgelerine borçlu bölge tabi tek sebep bu değil

Avrupa, Avrupalılara ve onlar gibi yaşayanlar için mükemmel bir yer ama Doğu'dan, Asya'dan, Afrika'dan gelenler için yani onlardan farklı kültürlere sahip insanlar için ise Türkiye gibi bir yer.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kuşatmalara ve fetihlere de tamam. Fakat sömürgecilik bize ters.
Biz de yaptık ama daha insani bir şekilde, gittiğimiz yerlerdeki kültürleri yok etmedik. Roma Mısır'da, Levant'ta ve bir çok yerdeki kültürü yok etti; barbar denilen ve sonradan medenileşen Fransız, İngiliz ve İspanyollar da Afrika, Amerika ve Asya'da gittikleri her yeri asimile ettiler. Bugün Amerika'da İspanyolca ve İngilizce konuşuluyor ama Balkanlar'da Türkçe konuşulmuyor. Osmanlı'nın bu hoşgörü tavrı sonunu getiren etmenlerden biri oldu ama.

İskandinavların sömürgesi yoktu hatta bugün bile Avrupa'da en demokratik ülkeler İskandinav ülkeleri.

Yakın çağ'da aydınlanmış ve parlak bir kıta, İnsanların birbirine saygılı olduğu, modernin arşa çıktı güneş gibi parlayan bir kıta

Avrupa, Avrupalılara ve onlar gibi yaşayanlar için mükemmel bir yer ama Doğu'dan, Asya'dan, Afrika'dan gelenler için yani onlardan farklı kültürlere sahip insanlar için ise Türkiye gibi bir yer.

Biz de yaptık ama daha insani bir şekilde, gittiğimiz yerlerdeki kültürleri yok etmedik. Roma Mısır'da, Levant'ta ve bir çok yerdeki kültürü yok etti; barbar denilen ve sonradan medenileşen Fransız, İngiliz ve İspanyollar da Afrika, Amerika ve Asya'da gittikleri her yeri asimile ettiler. Bugün Amerika'da İspanyolca ve İngilizce konuşuluyor ama Balkanlar'da Türkçe konuşulmuyor. Osmanlı'nın bu hoşgörü tavrı sonunu getiren etmenlerden biri oldu ama.
Aslında balkanlarda Türkçe bölgesel dil etkisi var yine de.
Bulgaristan.
Kosova.
Bosna Hersek.
Sırbistan.
Makedonya.
Yunanistan.
Arnavutluk.

Eğlenceli bilgi olarak: Aslında ABD'nin resmi dili yok. Orada ortak konuşma dili İngilizce. Tabi güneyde İspanyolca var. Kıta olarak diyorsan da haklısın yine de. :)

Yakın çağ'da aydınlanmış ve parlak bir kıta, İnsanların birbirine saygılı olduğu, modernin arşa çıktı güneş gibi parlayan bir kıta
Acaba.
Bakarsanız ırkçılığın en hatsafalarda olduğu yerler de ayrı zamanda.

İskandinavların sömürgesi yoktu hatta bugün bile Avrupa'da en demokratik ülkeler İskandinav ülkeleri.
Nüfusun etkisi var aslında onlarda az olunca bunu başka şeylerle kapatmak zorunda kaldılar bakarsanız halen iş gücünü kapatmaya çalışıyorlar bilimle bilim onlar için şart yoksa zor olur.

Aslında balkanlarda Türkçe bölgesel dil etkisi var yine de.
Bulgaristan.
Kosova.
Bosna Hersek.
Sırbistan.
Makedonya.
Yunanistan.
Arnavutluk.

Eğlenceli bilgi olarak: Aslında ABD'nin resmi dili yok. Orada ortak konuşma dili İngilizce. Tabi güneyde İspanyolca var. Kıta olarak diyorsan da haklısın yine de. :)
Durum bir değil ama; Güney Amerika'da herkes Avrupa dili konuşuyor ve baktığında sadece dil değil dinden de etkilenmişler. G. Amerikalılar Avrupalılardan daha fazla Hristiyanlar mesela. Öte yandan Türkçe Balkanlarda azınlık sadece. ABD'nin resmi dili olmasa da gayri resmi olarak en çok konuşulan İngilizce ve İspanyolca ki resmiyetin çok da önemi yok bu konuda.

Deniyyet ülkeleri. Bizden daha gelişmiş falan değiller (insani anlamda).
Orada iki zam yapsan barbar oluyorlar. Sen Türk halkını iyi ekonomisi olan bir ülkede yaşat bak bakalım nasıl insan gibi davranıyorlar. Sorun Türk halkında değil. Anadolu medeniyetin doğuş bölgesidir.
Orayı bizden gelişmişleri, insaniler, medeniler gibi safsataları duymak istemiyorum.

Buyur:
Hollanda'da Kovid önlemleri sebebiyle halk isyan edip sokaklara dökülmüş.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,253
Üyeler
196,921
Son üye
Soles
Geri