Anakart Önerisi 5600x-3060ti

Reaksiyon skoru
181
Bütçe
2000
Arkadaşlar

İşlemcim: 5600x, ileride yeni işlemciler çıkıp fiyatlar düşünce 5800x- 5900x yükseltebilirim, hepsini götürecek bir anakart olsun.

Ekran Kartı: 3060ti kart, bu bana yeterli olur.

Monitör: Bir tane 2k, bir tane 1080p monitör birlikte.

Ram: 16gb, 3200mhz, cl16. İleride 3600mhz 2x16 gb alabilirim.

Sonuç olarak 3-5 sene kullanacağım bir sistem kuruyorum, bir eksiklik hissetmeyeceğim bir anakart almak istiyorum. Ancak wifi-bt falan çok önemli değil, görünümü de çok önemli değil. Gidip de en iyisini almaya gerek yok. İleride ram-işlemci yükseltince bir eksiklik hissetmeyeyim yeter.

Mevcutta asus prime b550m-k 4600mhz modeli var. İyi değil denildiği ve indirimler olduğu için değiştirmeye karar verdim.

Altta benim bulduklarım / fiyatları yazılı:

Şu linkteki msi b550m pro-vdh modeli mi? -759 tl

Bu linkteki msi mag x570 tomahawk wifi modeli mi? -1936tl

Bu linkteki msi b450 tomahawk max modeli mi? -717tl

Buradaki msi b450-a pro max modeli mi? -759tl

Yada msi b550 gaming edge pro modeli mi? -1434tl

Anakart sistemin yanına yakışır kalitede olsun, sisteme de uysun yeter.

Hangi modeli önerirsiniz fiyat/performans olarak? Katacağı ekstra bir şey yoksa daha pahalısına gerek yok. Bütçe fark etmez ama gereksiz para harcamak istemem.

Asus Tuf B550-M WİFİ olabilir.

Arkadaşlar

İşlemcim: 5600x, ileride yeni işlemciler çıkıp fiyatlar düşünce 5800x- 5900x yükseltebilirim, hepsini götürecek bir anakart olsun.

Sonuç olarak 3-5 sene kullanacağım bir sistem kuruyorum, bir eksiklik hissetmeyeceğim bir anakart almak istiyorum. Ancak wifi-bt falan çok önemli değil, görünümü de çok önemli değil. Gidip de en iyisini almaya gerek yok. İleride ram-işlemci yükseltince bir eksiklik hissetmeyeyim yeter.

Mevcutta asus prime b550m-k 4600mhz modeli var. İyi değil denildiği ve indirimler olduğu için değiştirmeye karar verdim.

Şu linkteki msi b550m pro-vdh modeli mi? -759 TL

Hangi modeli önerirsiniz fiyat/performans olarak? Katacağı ekstra bir şey yoksa daha pahalısına gerek yok. Bütçe fark etmez ama gereksiz para harcamak istemem.
Asus prime b550 plus güzeldi yaaaa gullaniyom ben

Hocam gerek var mı o kadar pahalı karta?
Benim mevcut kart nasıl, iş görmez mi?
Senin mevcut anakart iş görür tabikide. Yükseltme yapacağın işlemciyide besler. Bunu önermemdeki sebep O.C yapacaksan stabilite önemlidir. Unutma bütün bileşenler anakart üzerinde buluşuyor. Stabil bir sistem kaliteli bir anakartla olur.

Peki x570 tomahawk'ın bir artısı var mı? 1.5 k vereceksem zaten, 1.9 verip onu da alabilirim. Kayda değer bir farkı var mı? İntel'de K serisi olunca oc yapılıyormuş galiba ama amd de işler nasıl yürüyor bilmiyorum.

Arkadaşlar

Şu linkteki msi b550m pro-vdh modeli mi? -759 TL

Eastereg2 mi aldın 😂 bende yapacaktım aynısını yetişemedim arkadaş ya

Peki x570 tomahawk'ın bir artısı var mı? 1.5 k vereceksem zaten, 1.9 verip onu da alabilirim. Kayda değer bir farkı var mı? İntel'de K serisi olunca oc yapılıyormuş galiba ama amd de işler nasıl yürüyor bilmiyorum.
İllaki var birebir incelediğim bir anakart değil. AMD işlemcilerin çarpan kilitleri açık gelir. Genellikle anakart , işlemci ikilisi daha uyguna alabilirsin. İntel o konuda rezalet.

Teşekkürler arkadaşlar,

Bende diğer sistem için aldığım msi b550 gaming edge wifi modeli var hali hazırda, 1434 lira ödemişim. B550 chipset öneriyorsanız o zaman onu kullanayım. Alırken çok araştırmıştım, b550 serisinin en çok tutanlarından biri, redditte herkes bunu öneriyor.

Öte yandan, mevcut kartta yeterli, işini görür diyorsunuz. O zaman değiştirmek zorunlu değil, zaten sistem mevcut anakartın üstüne kurulu. İşini görür, seneye işlemci ile beraber değiştirirsin derseniz hiç uğraşmayayım. İlla ki başka indirimler gelir, o zaman alırım bir anakart.

Teşekkürler arkadaşlar,

Bende diğer sistem için aldığım msi b550 gaming edge wifi modeli var hali hazırda, 1434 lira ödemişim. B550 chipset öneriyorsanız o zaman onu kullanayım. Alırken çok araştırmıştım, b550 serisinin en çok tutanlarından biri, redditte herkes bunu öneriyor.

Öte yandan, mevcut kartta yeterli, işini görür diyorsunuz. O zaman değiştirmek zorunlu değil, zaten sistem mevcut anakartın üstüne kurulu. İşini görür, seneye işlemci ile beraber değiştirirsin derseniz hiç uğraşmayayım. İlla ki başka indirimler gelir, o zaman alırım bir anakart.
Mantıklı karar vermiş olursun👍🏻.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,497
Üyeler
192,732
Son üye
eminbabos
Geri