Ips daha iyiHangi panel daha iyidir sizce önerilerinizi bekliyorum
https://www.hepsiburada.com/msi-opt...nc-full-hd-ips-oyuncu-monitor-p-HBV00000S7TKU sen ve nasıl monitor
Burada yalnışlık var. parlaklık olarak tn en iyi değil, ayrıca kontrast olarak da 3ü arasında en kötüsü. Geri kalanlar doğru.
Yıllardır IPS kullanırım memnunum. Kullanım amacınız çok önemli ve bulunduğunuz ortam benim bulunduğum ortam ışıklı ondan ötürü yansıma çok fazla var.Hangi panel daha iyidir sizce önerilerinizi bekliyorum
Geriye kalanlarda yanlış görüş açısı hariç.Burada yalnışlık var. parlaklık olarak tn en iyi değil, ayrıca kontrast olarak da 3ü arasında en kötüsü. Geri kalanlar doğru.
Parlaklık doğrudan monitörün modeli ve fiyatı ile alakalı o yüzden çok o konuyu deşmeye gerek yok. Kontrast konusu da şu şekilde;
Ips paneller 1000:1 kontrast oranına sahip, siyahlar gri gibidir. Ips glow denilen saçma bir efekt vardır. Tn paneller 800:1(geneli) kontrast oranına sahiptir. Aralarında en düşük kontrasta sahip olan Tn paneldir. VA panelde ise 4000:1 gibi nispeten yüksek kontrast oranı vardır. Diğerlerinin yanında siyahlar gerçekten siyah gibidir. 7-8 sene Ips kullanımından sonra VA panele geçince tek gözüme çarpan nokta siyahların gerçekten çok güzel gözükmesi oldu. Renk olarak da Ips ve VA arasında öyle abartılacak bir fark yok. Blind test yapsan ips çoh eyi va çoh kötü diyenlerin %90'ı ayıramaz.
Tepki süresi ve ghosting konusunda en başarılısı Tn panel. Doğru olarak belirtilmiş. Hata nerede?Geriye kalanlarda yanlış görüş açısı hariç.
Buda parlaklık gibi modelden modele değişebilen bir şey. Ghosting sorunlu tn paneller var, tnden daha iyi tepki süresine sahip ipsler varTepki süresi ve ghosting konusunda en başarılısı Tn panel. Doğru olarak belirtilmiş. Hata nerede?