500 TL'ye mini kütüphane dolduracağım

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Reaksiyon skoru
29,569
500 TL bütçe var. Güzel kitaplar önerir misiniz?

Bu kitaplar bilgisiz ve saçma olmasın. Ne demek istiyorum :

Aşk kitapları, bilim kurgu kitapları (çok kaliteli ama çok kaliteli ise önerin), kişiye hiçbir katkısı olmayan fantastik (çok kaliteli ama çok kaliteli ise önerin) kitaplar olmasın.

Okuyan kişinin kişiliğine karakterine bakış açısına katkı yapacak, hayattan kitaplar (misal 1984, sefiller), bilgi odaklı kaliteli ve gerçek kitaplar olsun. Kitap amacı taşıyan kitaplar olsun.

Benim de bildiğim kitaplar var ama sizden uzun tam toplu liste rica ediyorum.

Topluma açık kütüphane kuracağım.

500 TL bütçe var. Güzel kitaplar önerir misiniz?

Bu kitaplar bilgisiz ve saçma olmasın. Ne demek istiyorum :

Aşk kitapları, bilim kurgu kitapları (çok kaliteli ama çok kaliteli ise önerin), kişiye hiçbir katkısı olmayan fantastik (çok kaliteli ama çok kaliteli ise önerin) kitaplar olmasın.

Okuyan kişinin kişiliğine karakterine bakış açısına katkı yapacak, hayattan kitaplar (misal 1984, sefiller), bilgi odaklı kaliteli ve gerçek kitaplar olsun. Kitap amacı taşıyan kitaplar olsun.

Benim de bildiğim kitaplar var ama sizden uzun tam toplu liste rica ediyorum.

Topluma açık kütüphane kuracağım.
suç ve ceza

İndirimde Amazonda Hasan Ali Yücel Klasikleri 5-20 TL arasındaydı. 20'ye yakın kitap almıştım ve 150 TL tutmuştu.
Dostoyevski, Shakespeare, Victor Hugo, Charles Dickens, Alexandre Dumas kitapları filan beleş fiyattaydı. Bence indirim bekle.

Normalde aldığım klasik kitaplar 100 TL filan tutuyordu J.R.R Tolkien kitaplarıyla 150 TL olmuştu. Yani o kadar ki ucuzdular.

Sana dini yönden kitaplar önermeyi daha doğru buldum. Zira amacın olan kişiye katkı sağlamayı da oldukça iyi karşılayacaklardır. Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır'ın tefsiri elinde bulunmuyorsa edinebilirsin. Daha akıcı ve basit bir şey istiyorsan Mahmut Kısa'ya bakabilirsin. Büyük İslam İlmihali'ni de okumadıysan okumanı öneririm. Riyazü's Salihin de mutlaka okunmalı. Şerhu'l Akaid'i de tavsiye ederim. Filozofların Tutarsızlığı'ndan tanıdığın İmam Gazali'nin İhyâ-u Ulûm-id-Dîn ve Kimya-ı Saadet gibi baş ucu kitaplarını da okumanı öneririm. Siyer ilmine de mutlaka gir. Müstakil bir önerim olmayacak. Hepsi birbirine oldukça benzer ve kaliteli kaynaklarımız var. Bütçene göre alabilirsin.

Bu kitabı alabilirsin ama dikkat etmelisin, kitabın sonunda profesyonel yalancı çıkabilirsin.

Sana dini yönden kitaplar önermeyi daha doğru buldum. Zira amacın olan kişiye katkı sağlamayı da oldukça iyi karşılayacaklardır. Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır'ın tefsiri elinde bulunmuyorsa edinebilirsin. Daha akıcı ve basit bir şey istiyorsan Mahmut Kısa'ya bakabilirsin. Büyük İslam İlmihali'ni de okumadıysan okumanı öneririm. Riyazü's Salihin de mutlaka okunmalı. Şerhu'l Akaid'i de tavsiye ederim. Filozofların Tutarsızlığı'ndan tanıdığın İmam Gazali'nin İhyâ-u Ulûm-id-Dîn ve Kimya-ı Saadet gibi baş ucu kitaplarını da okumanı öneririm. Siyer ilmine de mutlaka gir. Müstakil bir önerim olmayacak. Hepsi birbirine oldukça benzer ve kaliteli kaynaklarımız var. Bütçene göre alabilirsin.
Dini hariç önerdiğin var mı? Bu öneriler için de teşekkür ederim. Çok pahalı değilse almaya çalışacağım. TÜGVA ADANA temsilciliğinde kütüphane kurma görevini üstlendim. Onlar yapacaktı ama onların yapması için resmi belge falan uğraşacaklardı. Ben önden 500 TL gibi küçük bir ücret ilk etapta yeterli olur dedim. Küçük bir ücret söyleyince şaşırdı tamam vereyim ilgilen dedi. Ben de biraz kafayı çalıştıran karaktere katkı yapan kitaplar ekliyorum.
O tarz ne önerirsin?

Bu kitabı alabilirsin ama dikkat etmelisin, kitabın sonunda profesyonel yalancı çıkabilirsin.
En iyisi bu mu yoksa daha iyi alternatif var mı? Sen okuyup gerçek hayatta etkisini aldın mı?

Ben de biraz kafayı çalıştıran karaktere katkı yapan kitaplar ekliyorum.
Klasik kitaplara bakman yerinde olacaktır o vakit. Upuzun, belirli bir hikaye ve olay örgüsüne sahip klasiklerden ziyade daha kısa, yaklaşık 100 sayfalık, dediğin gibi düşündürmeye iten pek çok klasik bulunuyor. Aralarında kendine göre eleme yapıp alabilirsin. Direkt felsefe odaklı yazılan kitaplara da bakılabilir.

Geri