3090 ile mining yapılmalı mı?

HunTürK

80+
Reaksiyon skoru
2
Herkese selamlar.

Gigabyte Eagle 3090 ile mining yapmayı düşünüyorum izlediğim bir kaç videoda 104 mh kazdığı ama oc ile 110 küsür mh lara çıktığını gördüm şuan bir kaç siteden hesaplamama göre 110 mh ortalama ile şuan ki dolar kuru ve eth fiyatı ile aylık 2200 TL getiri gösteriyor 300w güç ve 110 mh ile bu kazancı gösteriyor.

Mining yapanlar yardımcı olabilirse memnun olurum mining yapmayıp 1 krş elde etmemiş arkadaşlar yorum yapmazlarsa daha iyi olur.

Olayda dikkatimi çeken tek şey 3090 oldu :) miningden anlamam ama size bol şanslar.

Herkese selamlar.

Gigabyte Eagle 3090 ile mining yapmayı düşünüyorum izlediğim bir kaç videoda 104 mh kazdığı ama oc ile 110 küsür mh lara çıktığını gördüm şuan bir kaç siteden hesaplamama göre 110 mh ortalama ile şuan ki dolar kuru ve eth fiyatı ile aylık 2200 TL getiri gösteriyor 300w güç ve 110 mh ile bu kazancı gösteriyor.

Mining yapanlar yardımcı olabilirse memnun olurum mining yapmayıp 1 krş elde etmemiş arkadaşlar yorum yapmazlarsa daha iyi olur.
Oc den uzak durulursa yapılır ama aylık kazanç ve giderin sabit olması gerekir

OC'den ziyade UV yapıp performansını arttırabilirsin. Core Clock kısıp Memory Clock arttırmak, fan hızını arttırmak, Power Limit ayarlamak gibi gibi. Tabii bunlar VRAM çipine göre de değişir. GPU-Z resmi atabilir misin?

Oc den uzak durulursa yapılır ama aylık kazanç ve giderin sabit olması gerekir
Hocam oc derken aşırıya kaçmadan zaten kartın imanını gevretecek seviyede değil. Özellikle mining için bir kaç ayar tavsiye edilmiş memory vs ayarları var o bakımdan söyledim

Herkese selamlar.

Youtube dan farklı farklı ayarları dene. Bizim bi arkadaş 8 tane 3090 la 1000mh aldığını söyledi. Tanesi 300w tüketiyormuş

abi keyfine baksana
mining nedir yaa

OC'den ziyade UV yapıp performansını arttırabilirsin. Core Clock kısıp Memory Clock arttırmak, fan hızını arttırmak, Power Limit ayarlamak gibi gibi. Tabii bunlar VRAM çipine göre de değişir. GPU-Z resmi atabilir misin?
Hocam şuan kart yok o yüzden gpu z vs atamam ama dediğiniz gibi yapmayı düşünüyorum zaten bunlara ilişkin bir sürü ayar var nette o şekilde ayar yapmayı planlıyorum ortalama 50-55 derecede bir kaç ayarı değiştirilmiş olarak çok fazla da w çekmeden ama benim amacım bu kart ne kadar kazanıyor ne yapıyor. Bir kaç hesaplama sitesinden bakınca 2k rahat kazanıyor şuan ki dolar kuru ve eth fiyatıyla. Şimdi bir araca da 100 km 3 lt yakar diyor fabrika ancak binen şahıs 6 lt yakıyor o nedenle kullanana sormak daha mantıklı olduğundan konuyu açtım

Hocam oc derken aşırıya kaçmadan zaten kartın imanını gevretecek seviyede değil. Özellikle mining için bir kaç ayar tavsiye edilmiş memory vs ayarları var o bakımdan söyledim
Öyle kullanacaksanız tabii ki olur

Gigabyte eagle modeli leş bir model. Soğutma tarafı çok yetersiz. Fan rpmleri çok düşük. Hiçbir kartımda %80 fanı geçmiyorken eagle da %100 bile yetmiyor bazen

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,270
Üyeler
186,863
Son üye
heidfisch
Geri