F/P Cat 6 kablo önerisi

Bildiğimiz ankastre kutu. Siz neden daireye kablo çekeceksiniz?
hocam hat değerleri çok kötü 17 yedi yıllık kablolar o yüzden değiştirmeyi düşünüyorum 50 kbps ile indiyorum yeri geliyor santral dibimizde normalde 95 mbps diyordu altyapı testlerinde
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bildiğimiz ankastre kutu. Siz neden daireye kablo çekeceksiniz?
1639600137580.png

değerler böyle

hocam hat değerleri çok kötü 17 yedi yıllık kablolar o yüzden değiştirmeyi düşünüyorum 50 kbps ile indiyorum yeri geliyor santral dibimizde normalde 95 mbps diyordu altyapı testlerinde

Alıntıyı görüntüle
değerler böyle
Firmalar ilk iş bu kabloya laf atıyor ama sorun bu olmuyor genellikle. Ama o hat zayıflamasıyla SNR değeri evet bayağı düşük.

%100 bakır kablo alacaksınız, bu piyasada satılan ucu çakılı kablolar işinizi görmez. Metresi en az 3-4 TL iyilerinin.
hocam bizim apartman santrele 30 metre uzaklıkta vdsl port olunca testlerde 95 mbps altyapı gözüküyordu kabloları yeniliyenice vdsl 24 geçmeyi düşünüyorum sorun yaşar mıyım

Alfais markasını tercih edebilirsiniz. Oldukça F/P.

hocam bizim apartman santrele 30 metre uzaklıkta vdsl port olunca testlerde 95 mbps altyapı gözüküyordu kabloları yeniliyenice vdsl 24 geçmeyi düşünüyorum sorun yaşar mıyım
Şu anda ADSL portta olduğunuzdan kesin bir cevap alamazsınız.
Önce VDSL bağlantıya geçip kablo yenileme işini o zaman düşünün derim. Başlangıç olarak 24Mbps iyidir. Hat değerlerinize göre bağlantı hızınızı arttırabilirsiniz.

Ben bundan almıştım zamanında, 40 metresine 130 TL vermişim. Ama bunlar sert kablolar bina içerisinden çekmek ustalık ister.

Ben bundan almıştım zamanında, 40 metresine 130 TL vermişim. Ama bunlar sert kablolar bina içerisinden çekmek ustalık ister.
elektirikçi çağırıp hallettireceğiz yapar heralde

Şu anda ADSL portta olduğunuzdan kesin bir cevap alamazsınız.
Önce VDSL bağlantıya geçip kablo yenileme işini o zaman düşünün derim. Başlangıç olarak 24Mbps iyidir. Hat değerlerinize göre bağlantı hızınızı arttırabilirsiniz.
hocam sadece hız sorunu olsa ping sorunuda var deli gibi yani ben kabloları her türlü değiştirmeyi düşünüyorum zaten illaki gelcek fiber vs diye düşünüyorum

hocam sadece hız sorunu olsa ping sorunuda var deli gibi yani ben kabloları her türlü değiştirmeyi düşünüyorum zaten illaki gelcek fiber vs diye düşünüyorum
Hocam fiber gelse bile sizin değiştireceğiniz CAT6 bir şeyi etkilemez.
Fiberden hizmet alırken DSL için kullandığınız CAT6 sizi kurtarmaz yani.
Ayrıca şu anda ADSL'de bu değerleri alıyorsunuz. Belki VDSL'de (çok büyük ihtimalle) bu kadar kötü değerleri almayacaksınız.
Ben de değiştirmeyi düşünüyordum ama kablolar zaten CAT6 çıktı, ek bağlantılarımda sorun olduğu için dalgalanma yaşıyormuşum meğer, onu da çözdüm sonradan.

Pratik olmaya bakın.

Hocam fiber gelse bile sizin değiştireceğiniz CAT6 bir şeyi etkilemez.
Fiberden hizmet alırken DSL için kullandığınız CAT6 sizi kurtarmaz yani.
Ayrıca şu anda ADSL'de bu değerleri alıyorsunuz. Belki VDSL'de (çok büyük ihtimalle) bu kadar kötü değerleri almayacaksınız.
Ben de değiştirmeyi düşünüyordum ama kablolar zaten CAT6 çıktı, ek bağlantılarımda sorun olduğu için dalgalanma yaşıyormuşum meğer, onu da çözdüm sonradan.

Pratik olmaya bakın.
hocam bizde de ek var çok her odaya ek götürülmüş zamanında ama hiç bir aygıt bağlı değil etkisi var mıdır?

hocam bizde de ek var çok her odaya ek götürülmüş zamanında ama hiç bir aygıt bağlı değil etkisi var mıdır?
Hatta paralel olmadığı sürece bir sorun çıkaracağını sanmam.
O tarz teknik detayları da genelde saha ekibi biliyor.

Hatta paralel olmadığı sürece bir sorun çıkaracağını sanmam.
O tarz teknik detayları da genelde saha ekibi biliyor.
hocam kabloları yenilek durum yine aynı santal çok yakınımızda neden böyle değerler alıyorum kafayı yiyeceğim ya reglet kurusunda sorun olabilir mi başka açıklama gelmiyor yada modemden kaynaklı hız ve ping sorunu yaşama ihtimalim var mı ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,358
Üyeler
185,260
Son üye
teklan
Geri