İnternette 40 TL olan tevrat d&r da 70 TL'ye alınır mı ?

HasanBG

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
859
Sizce napsam şuan d&r'dayım ve çok arada kaldım (ailemin tevratı okuduğumu öğrenmesini istemiyorum ondan dolayı düşünceliyim)

Tevratı ne yapacaksın ki?

Tevratı ne yapacaksın ki?
Sadece dini amaçla değil, bilgi edinmek amaçlı da kullanılabilir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sizce napsam şuan d&r'dayım ve çok arada kaldım (ailemin tevratı okuduğumu öğrenmesini istemiyorum ondan dolayı düşünceliyim)
Kağıt veya baskı kalitesi farkı olur, fiyatlar arası farkın sebebi genelde bu olur. Nerede ucuzsa onu alabilirsin, para sıkıntısı yoksa d&r dan al

Dostum sadece okumak için alacaktır. Okuyunca eğer inanmazsa sorun olmaz diye biliyorum inanç gereği. Hem zaten dini kitapların 4'ü de birbirine benzer ve devamı gibi. İnce memed 1-2-3-4 misal.
Anna karenna 1 anna karenna 2 anna karenna 3. Bir de joni sins vardı herhalde

Sadece dini amaçla değil, bilgi edinmek amaçlı da kullanılabilir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kağıt veya baskı kalitesi farkı olur, fiyatlar arası farkın sebebi genelde bu olur. Nerede ucuzsa onu alabilirsin, para sıkıntısı yoksa d&r dan al
Dostum sadece okumak için alacaktır. Okuyunca eğer inanmazsa sorun olmaz diye biliyorum inanç gereği. Hem zaten dini kitapların 4'ü de birbirine benzer ve devamı gibi. İnce memed 1-2-3-4 misal.
Doğru diyorsunuz fakat Tevrat okumadan önce islam da iyi bir bilgiye sahip olmak lazım ki yanlış düşüncelere kaymayalım. Evet Tevratı sadece okumak Yahudi olduk demek değil ama zaten şuan hiçbir Tevrat da doğru Tevrat değil hepsi Tahrif edilmiş Tevratlar. Kur'an Hariç bütün dini kitaplar tahrif edildiler zaten.

Doğru diyorsunuz fakat Tevrat okumadan önce islam da iyi bir bilgiye sahip olmak lazım ki yanlış düşüncelere kaymayalım. Evet Tevratı sadece okumak Yahudi olduk demek değil ama zaten şuan hiçbir Tevrat da doğru Tevrat değil hepsi Tahrif edilmiş Tevratlar. Kur'an Hariç bütün dini kitaplar tahrif edildiler zaten.
Dediğin şeylerin kesinliği yok.

1. yanlış: Tevrat okumadan önce İslam da iyi bir bilgiye sahip olmak lazım
2. kesinliği yok, inanç gereği yapılan görüş: Şuan hiçbir Tevrat da doğru Tevrat değil
3. kesinliği yok, inanç gereği yapılan görüş: Kur'an Hariç bütün dini kitaplar tahrif edildiler zaten.

Doğru diyorsunuz fakat Tevrat okumadan önce islam da iyi bir bilgiye sahip olmak lazım ki yanlış düşüncelere kaymayalım.
Herkes müslüman olmak zorunda değil
Evet Tevratı sadece okumak Yahudi olduk demek değil ama zaten şuan hiçbir Tevrat da doğru Tevrat değil hepsi Tahrif edilmiş Tevratlar.
İslamiyete göre böyle, islam inancına sahip olmayan biri için bu bilginin geçerliliği yok
Kur'an Hariç bütün dini kitaplar tahrif edildiler zaten.
Tekrardan yine islama göre böyle, islam inancı olmayanlara göre bu bilginin geçerliliği yok

1. yanlış: Tevrat okumadan önce İslam da iyi bir bilgiye sahip olmak lazım
2. kesinliği yok, inanç gereği yapılan görüş: Şuan hiçbir Tevrat da doğru Tevrat değil
3. kesinliği yok, inanç gereği yapılan görüş: Kur'an Hariç bütün dini kitaplar tahrif edildiler zaten.
1:
- Bir rivayete göre Hz. Ömer (ra) Ehl-i kitaptan aldığı bir kitabı getirip Hz. Peygamber (a.s.m)’e okuyunca çok kızdı ve şöyle dedi:

“Ey Hattab’ın oğlu! Bu ne şaşkınlık? Nefsim elinde olan Allah’a yemin ederim ki, ben size bembeyaz, dupduru tertemiz bir hakikatle geldim. Ehl-i kitaptan bir şey sormayın. Çünkü, size söyleyecekleri bir gerçeği yalanlayabilir veya yanlış bir şeyi tasdik edebilirsiniz. Nefsim elinde olan Allah’a yemin ederim ki, eğer Musa (as) şimdi aranızda yaşamış olsaydı, bana tabi olmaktan başka bir şey yapamazdı.”
2: 3. ile ayni cevap
3: Yani bütün demeyelim ama Tevrat İncil ve Zebur tahrif edildi.
Tevrat ve İncil’in tahrif edildiğini, Kur’an-ı Kerim şöyle haber vermektedir:

”Onlardan bir grup, okuduklarını kitaptan sanasınız diye kitabı okurken, dillerini eğip bükerler. Halbuki okudukları kitaptan değildir. Söyledikleri, Allah katından olmadığı halde, Bu Allah katındandır derler. Onlar bile bile Allah’a iftirâ ediyorlar." (Âl-i imran, 3/78)
"Ey iman edenler! Biliniz ki, hahamlardan ve râhiplerden bir çoğu insanların mallarını haksız yollardan yerler ve insanları Allah yolundan engellerler..." (Tevbe, 9/34)
"'Ve Allah çocuk edindi.’ diyenleri uyarmak için. Bu hususta ne onların ne de atalarının bir bilgisi vardır. Ağızlarından ne büyük söz çıkıyor! Onlar yalnız ve yalnız yalan söylerler.” (Kehf, 18/4-5)
“Ey Ehl-i kitap! Niçin hakkı bâtıla karıştırıyor ve bile bile hakkı gizliyorsunuz?” (Âl-i imrân, 3/71

1:

2: 3. ile ayni cevap
3: Yani bütün demeyelim ama Tevrat İncil ve Zebur tahrif edildi.
Tevrat ve İncil’in tahrif edildiğini, Kur’an-ı Kerim şöyle haber vermektedir:
Dostum yine islam inancına göre cevap veriyorsun, biz de bunu söylüyoruz sana. Diğer dini kitapların tahrif edildiği islamiyette geçiyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,491
Üyeler
192,732
Son üye
eminbabos
Geri