Clio 3 Bu uyarı nedir?

-pSx

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
426
Dün gece aracı çalıştırdığımda yandı ve bir daha sönmedi, bilen var mı?

Ekler

• 8DBD6300-FBF1-439F-A243-634E6818CC20.jpeg
    8DBD6300-FBF1-439F-A243-634E6818CC20.jpeg
    1.1 MB · Hit: 1,181
Adsız.png

Selâmunaleyküm 20k

• Beğen
Reaksiyonlar: -pSx
Servis ışığı
Mesela megane 2 sağ koltukta kronik ilerletince airbag yanar onda yanar veya motor lambası yanar o zaman yanar. Yani her türlü şey olabilir obd cihazına bağlatıp bakmalısınız.

Aracı kontrol ettirin. Bu şekilde fazla kullanmanız sağlıklı değildir.

• Beğen

Hayır bu ışıktan bahsetmiyorum pardon.
Onun servis ikaz ışığı olduğunu biliyorum, fakat bu ikisi birlikte aynı anda yandılar.

Aracın suyu tam, yağı ise 1 hafta önce değişti

Aracı kontrol ettirin. Bu şekilde fazla kullanmanız sağlıklı değildir.
Servis ışığı
Mesela megane 2 sağ koltukta kronik ilerletince airbag yanar onda yanar veya motor lambası yanar o zaman yanar. Yani her türlü şey olabilir obd cihazına bağlatıp bakmalısınız.
Selâmunaleyküm 20k
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca çalışmasında gidişinde vs herhangi bir sorun gözlemlemedim

Ekler

• C07FFA47-7175-4DC5-9FAF-3E580D532BDA.jpeg
    C07FFA47-7175-4DC5-9FAF-3E580D532BDA.jpeg
    545.5 KB · Hit: 264
Arabanın suyuna bakın , borudan filan sızdırıyor olabilir aracın altına bi bakın

Dün gece aracı çalıştırdığımda yandı ve bir daha sönmedi, bilen var mı?
Aynı araçtan bende de vardı bu işaret yandı arabadan indim altı komple su. Radyatör patlamıştı dikkatli ol bi kontrol et nolur nolmaz. Onun dışında eski model renaultlarda durup dururken bile ışık yakar şaşırmayın

• Beğen
Motor inecek kardeşim 20k
Dostum neyin boşunu yapıyorsun? Motor arıza lambasına mı benziyor o yoksa Servis ışığına mı benziyor sence? Araçta motorla ilgili herhangi bir sıkıntı yok.

Arabanın suyuna bakın , borudan filan sızdırıyor olabilir aracın altına bi bakın
Arabanın yağı suyu tam bakımdan da yeni çıktı sorunsuz çalışıyor, altına baktıracağım yarın sabah ilk iş.

Aynı araçtan bende de vardı bu işaret yandı arabadan indim altı komple su. Radyatör patlamıştı dikkatli ol bi kontrol et nolur nolmaz. Onun dışında eski model renaultlarda durup dururken bile ışık yakar şaşırmayın

Feci yağmur yağıyor şu sıralar, altına baksam kesin ıslak çıkacak zaten, radyatör patlasa arabanın suyu olur mu peki? Şu anda su seviyesi normal seviyede

Bide ok tuşuna basılı tutsana genelde bu işaret yağ bakımı geldi diye yakar sağdaki ok tuşuna uzun süre basılı tutun

Dostum neyin boşunu yapıyorsun? Motor arıza lambasına mı benziyor o yoksa Servis ışığına mı benziyor sence? Araçta motorla ilgili herhangi bir sıkıntı yok.

Arabanın yağı suyu tam bakımdan da yeni çıktı sorunsuz çalışıyor, altına baktıracağım yarın sabah ilk iş.

Feci yağmur yağıyor şu sıralar, altına baksam kesin ıslak çıkacak zaten, radyatör patlasa arabanın suyu olur mu peki? Şu anda su seviyesi normal seviyede
Su seviyesi normal ise hiç endişelenme bas kontağa binmeye devam et

• Beğen
Bide ok tuşuna basılı tutsana genelde bu işaret yağ bakımı geldi diye yakar sağdaki ok tuşuna uzun süre basılı tutun

Evet, yağ bakım sayacının kmsi gelmiş olabilir doğru, yağı değişti ama sanırım gösterge sıfırlanmadı.

Yağ sayacını sıfırladıktan sonra ikaz ışıkları silinirse herhangi bir sorun yok demektir değil mi?

Suyunu ve yağını kontrol ettim, normal seviyedeler, belki çok az su takviyesi yapılabilir, 150ml kadar anca

Yağ bakımını sıfırlayın hocam . Sonra muhtemelen gidecektir o zaman.
Yağ bakımı menüsüne gelin silecek kolunda ki alt üst tuşlarından alttakine 10 15 saniye basılı tutun bakım sıfırlanacaktır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,184,001
Üyeler
187,914
Son üye
metza
Geri