Alerjik Rinit olanınız var mı ?

Atech

80+
Reaksiyon skoru
38
Alerjik Rinit tanısı alalı 2 ay oldu. İlaçlar ve spreyler ile birlikte burun tıkanıklığı, hapşırma ve diğer belirtileri durdurduk ama ilaçlar bittiğinde belirtiler tekrar başlıyor. Tüm seneye yayıldı bu olay. Merak ediyorum da forumda bu durumu yaşayan var mı ? Nasıl yollar izlediniz ? Konka ameliyatı ya da alerji aşısı olan var mı acaba ?

Rinit nedir ?

Bağışıklık sistemimiz hiçbir şey olmamasına rağmen "aha da bize saldırıyorlar" diye harekete geçip burun etini şişiriyor, sürekli hapşırmamıza sebep oluyor ve burunda mukoza artışına sebep oluyor. Bu olay burunda olursa Rinit oluyor.

Bağışıklık sistemimiz hiçbir şey olmamasına rağmen "aha da bize saldırıyorlar" diye harekete geçip burun etini şişiriyor, sürekli hapşırmamıza sebep oluyor ve burunda mukoza artışına sebep oluyor. Bu olay burunda olursa Rinit oluyor.
Kötüymüş geçmiş olsun

Hocam 3 yıl önce kulak ağrısından gitmiştim hastaneye, reçete duruyor hala alerjinik rinit yazıyor ama sende olanların hiçbirisi bende olmamıştı.

Ekler

• IMG_20210317_124318.jpg
    IMG_20210317_124318.jpg
    4.2 MB · Hit: 197
Hocam 3 yıl önce kulak ağrısından gitmiştim hastaneye, reçete duruyor hala alerjinik rinit yazıyor ama sende olanların hiçbirisi bende olmamıştı.
östaki borusu tıkanıklığı da yaşıyorum. Kulaklarımda basınç ve doluluk hissi artı baş ağrısı.

östaki borusu tıkanıklığı da yaşıyorum. Kulaklarımda basınç ve doluluk hissi artı baş ağrısı.
Dediğim gibi hocam 3 yıl önce yaşamıştım bu hastalığı pek hatırlamıyorum ama sizin kadar ağır geçmedi ilaçlardan sonra geçmişti benim. Geçmiş olsun sizede allah şifa versin.

hocam yaşıyorum bi çözümü de burundaki bi kemiği almadan yokmuş geçici çözümler olan alerji haplarını kullanıyorum ben aerius tu sanırım adı kemiği almak için de 18 yaş gerekiyor son üç sene sabretip sonra kemiği aldırmayı düşünüyorum ben.
Ben de bir de baş dönmesi göz kararması yapıyor.

hocam yaşıyorum bi çözümü de burundaki bi kemiği almadan yokmuş geçici çözümler olan alerji haplarını kullanıyorum ben aerius tu sanırım adı kemiği almak için de 18 yaş gerekiyor son üç sene sabretip sonra kemiği aldırmayı düşünüyorum ben.
Ben de bir de baş dönmesi göz kararması yapıyor.
anladığım kadarıyla 15 yaşındasın sende çok erken başlamış, ben 22 yaşımdayım 6 7 ay önce başladı. Ayın 24'ünde KBB randevum var bakalım ne diyecek, Aeruis midir nedir o ilaçtan ben de 2 ay kadar kullandım bir de nazosfer adlı bir sprey kullandım. Bu ikisini kullanırken hiç bir rahatsızlık duymadım. Ama ilaçlar bitince tekrar başladı. Ömür boyu ilaç kullanmak istemiyorum. Doktor ne diyecek bakalım. Ameliyat falan derse kabulum valla bıktım bu illetten.

anladığım kadarıyla 15 yaşındasın sende çok erken başlamış, ben 22 yaşımdayım 6 7 ay önce başladı. Ayın 24'ünde KBB randevum var bakalım ne diyecek, Aeruis midir nedir o ilaçtan ben de 2 ay kadar kullandım bir de nazosfer adlı bir sprey kullandım. Bu ikisini kullanırken hiç bir rahatsızlık duymadım. Ama ilaçlar bitince tekrar başladı. Ömür boyu ilaç kullanmak istemiyorum. Doktor ne diyecek bakalım. Ameliyat falan derse kabulum valla bıktım bu illetten.
evet hocam bende erken başladı ama aerius bittiği anda tekrar olmaya başlıyor nasıl 18i bekleyeceğim onu düşünüyorum

Aylar sonra gelen güncelleme :D KBB doktoru ameliyat dedi. Konka Radyofreanks işlemi oldum. Uyutmadılar bile. 15 dakika ya sürdü ya sürmedi. Ameliyatın üzerinden 3 ay kadar geçti burnum açık. Ama doktorumun dediğine göre ileride tekrar tıkanıklık yaşayacakmışım. Durum tekrarlanınca bir radyofrekans daha geçireceğim. 2. ya da 3. radyofrekanstan sonra bir daha tıkanma olmaz dedi doktorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,708
Üyeler
192,775
Son üye
Wolvthebigbad
Geri