yeni topladığım pc kasıyor

fullblend

80+
Reaksiyon skoru
8
Akadaşlar merhaba yeni bir pc topladım sadece ssd alıcak param kalmadığı için eski bilgisasarın hdd sini taktım...
yeni yopladığım pc kasıyor evet bildiğiniz sanki içinde 4 gb ram varmış gibi kasıyor ayrıca ekran arada sırada gidip geliyor önce bir iki üç saniye pc donuyor sonra ekran siyah oluyor 5-10 saniye sonra geri geliyor.
yapmadığım şey kalmadı windows8-10-11 teker teker yükleyip denedim format attım flash bellekten temiz kurulum yaptım düzelmedi. acaba eski hdd den mi kaynak lı yoksa yapmamı önerdiğiniz başka bir şey var mı?
NOT:işlemci sıcaklık değerleri gayet normal hatta düşük bile denilebilir ve biosuda son sürüme güncelledim yine düzelmedi.

sistem özellikleri:

İşlemci AMD Ryzen 5 PRO 3350G with Radeon Vega Graphics 3.60 GHz
Takılı RAM 16,0 GB (kullanılabilir: 13,9 GB)
Anakart B450M S2H V2

yardım lütfen.

Akadaşlar merhaba yeni bir pc topladım sadece ssd alıcak param kalmadığı için eski bilgisasarın hdd sini taktım...
yeni yopladığım pc kasıyor evet bildiğiniz sanki içinde 4 gb ram varmış gibi kasıyor ayrıca ekran arada sırada gidip geliyor önce bir iki üç saniye pc donuyor sonra ekran siyah oluyor 5-10 saniye sonra geri geliyor.
yapmadığım şey kalmadı windows8-10-11 teker teker yükleyip denedim format attım flash bellekten temiz kurulum yaptım düzelmedi. acaba eski hdd den mi kaynak lı yoksa yapmamı önerdiğiniz başka bir şey var mı?
NOT:işlemci sıcaklık değerleri gayet normal hatta düşük bile denilebilir ve biosuda son sürüme güncelledim yine düzelmedi.

sistem özellikleri:

Anakart B450M S2H V2

yardım lütfen.
Eski HDD'den dolayı oluyordur büyük ihtimalle. Harddisk sentinel ile sağlık durumuna bak.

donma kasma yapıyorsa HDD dolayı olabilir

sistem özellikleri:

Anakart B450M S2H V2

yardım lütfen.
Hocam laptop kullanıyorum bende bende bios güncel değildi. Belki bir ihtimal bios uptade gerekebilir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

windows henüz etkineştirilmemiş bu yüzden olabilir mi

windows henüz etkineştirilmemiş bu yüzden olabilir mi
Hayır hocam bende öyle kullaniyorum

Hocam laptop kullanıyorum bende bende bios güncel değildi. Belki bir ihtimal bios uptade gerekebilir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hayır hocam bende öyle kullaniyorum
biosu güncelledim şu anda son sürümde windows 11 yükledim tekrar güncellemerli inditiyorum olmazsa hdd yi değiştiricem mecbur. teşekkürler hocam.

biosu güncelledim şu anda son sürümde windows 11 yükledim tekrar güncellemerli inditiyorum olmazsa hdd yi değiştiricem mecbur. teşekkürler hocam.
Estağfurullah ne demek .

Eski HDD'den dolayı oluyordur büyük ihtimalle. Harddisk sentinel ile sağlık durumuna bak.
hocam iyi çıktı galiba ama yinede hdd den kaynaklı olabilir değil mi?

Ekler

• Ekran Görüntüsü (2).png
    Ekran Görüntüsü (2).png
    232.3 KB · Hit: 77
Ne kadara topladınız?

Ne kadara topladınız?
işlemci 2440(akakçeden bakınca ara sıra 2400 e düşebiliyor)
ramler oloy 3200 mhz 8gb iki tane 370 den 740
anakart 475
kasa+650w psu 770(daha ucuza da varmış)
kule tipi fan 120 lira
toplam:4545
daha ucuzada toplanabilinirmiş.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,408
Üyeler