Yardım Ekran kartı watt tüketimi?

kyagizzz

Cezalı
80+ Bronze
Reaksiyon skoru
518
Monster kullanıyorum ekran kartları her zaman tam güç mü kullanır kendini. Mesela benimki forzada 40-50 arası kullanırken ets de 70-75 kullanıyor. Ama diğer videardakiyke ayni fps ye yakın alıyorum.
Forzada bundna 10fps falan düşük alıyorum bu da 8 gb ramden. Ayni laptobun 16gb lik bir versiyonuna sahip bir tanıdık var bu forumdan tanıştık onunlada tam videodakiyle ayni aliyor. Demem o ki her zaman tam watt kullanmaz degilmi?

Monster kullanıyorum ekran kartları her zaman tam güç mü kullanır kendini. Mesela benimki forzada 40-50 arası kullanırken ets de 70-75 kullanıyor. Ama diğer videardakiyke ayni fps ye yakın alıyorum.
Forzada bundna 10fps falan düşük alıyorum bu da 8 gb ramden. Ayni laptobun 16gb lik bir versiyonuna sahip bir tanıdık var bu forumdan tanıştık onunlada tam videodakiyle ayni aliyor. Demem o ki her zaman tam watt kullanmaz degilmi?
Anladığım o ki bu lanet rtx 3050 serisi alınmaz laptoplar da ya bi insan bu kadar mı çile çeker
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Anladığım o ki bu lanet rtx 3050 serisi alınmaz laptoplar da ya bi insan bu kadar mı çile çeker
Aynı sorunları yaşayan arkadaşlar var denk geliyorum rtx 3060 da hiç bir sorun yok
Sebebi de mux switch diye bir donanım parçası varmış 3050 serilerine koymuyor üreticiler o yüzden

Aynı sorunları yaşayan arkadaşlar var denk geliyorum rtx 3060 da hiç bir sorun yok
Sebebi de mux switch diye bir donanım parçası varmış 3050 serilerine koymuyor üreticiler o yüzden
Hocam bir sorun yok ben sadece merak ettiğim için sordum ben gayet memnunum şu an güzel.

Hocam bir sorun yok ben sadece merak ettiğim için sordum ben gayet memnunum şu an güzel.
Kullanan 1 arkadaşım da var o da gayet memnun

Bilemiyorum, şans işi biraz
Hocam genel olarak teknoloji şans işi. Ben 1.5 ay önce fln 11 e aldım ve o zmn bu fiyata 1650 liler vardı. 9.. sınıfa gidiyorum ben. Bu beni 4 sene oyun sonrasi yazilim kodlama için götürsün diye aldım. Ki götürecek gibi

Hocam genel olarak teknoloji şans işi. Ben 1.5 ay önce fln 11 e aldım ve o zmn bu fiyata 1650 liler vardı. 9.. sınıfa gidiyorum ben. Bu beni 4 sene oyun sonrasi yazilim kodlama için götürsün diye aldım. Ki götürecek gibi
@soul sizce gotururmu?

• Beğen
Reaksiyonlar: soul

@soul sizce gotururmu?
Gider o kadar

Oyun oynarken hangi ayarda oynuyorsun

Turbo mod mu , performans modu mu ,vb..
Turbo mod yok hocam. Performans var ve zaten oyun oynarken ona almak gerekiyor

Oyun oynarken hangi ayarda oynuyorsun

Turbo mod mu , performans modu mu ,vb..
Forza Horizon 4 Benchmark
Ultra:78 (online 60-70 bazen 55)
Yüksek:100 civarı
Ekran kartı ve islemci kullanimi(ultra) %90-100 %60-70
Ekran kartı ve islemci kullanımı(yuksek) ikiside %60 civarı
Forzada ekran karti watt degeri 40-50 arası
Sıcaklık. Ekran karti max 77
İslemci: ara ara anlik 87
Valorant:
En ustteki ayarlar orta onun disinda dusuk.
160-120

CSGO
En yüsek:220-130 130 gordüm min ortalama catisma esnası 160 fln

ETS 2
En yüsek 90-100
Ets de kullanım değerleri
Ekran karti:%90-100 watt ise 70
İslemci %45-55

Forzada ara ara drop yiyorum bu galiba 8 gb ramden.?
Valorant ta bu kdr düşük fps almm normalmi?
Forzada neden bu kdr az watt kullaniyor?
8 gb ram alsam fps degerleri degisirmi?
Forzada drop gidermi?
Altinda tek fanli yavas donen bir fan kullaniyorum cok etkilemez sicakliğı maks 2 derece fln diye dusunuyorum. Degerlerim normalmi alali 1 ay oldu sorunlarla karsilasan cok insan goruyorum korkuyorum ister istemez. Diğer konumdan kopyaladim

Çünkü böyle bi muhabbet duymuştum güç tasarrufunda ekran kartını %100 kullanıyor turbo modda ise 60 da sabit kalıyormuş

Çünkü böyle bi muhabbet duymuştum güç tasarrufunda ekran kartını %100 kullanıyor turbo modda ise 60 da sabit kalıyormuş
Ewt hocam onun sebebi güç tasarufunda 35watta kısıtlıyor çözümü de çok basit. Servise gönderiyorsunuz bios guncelliyorlar bu kdr

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,099,070
Üyeler
174,819
Son üye
Yaxicii
Geri