Çözüldü✓ Formata rağmen geçmeyen "virüs"

Reaksiyon skoru
28
Evet, başlıkta da göründüğü gibi. Bilgisayarım kim olduğunu bilmediğim bir kişi tarafından yönetiliyor. Bir arkadaşıma Discord üzerinden bir fotoğraf yüklerken, ben daha klavyeye dokunmazken şöyle bir yazı yazıldı "biliyorum a**". Yaklaşık 3 aydır şüpheleniyordum ve arada bilgisayarı Kaspersky gibi programlarla tarıyordum fakat sonuç temiz çıkıyordu. Bu olayla artık kesinleştir. Bundan sonra ne yapmalı?

Evet, başlıkta da göründüğü gibi. Bilgisayarım kim olduğunu bilmediğim bir kişi tarafından yönetiliyor. Bir arkadaşıma Discord üzerinden bir fotoğraf yüklerken, ben daha klavyeye dokunmazken şöyle bir yazı yazıldı "biliyorum a**". Yaklaşık 3 aydır şüpheleniyordum ve arada bilgisayarı Kaspersky gibi programlarla tarıyordum fakat sonuç temiz çıkıyordu. Bu olayla artık kesinleştir. Bundan sonra ne yapmalı?
herhangi bir bilmediğiniz dosyaya tıkladınızmı bilgisayarda ?

Görev yöneticisinden "kullanıcılar" bölümüne bakar mısınız? SS atarsanız daha iyi olur.

Ekler

• unknown3.png
    unknown3.png
    124.4 KB · Hit: 283
  • unknown2.png
    unknown2.png
    124.1 KB · Hit: 284
  • unknown.png
    unknown.png
    129.2 KB · Hit: 284
Eğer çok şüpheleniyorsan kuşkun varsa bir format atman iyi olur.

burak hocamın kullanıcılar bölümünde bir şey olabilir sorusuna bakın belki o bir şey biliyordur fakat
eskiden aynı şeyi yaşamıştım bilmediğmi bir şey indirince bilgisayarımın kontrolünü ele geçirmişlerdi fakat dosyaya tıklayınca oldu indirince değil
temiz bir format atın bilgisayara tabi en son çözüm

burak hocamın kullanıcılar bölümünde bir şey olabilir sorusuna bakın belki o bir şey biliyordur fakat
eskiden aynı şeyi yaşamıştım bilmediğmi bir şey indirince bilgisayarımın kontrolünü ele geçirmişlerdi fakat dosyaya tıklayınca oldu indirince değil
temiz bir format atın bilgisayara tabi en son çözüm
Çok fazla çalışmam var bilgisayarda. Çok zor olacak benim için.

Ben bilgileri yedekleyip format atardım, en temiz çözüm bu olacaktır. Kapersky taramasında vs. çıkmıyor, ilginç.

Geri