Python öğrenmeye çalışıyorum yardım edermisiniz?

Egec3535

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
117
merhaba arkadaşlar yapmak istediğim program boş kümesi olan bir liste oluşturmak ve bu listeye sayılar girdiğimde bunları görüntüleyebilmek (bir yere kaydetsin demiyorum programı kapatınca dekrardan görüntüleyebilmek beni aşar) gidebildiğim kadar gittiğim yer burası oldu:

1645303054105.png

not= biliyorum bir sürü hatam kesin vardır lütfen bunları düzeltmemde yardımcı olun ve daha yeni yeni öğrenmeye başlıyorum dalga geçmesseniz sevinirim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

23 satırdaki kodu yanlış yazmışım söyle olmalı:

if soru==("2"):

Hata nerede çalıştırıp error varsa foto atar mısınız?

goto kalıbını kullan.phytonda dengi ne bilmiyorum belki aynıdır.

yapmak istedigim bir takim seyler var sadece o kodlari ogrenmek istiyorum

fotografta # ile gosterilen seyler yapmak istediklerim bunlar icin hangi kodu kullanabilirim bunu sordum
Hocam burda yazarak doğru düzgün anlatamam ama şöyle soyliyim. Bir döngü oluştur her döngüde listeye eklemek istediği sayıyı sorsun ve sonlandirmasini isteyip istemediğini sorsun şu 1,2 şık seçme gibi şeylerle yap zaten yapmışsınız. Hatta ek olarak 3 şık da listeyi göster olsun. PC ye geçince yani yarın erkenden sana örnek bir şey yapıp atarım sana.

Peki mantık olarak doğru yoldamıyım?
dene gör. kodunun logic hatası var mı konrol etmedim.

baktım da switch case kullansana neden uzattın?

dene gör. kodunun logic hatası var mı konrol etmedim.

baktım da switch case kullansana neden uzattın?
Evet switch case daha basit olur

Hocam burda yazarak doğru düzgün anlatamam ama şöyle soyliyim. Bir döngü oluştur her döngüde listeye eklemek istediği sayıyı sorsun ve sonlandirmasini isteyip istemediğini sorsun şu 1,2 şık seçme gibi şeylerle yap zaten yapmışsınız. Hatta ek olarak 3 şık da listeyi göster olsun. PC ye geçince yani yarın erkenden sana örnek bir şey yapıp atarım sana.
while komutunu diyorsanız oluşturabilirim fakat bu direkt olarak programı baştan baştalıyor bildiğim kadarı ile while süreklilik=='1':
yapar süreklilik=1 yazarim başa döngu olusur ama iatedigim bu degil

Evet switch case daha basit olur
switch case nedir bilmiyorum dedigim gibi bu islerde yeniyim maalesef

while komutunu diyorsanız oluşturabilirim fakat bu direkt olarak programı baştan baştalıyor bildiğim kadarı ile while süreklilik=='1':

google dan araştırarak öğrenirsin.bu yazdığından daha kolay ve anlaşılır.

Switch case seçim yapmak için. Senin yazdığın if mantığı gibi ama daha profesyonelce ve daha sağlıklı bir biçimi.

@asertyu'un dediği gibi listeye birden çok bilgi eklemek istiyorsan for veya while kullanın.
While == 1 dersen sürekli döner ama başka bir koşul eklersen koşul tamamlandığında sonlanır.

Geri