Python öğrenmeye çalışıyorum yardım edermisiniz?

Switch case seçim yapmak için. Senin yazdığın if mantığı gibi ama daha profesyonelce ve daha sağlıklı bir biçimi.

@asertyu'un dediği gibi listeye birden çok bilgi eklemek istiyorsan for veya while kullanın.
While == 1 dersen sürekli döner ama başka bir koşul eklersen koşul tamamlandığında sonlanır.
Kısmen anladım teşekkürler fakat şuanda switch case kullanmak istemiyorum if else komutlarından ilerlemek istiyorum sonra switch case mantığına bakarım.

Kısmen anladım teşekkürler fakat şuanda switch case kullanmak istemiyorum if else komutlarından ilerlemek istiyorum sonra switch case mantığına bakarım.
Temelleri öğrenmek için kurslardan dinleyin dilerseniz.
BTK Akademi'de ücretsiz ve kaliteli Python kursu var.

while komutunu diyorsanız oluşturabilirim fakat bu direkt olarak programı baştan baştalıyor bildiğim kadarı ile while süreklilik=='1':
yapar süreklilik=1 yazarim başa döngu olusur ama iatedigim bu degil
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

switch case nedir bilmiyorum dedigim gibi bu islerde yeniyim maalesef
Hayır ilk önce bir liste oluştur sonra döngüye sok

merhaba arkadaşlar yapmak istediğim program boş kümesi olan bir liste oluşturmak ve bu listeye sayılar girdiğimde bunları görüntüleyebilmek (bir yere kaydetsin demiyorum programı kapatınca dekrardan görüntüleyebilmek beni aşar) gidebildiğim kadar gittiğim yer burası oldu:

Alıntıyı görüntüle

not= biliyorum bir sürü hatam kesin vardır lütfen bunları düzeltmemde yardımcı olun ve daha yeni yeni öğrenmeye başlıyorum dalga geçmesseniz sevinirim

23 satırdaki kodu yanlış yazmışım söyle olmalı:

if soru==("2"):
senin matığın ile yaptım yani if else ile
not = kodlama konusunda pek bilgim yok. ama ucudanda yardım etmek istedim :)

Ekler

• Ekran Görüntüsü (34).png
    Ekran Görüntüsü (34).png
    162.8 KB · Hit: 33
senin matığın ile yaptım yani if else ile
not = kodlama konusunda pek bilgim yok. ama ucudanda yardım etmek istedim :)
Mantığını anladım çok kolaymış birde bunu txt dosyası oluşturarak yapmaya çalışacağım bakalım nasıl olacak sonsuz teşekkürler

Mantığını anladım çok kolaymış birde bunu txt dosyası oluşturarak yapmaya çalışacağım bakalım nasıl olacak sonsuz teşekkürler
O zaman yardımcı olayım :)

Bunlar sana yardımcı olur txt dosyaları için :)

merhaba arkadaşlar yapmak istediğim program boş kümesi olan bir liste oluşturmak ve bu listeye sayılar girdiğimde bunları görüntüleyebilmek (bir yere kaydetsin demiyorum programı kapatınca dekrardan görüntüleyebilmek beni aşar) gidebildiğim kadar gittiğim yer burası oldu:

Alıntıyı görüntüle

not= biliyorum bir sürü hatam kesin vardır lütfen bunları düzeltmemde yardımcı olun ve daha yeni yeni öğrenmeye başlıyorum dalga geçmesseniz sevinirim

23 satırdaki kodu yanlış yazmışım söyle olmalı:

if soru==("2"):
Btk akademi python kursu alabilirsin eğitim almak istiyorsan.

Geri