q9505 oc yapılır mı ?

RecepİvedikFanTR

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
465
merhabalar az önce ekran kartıma oc yaptım ama tam performans alamadığım için varısayılan ayarlara geri döndüm benim sorum şu şekilde bende 350 watt psu var işlemcime oc yapsam sorun olur mu çoğu kişi q serisi işlemcileri oc olarak kullanıyor

Hımm ben sanki önceden bir şeyler söylemiştim ama ucuza geldiği için sorun olmaz demiştik.
803737872364470305.png şimdi düğmeye basma vakti geldi.
OC yapacaksanız bazı şeyleri bilmeniz gerekiyor. O işlemci ile çok aşırı bir OC olmaz. Ama CPU çarpanını en üste sabitle. Fsb değerini yğkselt Voltajlar eşliğinde. Ram zaten sınırdadır. Bu kadar.

Rame voltaj vermeyi unutma.1.8v verebilirsin.

merhabalar az önce ekran kartıma oc yaptım ama tam performans alamadığım için varısayılan ayarlara geri döndüm benim sorum şu şekilde bende 350 watt psu var işlemcime oc yapsam sorun olur mu çoğu kişi q serisi işlemcileri oc olarak kullanıyor
anakartın nedir oc çekmek istiyorsun sağlam bir oc için iyi bir anakartta lazım mofset soğutucusu isteyebilir

Hımm ben sanki önceden bir şeyler söylemiştim ama ucuza geldiği için sorun olmaz demiştik.
Alıntıyı görüntüle şimdi düğmeye basma vakti geldi.
OC yapacaksanız bazı şeyleri bilmeniz gerekiyor. O işlemci ile çok aşırı bir OC olmaz. Ama CPU çarpanını en üste sabitle. Fsb değerini yğkselt Voltajlar eşliğinde. Ram zaten sınırdadır. Bu kadar.

Rame voltaj vermeyi unutma.1.8v verebilirsin.
voltaj vermeden 3.0 değerine kadar ulaştım bi miktar hız arttı core temp uygulamasında max 75 dereceyi gördüm yarım saatlik prime 95 testiyle iyi midir

İyidir. Yani 4 çekirdek ve düşük çarpanlı işlemci için baya iyi.

Termal macunsuz işlemci mi takılırmış.

Termal macunsuz işlemci mi takılırmış.
2 gün önce eski pentium fanım 2000 rpm üstüne çıkmayınca ben de 3500 rpmye kadar çıkan fan taktım ama elimde macun yoktu fanın ve işlemcinin üstünde kalan macunla idare ediyo
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İyidir. Yani 4 çekirdek ve düşük çarpanlı işlemci için baya iyi.
bir de son bişey sorucam ramlarimin mhz depğerleri yükseldi 2gb 800 mhz ram 1+1 667 mhz ram var 711 mhz oldu bi sıkıntı teşkil eder mi

Son düzenleme:
Eğer mavi ekran verirse ram voltajı arttırırsınız olur biter.

Geri