R5 3500X 90 Dereceler

Oguzhansah

80+ Platinum
Reaksiyon skoru
4,590
1645721573327.png

Arkadaşlar bu kadar yüksek sıcaklıkta olmasının sebebi ne yükte bile değil güç kullanmıyor. Sadece arkada oyun indirmeyi açtığım an fırladı. Zaten boşta bile 65 derecelerde. Fanın tam oturduğuna kesin eminim. Macunu da kalın gelmiştir dedikleri için silip kartla dağıttım. Ne yapmam gerekli?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1dk bile sürmeyen prime95 testinde 85 dereceyi gördü.

kullandığın soğutucu nedir ?

Stok hızlarda çalışan bir R5 3500X için 1.400V fazla diyebiliriz.
BIOS'tan voltajı 1.2500 civarına düşürmeyi deneyebilirsin. Ardından prime95 ile tekrar test et.

Stok hızlarda çalışan bir R5 3500X için 1.400V fazla diyebiliriz.
BIOS'tan voltajı 1.2500 civarına düşürmeyi deneyebilirsin. Ardından prime95 ile tekrar test et.
Hocam nasıl yapmam gerekiyor hiç bilgim yok bu konularda

@Altotziki hocam bi bilginiz var mı?

Hocam nasıl yapmam gerekiyor hiç bilgim yok bu konularda
Bilgisayarı kapat ve tekrar açarken "Delete" tuşuna sürekli basarak BIOS'a gir.
Karşına aşağıdaki gibi bir ekran gelecek. BIOS sürümüne göre bir kaç farklılık olabilir ancak önemli değil.
Emir Aydin.png

Bu ekrandan "Peripherals" sekmesine gelip AMD Overclocking seçeneğini seç.
Ardından gelen ekranda sana sorumluluğu üzerine alıyor musun diye soru soracak, "Accept" seçeneğine tıkla.
Ardından aşağıdaki ekran gelecek. Bizim işimiz mavi ile işaretlediğim kısım oluyor.
1645723420913.png

"CPU Voltage" kısmına 1250 yaz. Bu sayede işlemcine 1.400 değil 1250 verilecek.
Çıkmak için yukarıdaki Save&Exit seçeneğine tıkla ve oradan kaydedip çık.

Bir sıkıntı olup olmadığını kontrol etmek için tekrardan prime95 ile kontrol etmeyi unutma.

Son düzenleme:
Bilgisayarı kapat ve tekrar açarken "Delete" tuşuna sürekli basarak BIOS'a gir.
Karşına aşağıdaki gibi bir ekran gelecek. BIOS sürümüne göre bir kaç farklılık olabilir ancak önemli değil.
Alıntıyı görüntüle

Bu ekrandan "Peripherals" sekmesine gelip AMD Overclocking seçeneğini seç.
Ardından gelen ekranda sana sorumluluğu üzerine alıyor musun diye soru soracak, "Accept" seçeneğine tıkla.
Ardından aşağıdaki ekran gelecek. Bizim işimiz mavi ile işaretlediğim kısım oluyor.
Alıntıyı görüntüle
"CPU Voltage" kısmına 1250 yaz. Bu sayede işlemcine 1.400 değil 1250V verilecek.
Çıkmak için yukarıdaki Save&Exit seçeneğine tıkla ve oradan kaydedip çık.

Bir sıkıntı olup olmadığını kontrol etmek için tekrardan prime95 ile kontrol etmeyi unutma.
AMD Overclocking ekranına geldikten sonra girmem gereken yer neresi. Herhangi bi yerden accept yapamıyorum.

BIOS sürümünü downgrade yap. Bunu yükle normal BIOS güncellemesi yapar gibi.
F62 değil mi bu? Güncel olarak bu var zaten.

Hayır manuel overclockinge gelince 0 yazıyor 2 seçenekte
Gigabyte BIOS'larının detayını çok bilmiyorum. Başka bir yerde okuduğuma göre o kısımlara değer girilebiliyor olması lazım.
Belki o kısım kilitlidir ancak nereden açıldığını bilmiyorum.

Gigabyte BIOS'larının detayını çok bilmiyorum. Başka bir yerde okuduğuma göre o kısımlara değer girilebiliyor olması lazım.
Belki o kısım kilitlidir ancak nereden açıldığını bilmiyorum.
Bios downgrade yapmamın bi fark yaratma ihtimalı var mıdır? Çok ciddi sıcaklıklar bunlar

Alıntıyı görüntüle
Arkadaşlar bu kadar yüksek sıcaklıkta olmasının sebebi ne yükte bile değil güç kullanmıyor. Sadece arkada oyun indirmeyi açtığım an fırladı. Zaten boşta bile 65 derecelerde. Fanın tam oturduğuna kesin eminim. Macunu da kalın gelmiştir dedikleri için silip kartla dağıttım. Ne yapmam gerekli?

1dk bile sürmeyen prime95 testinde 85 dereceyi gördü.
bende aynı işlemcide var ve bf 4 ve minecrafta işlemci 85 dereceleri gördü ve en az kendini 10 kere kapatıp açmıştır bu yüzden
bunun ardından buna benzer bi konu açtım ve bana birisi https://www.akakce.com/islemci-sogu...PFruSos0pnv4-ixPT14XBrZwDJsI0gERoCoT4QAvD_BwE bu modeli önerdi
bende bunun bi üst modeli olan https://www.akakce.com/islemci-sogu...Z34lILgiOl6hk_baMDZhNXVL7V_Bn8vRoCg-kQAvD_BwE modelini aldım max bu iki oyunda 55 derece 5900x gibi bir işlemciyi serin tutabilecek kapasitede 200w tdp desteği var çoğu markanın 240mm soğutuvularıyla kapışıyor tavsiye ederim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,186,236
Üyeler
188,220
Son üye
neo-
Geri