Boyum daha ne kadar uzar

Spermman

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
286
15 yaşına gireceğim ve boyum 165 civarında olması lazım baba tarafı kısa annem kısa ama dayılarım 2m tahmini daha ne kadar uzarım. Bu uzamayı destekleyebilecek bir şey yapma şansım var mı? (basket oynamak hariç gerçekten hiç beceremiyorum)
Not: Babamla eşit boydayım annemden de 1-2 santim uzunum

15 yaşındaki arkadaşım 157 boyundaydı(erkek). daha sonra okullar kapandı felan filan. 2 sene sonra hala 16 yaşındayken 173 oldu.
Söyleyeceklerim bu kadar.

Tek çocuk musun

15 yaşına gireceğim ve boyum 165 civarında olması lazım baba tarafı kısa annem kısa ama dayılarım 2m tahmini daha ne kadar uzarım. Bu uzamayı destekleyebilecek bir şey yapma şansım var mı? (basket oynamak hariç gerçekten hiç beceremiyorum)
Not: Babamla eşit boydayım annemden de 1-2 santim uzunum
15 yaşında 165 isen max 175 falan olursun bence.

Ve boy genetik olsada, sizin uzun olma ihtimaliniz var. bence 175 çıkarsınız.

1.75 falan oalbilirsin

ama belli de olmaz

Spora başlarsan boyun uzar kardeşim daha uzun olursun, testesteron salınımı artacağı için boy uzaman da artacaktır. Boyunu bilemeyiz genetiğe bağlı fakat spora başlarsan boyun emin ol başlamamış halinden daha uzun olacaktır. Spor fark etmez.

Spora başlarsan boyun uzar kardeşim daha uzun olursun, testesteron salınımı artacağı için boy uzaman da artacaktır. Boyunu bilemeyiz genetiğe bağlı fakat spora başlarsan boyun emin ol başlamamış halinden daha uzun olacaktır. Spor fark etmez.
mesela ne tarz sporlar yapmalıyım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İlk çocuksan boyunun daha uzun olma ihtimali daha yüksek.
ilk çocuğum

İlkokula giderken spor hocamız basketbol oynamanın boy uzamasına faydası %1 derdi başka sporlara yönelebilirsin ama birazda genetik tabi ki

Bazı arkadaşlarım var bu yaşlarda kısa boylarda sonra birden 1.93 lere falan fırlayan dayının genetiklerini aldıysan iyi uzarsın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,196,100
Üyeler
189,968
Son üye
Börteçine
Geri