Yardım Aracımda tekrar sorunlar başladı

Musa Dinç

Cezalı
80+ Bronze
Reaksiyon skoru
688
Tucson aracım var konusunu açmıştım aracın bakımları 2 3 hafta önce yaptırdım 1 2 hafta öncesine kadar araçta sorunlar başladı araç geç çalışıyor uzun marş yapıyor araçta rölantide gaz kokusu var özellikle klimada geliyor dururken ayrıca araçtan gazı bastıktan sonra garip ses çıkıyor patlamalı. @Denizgezen

Tam olarak ne bakımı yaptırdınız,

Bu geç çalışma gazdan olabilir. Birde o patlamalı ses bence katalizörden geliyor. Hocam buradan tek bir ses ile kesin bir teşhis yapamayız. Gerçekten incelemek lazım. Bakım yaptırdığınız yere götürüp bir sorun.
Gaz kokusu hortumlardan olabilir dikkatli olun ufacık bir iğne deliği bile cana bedel olabilir

Araç benzinlimi dizelmi dizelse pompa enjektör bakımlarıda periyodiğe dahil mi?
Yakıtı bilmediğiniz kirli bir yerden almış olabilirmisiniz?

Araç benzinlimi dizelmi dizelse pompa enjektör bakımlarıda periyodiğe dahil mi?
Yakıtı bilmediğiniz kirli bir yerden almış olabilirmisiniz?
Benzinli lpg li.
Bu geç çalışma gazdan olabilir. Birde o patlamalı ses bence katalizörden geliyor. Hocam buradan tek bir ses ile kesin bir teşhis yapamayız. Gerçekten incelemek lazım. Bakım yaptırdığınız yere götürüp bir sorun.
Gaz kokusu hortumlardan olabilir dikkatli olun ufacık bir iğne deliği bile cana bedel olabilir
Bilmiyorum çok arttı rolantide klimadan gaz kokusu geliyor.

Aracı Lpg'de mi kullanıyorsunuz?

Benzine alıp gözlemlediniz mi tekrar?

öncelikle bunun tek bir sebebi olmayabilir. ya da sebepler ucuz maliyetten pahalıya doğru sıralanıp o şekilde çözüme gidilmelidir. öncelikle aracın ateşleme sistemini kontrol ettirin. bujiden kaynaklı olabilir. eğer tam gaz yaptığınızda araç silkeliyorsa, patırdama oluyorsa bir yerden hava alıyor olabilir. lpg kokusu çok geliyorsa keza yine lpg sisteminde özellikle kaput içinde kaçak olabilir. önceliğiniz bir lpg ciye gidip araçta kaput altında kaçar var mı yok mu kontrol ettirin. eğer kaçak yoksa tamirciye gidip bujileri kontrol ettirin. manifold ta sorun olabilir, katalizör dolmuştur ondan kaynaklı yapabilir. lpg regülatöründen kaynaklı olabilir. yani sebep çok. ve aracınız modeli yüksek bir araç. bilgisayara da bağlatıp arıza tespit konusunda bakılabilir.

Geri