Kaan Lothbrok
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 773
Öncelikle merhaba. Bu gün bir eşeklik ettim ve her sokağın başında gaza yüklenip ani frenler yaptım. Daha sonra arkadaşın dağda evi varda oraya doğru çıkarken de aynı eşekliği yaptım ve yokuş aşağı 120 - 130 KM/h gibi bir hızda ani fren yaptım ve fren birden hissizleşti. Zar zor motor freniyle durdum ve durur durmaz arabadan aşırı derecede yanık plastik kokusu geldi. Fren diskleri hafifden parlıyordu. Tahminimce aşırı ısındı. Yaklaşık 30 dakika kadar bekleyip yavaş bir şekilde eve vardım. Diske ve frene zarar gelmiş olabilir mi?
Aracım Ford Tourneo Connect 1.8, 110HP 2009 Model. Şu devirde araba almak zor olduğu için arabaya birazcık bir şey olsa fikir almaya çalışıyorum. Bu araba arızalansa benim için çok kötü olur.
Bu arada geçende konu açmıştım launch control ile kalkış denedim ve başarılı oldu. Pek de hızlı kalkamadım çünkü her seferinde ESP arabayı tuttu. 1 - 2 kere hafiften patinaja kalktı bu yüzden de fren çok ısınmış olabilir mi?
Aracım Ford Tourneo Connect 1.8, 110HP 2009 Model. Şu devirde araba almak zor olduğu için arabaya birazcık bir şey olsa fikir almaya çalışıyorum. Bu araba arızalansa benim için çok kötü olur.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Bu arada geçende konu açmıştım launch control ile kalkış denedim ve başarılı oldu. Pek de hızlı kalkamadım çünkü her seferinde ESP arabayı tuttu. 1 - 2 kere hafiften patinaja kalktı bu yüzden de fren çok ısınmış olabilir mi?