Yeni̇ Laptop Rami̇ İşlemci̇ Kullaniyor

KNOESS

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
501
Arkadaşlar yeni laptop aldım
5800h rtx 3060 var 16 gb ram
ama işlemci 2 gb kullandığı için ram azaldı aygıt yöneticisinden devre dışı bıraktım apu ekran kartını ama hala aynı nasıl yapıcam

o.O2
Sorun yok böyle kullanmaya devam et?
Benim laptop 6,2GB kullanıyor. :pepega:

1649421365866.png

neden bence saçma
o.O2
Sorun yok böyle kullanmaya devam et?
Benim laptop 6,2GB kullanıyor. :pepega:

Sistem kaynağı sonuçta ram tüketecek. Bu miktar senin yüklediğin şeyler ile çoğalabilir. Benim laptop çok dolu o yüzden fazla kullanıyor. :peepo1:
hocam bilmediğin konuda yorum yapma lütfen. arkadaşın dediği şey işlemci de olan apu ekran kartına ayrılmış olan 2 gb ram ama arkadaşta apu dışında da ekran kartı olduğu için apu ya ayrılan 2gb ram i devre dışı bırakmak istiyor.

hocam bilmediğin konuda yorum yapma lütfen. arkadaşın dediği şey işlemci de olan apu ekran kartına ayrılmış olan 2 gb ram ama arkadaşta apu dışında da ekran kartı olduğu için apu ya ayrılan 2gb ram i devre dışı bırakmak istiyor.
Ben öyle demek istediğini anlamamıştım. af edersiniz.

evet ama arkadaş yanlış anladı galiba

Ama laptoplarda bu durum zaten normal değil mi? apu sahip Laptoplar ağır yükte olmadıkları zaman apu kullanıyorlar. Yüke girdikleri zaman harici ekran kartı kullanmıyorlar mı?

Ama laptoplarda bu durum zaten normal değil mi? apu sahip Laptoplar ağır yükte olmadıkları zaman apu kullanıyorlar. Yüke girdikleri zaman harici ekran kartı kullanmıyorlar mı?
işte ben sadece 3060 ı kullansın istiyorum rame dokanmasın
bide ekran 165 hz ama ayarlanmıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yardım edecek yokmu

Son düzenleme:
Yardım edecek var. Sen sadece 3060 kullansın istiyorsun apu kullanmasın ram yemesin istiyorsun bunun için mux switch olması lazım mux varsa biosa girip harici gpuyu yani 3060 ı ekrana bağlarsın olur biter ama günümüzde mux sadece üst düzey laptoplarda var konuya yabancıysan biraz araştır basit bir şey hemen anlarsın büyük ihtimalle yapacak bir şeyin yok benim de apu yüzünden 2gb ram ekside hep.

Yardım edecek var. Sen sadece 3060 kullansın istiyorsun apu kullanmasın ram yemesin istiyorsun bunun için mux switch olması lazım mux varsa biosa girip harici gpuyu yani 3060 ı ekrana bağlarsın olur biter ama günümüzde mux sadece üst düzey laptoplarda var konuya yabancıysan biraz araştır basit bir şey hemen anlarsın büyük ihtimalle yapacak bir şeyin yok benim de apu yüzünden 2gb ram ekside hep.
anladım peki ekran neden öyle peki

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,102
Üyeler
183,786
Son üye
maksut
Geri