Ekran kartı tam gücüyle çalışmıyor

Reaksiyon skoru
1
Merhabalar benim bir arkadaşımın

HP 434Q6EA AMD RYZEN 5 5600G 3.9GHZ 16GB 512GB SSD NVIDIA 6GB RTX3060 WIN10 sistemi var ama bu sistemdeki 3060'ın performansı olması gerekenden çok daha az bunun nedenini biz 400w güç kaynağı olarak düşünüyoruz ama acaba başka bir nedeni var mıdır ve ayrıca eğer güç kaynağını değiştirirse garantisi gider mi?​

Merhabalar benim bir arkadaşımın

HP 434Q6EA AMD RYZEN 5 5600G 3.9GHZ 16GB 512GB SSD NVIDIA 6GB RTX3060 WIN10 sistemi var ama bu sistemdeki 3060'ın performansı olması gerekenden çok daha az bunun nedenini biz 400w güç kaynağı olarak düşünüyoruz ama acaba başka bir nedeni var mıdır ve ayrıca eğer güç kaynağını değiştirirse garantisi gider mi?​

İşlemci+anakart+ssd+PSU verimsizligi kasa fani cart curt 150-200W
3060 inda TDP si 170W
Yani simdi 400W lik PSU da sertifika olmasını bekleyemezsin. O yüzden 350W falan olur. 12v kanaldan
En iyisi bi Uv yap TDP sini dusurursun o zmn bi bak perf. İna ve siz tam perf. Vermediğine nerden kanaat getirdiniz MSI afterburner dan mi?

İşlemci+anakart+ssd+PSU verimsizligi kasa fani cart curt 150-200W
3060 inda TDP si 170W
Yani simdi 400W lik PSU da sertifika olmasını bekleyemezsin. O yüzden 350W falan olur. 12v kanaldan
En iyisi bi Uv yap TDP sini dusurursun o zmn bi bak perf. İna ve siz tam perf. Vermediğine nerden kanaat getirdiniz MSI afterburner dan mi?
Aynı kart benim kardeşimde de var ve onda çok daha iyi performans veriyor onu demek istedim

Aynı kart benim kardeşimde de var ve onda çok daha iyi performans veriyor onu demek istedim
Yaptığı oyun ayarlara göre değişir.
Siz gidin yeni bir ağır oyun indirin ayarlarını degistirmeyin ikinizinki de aynı olsun.
Ve senin kard. İslemcisi nedir?
Aradaki Fps farkı nedir?
Ve dedigimi yapabilirsiniz.

Yaptığı oyun ayarlara göre değişir.
Siz gidin yeni bir ağır oyun indirin ayarlarını degistirmeyin ikinizinki de aynı olsun.
Ve senin kard. İslemcisi nedir?
Aradaki Fps farkı nedir?
Ve dedigimi yapabilirsiniz.
Kardeşimin işlemcisi i5 10400f aradaki fps farkıda bir hayli fazla mesela gta da biri 90_100 alırken biri 150 gibi alıyor yada 200 en yüksek ayarlarda

Kardeşimin işlemcisi i5 10400f aradaki fps farkıda bir hayli fazla mesela gta da biri 90_100 alırken biri 150 gibi alıyor yada 200 en yüksek ayarlarda
En yüksek ayarlarda oyleyse aradaki fark bu kdr fazla ise ya bi baska ağır oyun indirin saded çözünürlüğü arttirin ne artirirsaniz beraber artirin.
Ya da Uv yap ekran aradaki fark düşer ise bil ki PSU kaynaklı çünkü E.K i boost freakansa cikamiyir ya da islemci
Ekran Kartına Uv yaparak cektigi watt i dusurup bi test edin sonra PSU degistirirsiniz belki.

Geri