Yardım 5500 xt termal macun sonrası bağlantı yeri sıcaklığı artışı

oturak

80+
Reaksiyon skoru
11
Herkese iyi günler öncelikle. Elimde 2 adet msi 4 GB 5500xt var. Bu gün termal macun satın aldım. Mastergel pro v2 aldım ancak kartlarımdan birinin sıcaklık değerlerini düşürürken diğer kartım tam zıttı bağlantı yeri sıcaklığı çok ani şekilde ısınıyor. Furmark testi yaptım. Oyunlarda denedim. Normal olarak çalışan kart max edge sıcaklık 67 bağlantı yeri sıcaklığı yaklaşık 5 dk sonra 89 derece olurken diğer kart 30 saniyede edge sıcaklığı daha 63 derecelerdeyken bağlantı yeri sıcaklığı 100 derece oluyor. Orjinal macunu varken daha iyiydi edge yine aynı sıcaklıklardayken bağlantı yeri çok yavaş şekilde 90 derecelere çıkıyordu. Hatalı bir şeyler yaptığımı düşünmüyorum ama sebebi nedir? Orjinal maçından kalitesiz desem diğer kartım çok güzel sıcaklık değerleri veriyor.

Fan hızları nedir iki kartın da aynı mı?

Tekrar macun sürün ama ne az ne fazla olsun ve yayın macunu

4 defa açtım kartı tekrar macun sürdüm. Fazla sürdüm az sürdüm durum değişmedi. Sanki kartı kapatınca işlemci soğutucu bloğuna tam yapışmıyor. Sahte mx-4 mağduru olduğumdan sahte macunla bile aldığım değerleri göremiyorum. Termal padlar büyük geliyo olabilir mi? Buda tam baskı uygulamasını engelliyo olabilir mi?

4 defa açtım kartı tekrar macun sürdüm. Fazla sürdüm az sürdüm durum değişmedi. Sanki kartı kapatınca işlemci soğutucu bloğuna tam yapışmıyor. Sahte mx-4 mağduru olduğumdan sahte macunla bile aldığım değerleri göremiyorum. Termal padlar büyük geliyo olabilir mi? Buda tam baskı uygulamasını engelliyo olabilir mi?
tek sorun o yani fanlarda sıkıntı yoksa başka sorun olamaz

Blok tam oturmuyor temas sorunu var. Termal pedler hareket etmiş mi ona bak termal pedler yanlış yere kaydıysa yanlışlıkla bu sorun oluşabilir ayrıca vidaları iyice sık

Blok tam oturmuyor temas sorunu var. Termal pedler hareket etmiş mi ona bak termal pedler yanlış yere kaydıysa yanlışlıkla bu sorun oluşabilir ayrıca vidaları iyice sık
Msi zaten hem macunu alçı gibi sürmüş hem termal pedller aşırı kalın. Bu gün tekrar deneyip sonuçları yazarım.

Sorunu çözdüm. Bu yanlış mühendislik ürünü olan heatsink termal pad ve vidaların yaylı sistemi yüzünden tam oturmuyormuş. Termal padleri ezdim ısılar gözle görülür şekilde düştü.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,133
Üyeler
184,892
Son üye
baskomiserbehzat
Geri