Mavi Ekran Mavi Ekran hatası ve MiniDump dosyalarım

BeKo'O

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,427
Zaten sabahtandır uğraşıyordum (son konuma bakabilirsiniz daha detaylı bilgi için) en son formatı falan attım her şeyi kurdum, valorant girdim poligondayken attı bi süre sonra, bir daha girdim maça yine mavi ekran yedim ama bu sefer sabahkilerden de farklı, yazılar titriyor falan böyle, mavi ekranın ardından wattman hatası da geldi zaten kartım gidici gibiydi hakketen gitti galiba incelerseniz sevinirim.

Bu da mavi ekran görüntüsü;

1649715252847.png

kart gittiği için alan da olmaz para da yok nasıl hallederim bilmiyorum artık

Geçmiş olsun dostum. Forumda Minidump okuyan birisi vardı. Adını hatırlayamadım.

Zaten sabahtandır uğraşıyordum (son konuma bakabilirsiniz daha detaylı bilgi için) en son formatı falan attım her şeyi kurdum, valorant girdim poligondayken attı bi süre sonra, bir daha girdim maça yine mavi ekran yedim ama bu sefer sabahkilerden de farklı, yazılar titriyor falan böyle, mavi ekranın ardından wattman hatası da geldi zaten kartım gidici gibiydi hakketen gitti galiba incelerseniz sevinirim.

Alıntıyı görüntüle

Benim eski ekran kartımdaki sorunun tıpatıp aynısı. Mavi ekran falan geliyordu daha sonra hiç çalışmadı.

Benim eski ekran kartımdaki sorunun tıpatıp aynısı. Mavi ekran falan geliyordu daha sonra hiç çalışmadı.
İşin saçmalığı 3 dakkadır furmarktayım daha bişi yok oyuna girince gidiyor ama

hiç dikkat etmedim öyle birşeye, test bitsin denerim yine
Çipset arızası olduğu zaman garip bir ses çıkartıp kapanması lazım eğer ses gelmiyorsa VRAM arızası olabilir. Tabi yine de bilgisayar tamircisine götürmekte fayda var.

Çipset arızası olduğu zaman garip bir ses çıkartıp kapanması lazım eğer ses gelmiyorsa VRAM arızası olabilir. Tabi yine de bilgisayar tamircisine götürmekte fayda var.
biri minidumpları açıklayabilirse daha rahat hareket edeceğim, sistem dosyalarıyla alakalı yazılımsal bi sıkıntı olabileceğinden de şüpheleneiyorum

Alıntıyı görüntüle

CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp bu komutu yazın.
netsh int ip reset

Ayrıca işaretlediğim tüm sürücüleri sağ tıklayıp güncelleyin.
Not: Sende başka sürücülerde olabilir onları da güncelle.
1649718724972.png

Bu rehberi de uygulayın;

Son düzenleme:
CMD'yiğ yönetici olarak çalıştırıp bu komutu yazın.
netsh int ip reset

Ayrıca işaretlediğim tüm sürücüleri sağ tıklayıp güncelleyin.
Not: Sende başka sürücülerde olabilir onları da güncelle.
Alıntıyı görüntüle

Bu rehberi de uygulayın;
Teşekkürler rehberi tekrardan uygulayacağım ama internetten başka şeylerde denememe rağmen DISM komutu ile hiçbir şekilde çözüme kavuşamadım ve hep ''source files cannot be found'' (0x800f081f) hatası aldım. Formattan sonra DISM komutu denemedim ama format sonrası bir kere sfc scan yapmıştım ve bozuk dosya bulup onarmıştı ama sonuç olarak hala mavi ekran alıyorum. Neyse rehberi uygulayıp geleceğim ona ek olarak son BIOS güncellemesini yükleyeceğim. Bu arada ıp reset komutunda bir tane fail çıktı ne kadar işinize yararsa artık;
1649719368327.png

Ve sağ tık güncelleştirme yaparken pc böyle bi kısa kısa takıldı saçmaladı falan aklınızda bulunsun.

Teşekkürler rehberi tekrardan uygulayacağım ama internetten başka şeylerde denememe rağmen DISM komutu ile hiçbir şekilde çözüme kavuşamadım ve hep ''source files cannot be found'' (0x800f081f) hatası aldım. Formattan sonra DISM komutu denemedim ama format sonrası bir kere sfc scan yapmıştım ve bozuk dosya bulup onarmıştı ama sonuç olarak hala mavi ekran alıyorum. Neyse rehberi uygulayıp geleceğim ona ek olarak son BIOS güncellemesini yükleyeceğim. Bu arada ıp reset komutunda bir tane fail çıktı ne kadar işinize yararsa artık;
Alıntıyı görüntüle
Ve sağ tık güncelleştirme yaparken pc böyle bi kısa kısa takıldı saçmaladı falan aklınızda bulunsun.
Sürücüleri güncellerken saçmalaması normal.

Hata için ise bu sitedeki çözümleri deneyin. Sonra tekrar çalıştırın kodu.
Üçüncü parti anti-virüs varsa onları da devre dışı bırakın.

Sürücüleri güncellerken saçmalaması normal.

Hata için ise bu sitedeki çözümleri deneyin. Sonra tekrar çalıştırın kodu.
Üçüncü parti anti-virüs varsa onları da devre dışı bırakın.
Malwarebytes ve RGB Fusion vardı sildim şu an ilk attığınız rehberi uyguluyorum hala, restorehealth taramasını bekliyorum (her denediğimde %62.3'de takılıyordu sonra bahsettiğim hata kodunu alıyordum)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Malwarebytes ve RGB Fusion vardı sildim şu an ilk attığınız rehberi uyguluyorum hala, restorehealth taramasını bekliyorum (her denediğimde %62.3'de takılıyordu sonra bahsettiğim hata kodunu alıyordum)
1649720012865.png

Şaşırtıcı bir şekilde hata almadan bitti bu sefer, sırada ne yapayım?
Ek not: ikinci testin görüntüsünü alırken pc dondu AMD zaman aşımı yedim, kart gitti gibi ama hadi bakalım

Geri