Windows SSD'ye mi kurulu? Ayrıca hangi bağlantı türünü kullanıyorsun ? (HDMI DP)Merhaba, iyi forumlar. Benim bilgisayarım açılırken anakart markasının yazdığı ilk açılış ekranı baya uzun sürüyor, ama orası geçtikten sonra windows kısmı hemen açılıp masaüstü geliyor, bu nedendir ve nasıl çözebilirim?
Evet ssd'ye kurulu, dp kullanıyorum monitörde. Bir de hdmi ile deneyip değişme var mı kontrol edeyim.Windows SSD'ye mi kurulu? Ayrıca hangi bağlantı türünü kullanıyorsun ? (HDMI DP)
Mesela ben HDMI kullanıyorum. Güç açma tuşuna bastıktan sonra şifre ekranın 12-13 snde geliyor. DP ile denediğimde daha uzun sürüyor.
Dene bakalım.Evet ssd'ye kurulu, dp kullanıyorum monitörde. Bir de hdmi ile deneyip değişme var mı kontrol edeyim.
Toplamda 3 cihaz var takılı klavye, mouse, kulaklık onlar da açılışı o kadar fazla etkiler mi ki? Çünkü bayağı uzun sürüyor açılması 30 saniyeye yakın.Bilgisayarda "WiFi adaptörü, gamepad, kulaklık, mouse" gibi USB jaklı herhangi bir ekipman varsa hepsini çıkarıp öyle açmayı deneyin.
Aralarından birisinin sürücüsü sorun çıkarıyorsa geç açılmasına neden olabilir.Toplamda 3 cihaz var takılı klavye, mouse, kulaklık onlar da açılışı o kadar fazla etkiler mi ki? Çünkü bayağı uzun sürüyor açılması 30 saniyeye yakın.
Valla denede bir belki bende sorun vardırGündüz deneyeceğim, hiç aklıma gelmezdi böyle bir şeyden olabileceği
Doğru bir yöntem ama her seferinde tak çıkart mı yapacak yoksa sorun tespiti için mi diyorsunuz?Bilgisayarda "WiFi adaptörü, gamepad, kulaklık, mouse" gibi USB jaklı herhangi bir ekipman varsa hepsini çıkarıp öyle açmayı deneyin.
Eğer öyle bir durum varsa, nasıl çözülebilir?Aralarından birisinin sürücüsü sorun çıkarıyorsa geç açılmasına neden olabilir.
Yok ya zaten eğer onlardan kaynaklı normal bir durum ise geç açılması her açarken çıkarmam zaten fazla zor olur her açarken çıkarıp takmak beklerim daha mantıklıValla denede bir belki bende sorun vardırMonitör 75 hz, hdmi 60 destekliyor diye bir ara DP denedim. Monitör bile geç açıldı asdasdasd.
Doğru bir yöntem ama her seferinde tak çıkart mı yapacak yoksa sorun tespiti için mi diyorsunuz?
Hdmi 60 destekliyor derken nasıl yani?Valla denede bir belki bende sorun vardırMonitör 75 hz, hdmi 60 destekliyor diye bir ara DP denedim. Monitör bile geç açıldı asdasdasd.
Doğru bir yöntem ama her seferinde tak çıkart mı yapacak yoksa sorun tespiti için mi diyorsunuz?
Bendeki HDMI kablosu en fazla 60 HZ veriyor. Monitör 75 hz ancak DP kullanmadığım için o değere çıkamıyorum.Hdmi 60 destekliyor derken nasıl yani?
Aygıt yöneticisinde sorun yaşatan sürücünün yanında ünlem işaret veya olay görüntüleyecisinde belirtilir. Daha sonra sorunlu sürücüyü silip tekrar yüklemek sistemin satbil çalışmasını sağlayacaktır.Eğer öyle bir durum varsa, nasıl çözülebilir?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Yok ya zaten eğer onlardan kaynaklı normal bir durum ise geç açılması her açarken çıkarmam zaten fazla zor olur her açarken çıkarıp takmak beklerim daha mantıklı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hdmi 60 destekliyor derken nasıl yani?
Anladım, hdmi kablosunda hz değerlerinin olduğunu bilmiyordum teşekkürlerBendeki HDMI kablosu en fazla 60 HZ veriyor. Monitör 75 hz ancak DP kullanmadığım için o değere çıkamıyorum.
Alıntıyı görüntüle
Birçok kez çıkarıp takmışımdır zaten kabloları, zaten aygıt yöneticisinde de ünlemli aygıt gözükmüyorAygıt yöneticisinde sorun yaşatan sürücünün yanında ünlem işaret veya olay görüntüleyecisinde belirtilir. Daha sonra sorunlu sürücüyü silip tekrar yüklemek sistemin satbil çalışmasını sağlayacaktır.
Çoğu zaman bir kere çıkarıp takmak sorunu çözer.