Ailenin din konusundaki zorlaması

ajskdjdndjdjdjndnd
işte tam senin gibiler yüzünden insanlar dinden soğuyor.
Boşver, gerçekten muhattap alınacak bir insan bile değil. O kadar toxic biri ki aynı yönde olan görüşlerimi bile değiştiririm bunun için.

ajskdjdndjdjdjndnd
işte tam senin gibiler yüzünden insanlar dinden soğuyor.
insanlar hırsızlar ve diğerleri için dinden soğuyor bazıalrı ise ergen ve gıcık popüler kültür kölesi olduğu için dinden soğuyor benimle alakası yok yani :d

bu ay sınav senem, ailem sürekli şu kadar vaktin kaldı şunları yap bunları yap diyorlar, pc yi zaten bıraktım eve geç geliyorum azcık telefona bakmama bile söyleniyorlar. Hemde ders çalışacağım bi odam yok salonda bide oturma odasında masa var oturma odasında annem var klavyesinin sesi vb rahatsız ediyo salonda babam dizi izliyor. (dini bir dizi)
ordada çalışamıyorum. yani ders çalışmak zaten zor böyle bi ortamda ben biri varken rahat çözemiyorum (belli bi miktar soru çözünce sıkılıp 10 saniye falan bağırıyorum annem de buna kızıyor hatta bağırdım.diye hakaret de ediyo ama şakamsı da değil direk söver gibi sinir oluyorum)
şimdi malum ramazan, hafta içi okul hafta sonu kurs olduğu için oruçtan bi şekilde yırtıyordum ama 1 gün kurs olmadığında fln zorluyolar yani hem kilo vermek için yürüyüşe çıkıyorum hem ders çalışıyorum, tartıştık ders sayesinde zar zor ikna ettim (elinde telefon görürsem bozuşuruz dedi 24 saat boş olduğum günde) şimdi bayram diye yine yok kurs ve yine zorluyolar oruç tutmam için, şurda 1 ayım kalmış, tam oyun bağımlılığımı bırakmışım (oruç tutunca hiç halim olmuyo hem sahura kadar uyumuyorum o sırada boş oluyorum hemde gün içinde boş oluyorum)
hemde yürüyüş falan yapamıyacağım. ayrıca müslüman da değilim ama ailem yobaz olduğu için söylemeye korkuyorum bilmiyolar yani. annem zaten arapça öğretmeni babam her ramazan dini dizi izler 10 kere bitirmiştir, kuran dışında okuduğu kitap yok zaten.
o yüzden diyemiyorum napmam lazım tutmak istemiyorum oruç. ders, yürüyüş dedim umursamıyor son gün diye sinir oldum ya. kendime vakit ayırınca ders çalış diye kızıyo yok seni bunlar kurtarmıycak falan konu dine gelince hiçbir ... umrunda değil.
Bence tutma oruç zaten sana bi sevap kazandırmaz istemsizsin biraz sabret iyi bir universite kazan o evden git bu kadar basit

O aileler bilse zorlayınca soğuduklarını açık açık konuş bence dinden soğuttunuz gibisinden bağıracaklardır da anlayasıya kadar mücadele et bence çalışma ortamına gelirsek bende yaşadım o durumu kütüphane veya dershanende vardır çalışma salonu oralarda çalışmaktan başka çaren yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir an önce ailenle konuş şuan belki çok sorun etmiyor olabilirsin ama ilerde soğuyabilirsin
soğumalık bi durum yok ya sorunun dinimde değil ailemde olduğunun farkındayım. dinden soğuyacak kadar imanımın zayıf olmadığını düşünüyorum. aslında ailem de kötü bir şey yapmıyor lakin biraz eski kafadalar sadece. misal öğlen namazının vakti 4.30 saat fln ama okunduğu gibi kılınması gerekiyor bizim evde. bundan dolayı da biraz bıkkınlık var zamanla çözebileceğime inanıyorum.

beni erken başlattılar ya sırf bi bilgisayar için bende ozaman söz vermiştim kılcam diye. zorlamayı bırakırlarsa deydi bilgisayar içinde adam diyo sözün var diye ömrümün sonuna kadar mı kılcam ... diyesim geliyo. (6. sınıfta günde 60 rekat namaz kılıyodum ramazanları teravihle birlikte)
Aslinda namaz güzel birsey ama bence sabah 4 öglen 4 ikindi 4 aksam 5 yatsi 4 25 rekat 25 30 dakika sürer birakmak yerine azaltabilirsin bence

Ailen baskıcı olsa kursunun olduğu gunlerde oruç tutmak için seni zorlardı.

senin gtibi çocuğum olsa tokat manyağı yapar öbür dünya ile tanıştırdım onu ateist olabilirsin veya başka dine inanabilirsin konunun bunla alakası yok ama sen yobaz ve gıcık bir ergensin

namaz kılması için bilgisayar alınmasını doğru bulduğumumu söyledim ben :D kime gıcık kime pislik diyeceğim veya birinin sevip sevmemede özgürüm kimseyi ilgilendirmez
senin gibileri foruma nasıl alıyorlar la :ROFLMAO: bu arada dinde zorlama yoktur kafana sok diyeceğimde olmayan kafana nasıl sokacaksın orası ayrı.

bu ay sınav senem, ailem sürekli şu kadar vaktin kaldı şunları yap bunları yap diyorlar, pc yi zaten bıraktım eve geç geliyorum azcık telefona bakmama bile söyleniyorlar. Hemde ders çalışacağım bi odam yok salonda bide oturma odasında masa var oturma odasında annem var klavyesinin sesi vb rahatsız ediyo salonda babam dizi izliyor. (dini bir dizi)
ordada çalışamıyorum. yani ders çalışmak zaten zor böyle bi ortamda ben biri varken rahat çözemiyorum (belli bi miktar soru çözünce sıkılıp 10 saniye falan bağırıyorum annem de buna kızıyor hatta bağırdım.diye hakaret de ediyo ama şakamsı da değil direk söver gibi sinir oluyorum)
şimdi malum ramazan, hafta içi okul hafta sonu kurs olduğu için oruçtan bi şekilde yırtıyordum ama 1 gün kurs olmadığında fln zorluyolar yani hem kilo vermek için yürüyüşe çıkıyorum hem ders çalışıyorum, tartıştık ders sayesinde zar zor ikna ettim (elinde telefon görürsem bozuşuruz dedi 24 saat boş olduğum günde) şimdi bayram diye yine yok kurs ve yine zorluyolar oruç tutmam için, şurda 1 ayım kalmış, tam oyun bağımlılığımı bırakmışım (oruç tutunca hiç halim olmuyo hem sahura kadar uyumuyorum o sırada boş oluyorum hemde gün içinde boş oluyorum)
hemde yürüyüş falan yapamıyacağım. ayrıca müslüman da değilim ama ailem yobaz olduğu için söylemeye korkuyorum bilmiyolar yani. annem zaten arapça öğretmeni babam her ramazan dini dizi izler 10 kere bitirmiştir, kuran dışında okuduğu kitap yok zaten.
o yüzden diyemiyorum napmam lazım tutmak istemiyorum oruç. ders, yürüyüş dedim umursamıyor son gün diye sinir oldum ya. kendime vakit ayırınca ders çalış diye kızıyo yok seni bunlar kurtarmıycak falan konu dine gelince hiçbir ... umrunda değil.
Eğer ailene hala ben müslüman değilim demediysen ve ailen seni müslüman olarak biliyorsa çok çok normal.Baban seni zorluyo çünkü seni müslüman olarak biliyor ve dinen bu yanlış değil,müslüman olarak bildiği çocuğunu kesinlikle zorlayabilir çünkü dinen de bu şekilde emrediliyor.Ancak babana ben müslüman değilim vs deyip konuşursan seni zorlaması asla doğru olmaz.Çünkü dinimizde müslüman olmayana zorlama yok.Senin yapacağın iş anne ve babanla konuşup her şeyi söylemen ve o şekilde davranman olur.

Eğer ailene hala ben müslüman değilim demediysen ve ailen seni müslüman olarak biliyorsa çok çok normal.Baban seni zorluyo çünkü seni müslüman olarak biliyor ve dinen bu yanlış değil,müslüman olarak bildiği çocuğunu kesinlikle zorlayabilir çünkü dinen de bu şekilde emrediliyor.Ancak babana ben müslüman değilim vs deyip konuşursan seni zorlaması asla doğru olmaz.Çünkü dinimizde müslüman olmayana zorlama yok.Senin yapacağın iş anne ve babanla konuşup her şeyi söylemen ve o şekilde davranman olur.
haklısında zaten davranışlarımdan belli. ekstra olarak açıklamaya korkuyorum çünkü babamın dinde zorlama yoktur lafını anlayabildiğini düşünüyorum

haklısında zaten davranışlarımdan belli. ekstra olarak açıklamaya korkuyorum çünkü babamın dinde zorlama yoktur lafını anlayabildiğini düşünüyorum
düşünmüyorum yanlış yazdım

Geri