Neler Yeni

Ailenin din konusundaki zorlaması

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
bu ay sınav senem, ailem sürekli şu kadar vaktin kaldı şunları yap bunları yap diyorlar, pc yi zaten bıraktım eve geç geliyorum azcık telefona bakmama bile söyleniyorlar. Hemde ders çalışacağım bi odam yok salonda bide oturma odasında masa var oturma odasında annem var klavyesinin sesi vb rahatsız ediyo salonda babam dizi izliyor. (dini bir dizi)
ordada çalışamıyorum. yani ders çalışmak zaten zor böyle bi ortamda ben biri varken rahat çözemiyorum (belli bi miktar soru çözünce sıkılıp 10 saniye falan bağırıyorum annem de buna kızıyor hatta bağırdım.diye hakaret de ediyo ama şakamsı da değil direk söver gibi sinir oluyorum)
şimdi malum ramazan, hafta içi okul hafta sonu kurs olduğu için oruçtan bi şekilde yırtıyordum ama 1 gün kurs olmadığında fln zorluyolar yani hem kilo vermek için yürüyüşe çıkıyorum hem ders çalışıyorum, tartıştık ders sayesinde zar zor ikna ettim (elinde telefon görürsem bozuşuruz dedi 24 saat boş olduğum günde) şimdi bayram diye yine yok kurs ve yine zorluyolar oruç tutmam için, şurda 1 ayım kalmış, tam oyun bağımlılığımı bırakmışım (oruç tutunca hiç halim olmuyo hem sahura kadar uyumuyorum o sırada boş oluyorum hemde gün içinde boş oluyorum)
hemde yürüyüş falan yapamıyacağım. ayrıca müslüman da değilim ama ailem yobaz olduğu için söylemeye korkuyorum bilmiyolar yani. annem zaten arapça öğretmeni babam her ramazan dini dizi izler 10 kere bitirmiştir, kuran dışında okuduğu kitap yok zaten.
o yüzden diyemiyorum napmam lazım tutmak istemiyorum oruç. ders, yürüyüş dedim umursamıyor son gün diye sinir oldum ya. kendime vakit ayırınca ders çalış diye kızıyo yok seni bunlar kurtarmıycak falan konu dine gelince hiçbir ... umrunda değil.
Dostum malesef bazen insanlar dinini Tanrı ile İnsan arasında olduğunu düşünmüyorlar.
Bir yerde zorlama varsa o istenmeyen durum daha fazla ortaya çıkar.
En doğru hareket serbestliktir ben bunu destekliyorum.
18 olduktan sonra bu kadar karışmazlar ben burada size sadece tavsiye veriyorum yanlış anlamayın bunu yapın veya yapmayın demiyorum :)

Suwariba

80+ Silver
Wow 8.sınıfta böyleysen lisede düşünemiyorum ama yinede çok çalışıp güzel bir lise kazanmalısın ve imamhatipe göndermelerine izin verme
beni erken başlattılar ya sırf bi bilgisayar için bende ozaman söz vermiştim kılcam diye. zorlamayı bırakırlarsa deydi bilgisayar içinde adam diyo sözün var diye ömrümün sonuna kadar mı kılcam ... diyesim geliyo. (6. sınıfta günde 60 rekat namaz kılıyodum ramazanları teravihle birlikte)

diekatze

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
621
İsim
Kerem Uyar
En az 6-7 yıldır namaz kılmamışımdır. Oruç desen canım istedikçe tutuyorum. Hiç ailevi sorun yaşamadım şükür. Dövmelerim, piercinglerim ve küpelerimde var sağolsunlar laf etmiyorlar.

Rakunabii

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
660
İsim
durden
lgs ye gireceğim daha maalesef, en iyi ihtimalle 4 sene var. 4 yıl nası dayanacağım bilmiyorum. babam o üstün beyniyle lisede namaza başlattırmayı planlıyordur 6. sınıfın yarısından 7. sınıfın başına kadar namaz kılıyordum. sonra sıkılıp kılmamaya başlayınca kılıyormuş gibi yapmaya başladım bunu öğrenince evlatlıktan reddetme tehdidi yemiştim. 8. sınıfta sınav senesi diye zorlamadı namaza da lisede ondan korkuyorum
babanın seni düşünüp namaz kılmaya teşvik etmesi yobazlıkmı ayrıca namaz kılman için adam pc bile almış hala yobaz vs diyosun annen seni anlamış oruç tutma tamam demiş sınavı kazanman için dershaneye yazmış (nerden baksan 10-15 bin tl) hala burda konu açıyosun hepsini geçtim 13 yıllık hayatında nasıl ateist oldun neye dayandın hadi müslümanlığı araştırmadın yahudilik veya diger dinleri araştırdınmı asıl yobaz olan sensin hem yobaz hem ergen hemde gıcık bi çocuk gibisin umarım senin gibi çocuğum olmaz

Suwariba

80+ Silver
En az 6-7 yıldır namaz kılmamışımdır. Oruç desen canım istedikçe tutuyorum. Hiç ailevi sorun yaşamadım şükür. Dövmelerim, piercinglerim ve küpelerimde var sağolsunlar laf etmiyorlar.
güzel aileymiş, kıskandım.

Rakunabii

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
660
İsim
durden
babanın seni düşünüp namaz kılmaya teşvik etmesi yobazlıkmı ayrıca namaz kılman için adam pc bile almış hala yobaz vs diyosun annen seni anlamış oruç tutma tamam demiş sınavı kazanman için dershaneye yazmış (nerden baksan 10-15 bin TL) hala burda konu açıyosun hepsini geçtim 13 yıllık hayatında nasıl ateist oldun neye dayandın hadi müslümanlığı araştırmadın yahudilik veya diger dinleri araştırdınmı asıl yobaz olan sensin hem yobaz hem ergen hemde gıcık bi çocuk gibisin umarım senin gibi çocuğum olmaz
bide gülücük atmış tam boğazlamalık çocuksun

Suwariba

80+ Silver
babanın seni düşünüp namaz kılmaya teşvik etmesi yobazlıkmı ayrıca namaz kılman için adam pc bile almış hala yobaz vs diyosun annen seni anlamış oruç tutma tamam demiş sınavı kazanman için dershaneye yazmış (nerden baksan 10-15 bin TL) hala burda konu açıyosun hepsini geçtim 13 yıllık hayatında nasıl ateist oldun neye dayandın hadi müslümanlığı araştırmadın yahudilik veya diger dinleri araştırdınmı asıl yobaz olan sensin hem yobaz hem ergen hemde gıcık bi çocuk gibisin umarım senin gibi çocuğum olmaz
çok komik bir yazıydı ama yinede cevap vericem. ateist lafını nerde kullandım?
böyle olcağını bilsem pc falan istemezdim biglisayarım olsun diye neden namaz kılmak zorunda olayım? annem ders bahanesiyle geçiştirdi lisede ders bahanesi olmayacak ondan korkuyorum. Dindar ve yobaz oluyo diye fakir mi olcak parası var diye düzgün bi ebeveyn mi oluyo yani? müslümanlığı babam sayesinde az çok biliyorum diğer dinleri araştırmadım ve araştırmadığım bir dine de inanmıyorum zaten. ayrıca 2 yıl kendimi tanımam için yetti diyebilirim 13 yıla gerek duymadım.

Rakunabii

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
660
İsim
durden
çok komik bir yazıydı ama yinede cevap vericem. ateist lafını nerde kullandım?
böyle olcağını bilsem pc falan istemezdim biglisayarım olsun diye neden namaz kılmak zorunda olayım? annem ders bahanesiyle geçiştirdi lisede ders bahanesi olmayacak ondan korkuyorum. Dindar ve yobaz oluyo diye fakir mi olcak parası var diye düzgün bi ebeveyn mi oluyo yani? müslümanlığı babam sayesinde az çok biliyorum diğer dinleri araştırmadım ve araştırmadığım bir dine de inanmıyorum zaten. ayrıca 2 yıl kendimi tanımam için yetti diyebilirim 13 yıla gerek duymadım.
müslümanlığa inanmıyosan ve diğer dinleride araştırmadığın için onlarada inanmıyosan ateist veya deist oluyosun :D bilgisayar için namaz kılmak zorunda deilsin ailen Allah için namaz kıldırmaya çalışıyor müslümanlığıda babası sayesinde az çok biliyomuş senin ne kadar yobaz olduğun burdan beli öldükten sonraki sonsuz hayatını etkileyecek şeye az çok vs diyosun müslümanlığı babamdan az çok biliyorum diyosun

diekatze

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
621
İsim
Kerem Uyar
Yalnız dikkatle okursan çocuk zorlanıyor resmen. Düşünmek bu değildir, bu düşünceyi dayatmak. Namaz kılmak için bilgisayar alınması bile saçma ve komik. Çocuk içinden gelmediği halde bilgisayar için namaz kılmış.
Kendi fikirlerine ters birini görünce ne kadar kudurmuşsun, yobaz ergen gıcık demişsin çok tanıyormuş gibi aahahh

Rakunabii

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
660
İsim
durden
Uygunsuz davranış
senin gtibi çocuğum olsa tokat manyağı yapar öbür dünya ile tanıştırdım onu ateist olabilirsin veya başka dine inanabilirsin konunun bunla alakası yok ama sen yobaz ve gıcık bir ergensin
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yalnız dikkatle okursan çocuk zorlanıyor resmen. Düşünmek bu değildir, bu düşünceyi dayatmak. Namaz kılmak için bilgisayar alınması bile saçma ve komik. Çocuk içinden gelmediği halde bilgisayar için namaz kılmış.
Kendi fikirlerine ters birini görünce ne kadar kudurmuşsun, yobaz ergen gıcık demişsin çok tanıyormuş gibi aahahh
namaz kılması için bilgisayar alınmasını doğru bulduğumumu söyledim ben :D kime gıcık kime pislik diyeceğim veya birinin sevip sevmemede özgürüm kimseyi ilgilendirmez

diekatze

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
621
İsim
Kerem Uyar
kime gıcık kime pislik diyeceğim veya birinin sevip sevmemede özgürüm kimseyi ilgilendirmez
Karşındakide özgür. Ailesi gibi şeyler hakkında söyledikleri için bu kadar atarlanamazsın ergen.

Top Bottom