Maryo
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 1
Dostum malesef bazen insanlar dinini Tanrı ile İnsan arasında olduğunu düşünmüyorlar.bu ay sınav senem, ailem sürekli şu kadar vaktin kaldı şunları yap bunları yap diyorlar, pc yi zaten bıraktım eve geç geliyorum azcık telefona bakmama bile söyleniyorlar. Hemde ders çalışacağım bi odam yok salonda bide oturma odasında masa var oturma odasında annem var klavyesinin sesi vb rahatsız ediyo salonda babam dizi izliyor. (dini bir dizi)
ordada çalışamıyorum. yani ders çalışmak zaten zor böyle bi ortamda ben biri varken rahat çözemiyorum (belli bi miktar soru çözünce sıkılıp 10 saniye falan bağırıyorum annem de buna kızıyor hatta bağırdım.diye hakaret de ediyo ama şakamsı da değil direk söver gibi sinir oluyorum)
şimdi malum ramazan, hafta içi okul hafta sonu kurs olduğu için oruçtan bi şekilde yırtıyordum ama 1 gün kurs olmadığında fln zorluyolar yani hem kilo vermek için yürüyüşe çıkıyorum hem ders çalışıyorum, tartıştık ders sayesinde zar zor ikna ettim (elinde telefon görürsem bozuşuruz dedi 24 saat boş olduğum günde) şimdi bayram diye yine yok kurs ve yine zorluyolar oruç tutmam için, şurda 1 ayım kalmış, tam oyun bağımlılığımı bırakmışım (oruç tutunca hiç halim olmuyo hem sahura kadar uyumuyorum o sırada boş oluyorum hemde gün içinde boş oluyorum)
hemde yürüyüş falan yapamıyacağım. ayrıca müslüman da değilim ama ailem yobaz olduğu için söylemeye korkuyorum bilmiyolar yani. annem zaten arapça öğretmeni babam her ramazan dini dizi izler 10 kere bitirmiştir, kuran dışında okuduğu kitap yok zaten.
o yüzden diyemiyorum napmam lazım tutmak istemiyorum oruç. ders, yürüyüş dedim umursamıyor son gün diye sinir oldum ya. kendime vakit ayırınca ders çalış diye kızıyo yok seni bunlar kurtarmıycak falan konu dine gelince hiçbir ... umrunda değil.
Bir yerde zorlama varsa o istenmeyen durum daha fazla ortaya çıkar.
En doğru hareket serbestliktir ben bunu destekliyorum.
18 olduktan sonra bu kadar karışmazlar ben burada size sadece tavsiye veriyorum yanlış anlamayın bunu yapın veya yapmayın demiyorum