FED bugün faiz kararını açıklayacak !

Okuduğunu anlamada sorun var herhalde mazot fiyatı diyorum vergiler diyorum dediği şeye bak aldığın gıdalar gökten düşmüyor 2.el araba fiyatlarına laf ediliyor daha geçen aylarda galericilerden aldığı vergiyi arttırdı üretim desen üretim yok tarım ülkesiyiz konyada ankarada tohumu toprağa atsan belki ürün tutacak adam buğdayı veya başka şeyi dışarıdan alıyor daha sayacak 40 tane şey var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Daha kiralardan vs bahsetmedim yaşadığım yerde kaç tane esnaf dükkan kapatma derecesine bile geldi 10.000 TL kira isteniyor adam bide elektrik su ödüyor Allah bilir ne kadar, yaşadığım yerde küçücük ilçe istanbul da falan durum ne haldedir düşünemiyorum
Tamam sen hala anlamamışsın heralde.Dolar artınca mazot artıyo tamam bunu biliyorum ancak fiyatlar da ona göre artmıyo.İnsanlar fiyatları kafasına göre artırıyo ve çok fazla artırıyo.Şöyle düşün: Domates çiftçiden 1 TL'ye alıyosun mazot 2 tl yakıyosun gelip 5 TL'ye satıyosun ve 2 tl kârın oluyor.Dolar 2 katına çıkıyo.Domatesi çiftçiden 2 TL'ye alıyorsun mazot 4 tl yakıyosun sonra 10TL ye satıyorsun ve bu sefer de dolar arttığı için 4 tl kârın oluyor bir şey değişmiyor.Ancak bizim milletimiz 10 TL değilde 20 TL ye satıyor.Şimdi burada açgözlülük flan yok diyosan daha fazla konuşmaya gerek yok

Tamam sen hala anlamamışsın heralde.Dolar artınca mazot artıyo tamam bunu biliyorum ancak fiyatlar da ona göre artmıyo.İnsanlar fiyatları kafasına göre artırıyo ve çok fazla artırıyo.Şöyle düşün: Domates çiftçiden 1 TL'ye alıyosun mazot 2 TL yakıyosun gelip 5 TL'ye satıyosun ve 2 TL kârın oluyor.Dolar 2 katına çıkıyo.Domatesi çiftçiden 2 TL'ye alıyorsun mazot 4 TL yakıyosun sonra 10TL ye satıyorsun ve bu sefer de dolar arttığı için 4 TL kârın oluyor bir şey değişmiyor.Ancak bizim milletimiz 10 TL değilde 20 TL ye satıyor.Şimdi burada açgözlülük flan yok diyosan daha fazla konuşmaya gerek yok
Yok zaten ben diyeceğimi dedim okadar karlı bir şeyse çiftçi ol veya herhangi bir esnaflığı yap gör bakalım çok mu karlı işmiş

Yok zaten ben diyeceğimi dedim okadar karlı bir şeyse çiftçi ol veya herhangi bir esnaflığı yap gör bakalım çok mu karlı işmiş
adam sana farazi örnek veriyor sen yanıt olarak çok karlıysa çiftçi ol diyorsun cidden inanılmaz

adam sana farazi örnek veriyor sen yanıt olarak çok karlıysa çiftçi ol diyorsun cidden inanılmaz
Gözü olan şimdiye görmüştü zaten 40 tane örnek verdim kendim ilçemdeki esnafın çektiklerini bile yazdım adam örnek veriyor diyor benimki yalan mı gitte esnaflarla konuş o kadar güveniyorsanız hangisi aşırı kar yapıyormuş çok merak ediyorum valla sizin kafanızdaki düşünceyi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Elektrik faturasından dolayı dükkan açamadı bu ülkenin esnafları başka kaç ülkede oldu acaba bu başkada bir şey demiyorum ben üstüne 40 tane şey yazın isterseniz

Evet cidden inanılmaz. Çiftçi olsa daha beter olur. Şuan adamın derdi mazot olmuş, geçim olmuş. Eskiden insanların çiftçiyim deyince göğsü kabarırdı bu zengin topraklarımızda tarım yapmaktan. Gel gelelim geldiğimiz durum...

Dostlar faizin arttırılma olasılığının yüksek olduğu yönünden tahminler var ve en az 50 baz puan arttırırlar deniliyor.
Bu akşam saat 21.00'da öğreneceğiz bakalım.
Dolar arttığında pc parçalarının fiyatlarına çok dokunmazlar umarım.
Bizim merkez bankası her gün arka kapıdan dolar sattığı için neredeyse 1 ay dan beri dolar 14.60 14.90 arasındaki dar bir bantta sıkışıp kaldı yani bu doların patlaması çok yakındır tabi Cumhurbaşkanı geçen günlerde suudi amerika ya gitmişti bakalım neler olacak izleyeceğiz

Bizim merkez bankası her gün arka kapıdan dolar sattığı için neredeyse 1 ay dan beri dolar 14.60 14.90 arasındaki dar bir bantta sıkışıp kaldı yani bu doların patlaması çok yakındır tabi Cumhurbaşkanı geçen günlerde suudi amerika ya gitmişti bakalım neler olacak izleyeceğiz
Perde arkasında dönen dümen yorumun çok doğru 👍

Geri