Neler Yeni

Sizin de benim cahil ve gaddar babam gibi babanız var mı ?

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,990
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Astronomi, Uzay, Bilim, Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Geometri, Elektromanyetizma, Kuantum Fiziği, Parçacık Fiziği, Nükleer Fizik, Astrofizik, Yapay Zeka, Teknoloji, Elektrik ve Elektronik, İnsan Beyni, Mekanik, Elektrikli Otomobiller, İçten Yanmalı Otomobiller, Motosikletler, Jet Motorları, Roket Motorları, Uçaklar, Uzay Mekikleri, Kitaplar, Filmler, Diziler, Psikoloji, Felsefe, Akustik ve Elektro Gitar, Arduino, Python, Java, Javascript, Pascal, PHP, Fortran, C, C#, C++, Bilgisayar Yazılımları ve Bilgisayar Donanımları, Windows İşletim Sistemleri, Linux İşletim Sistemleri ve Dağıtımları, macOS İşletim Sistemleri, Laptoplar, Telefonlar, Apple Ürünleri, Kameralar, Fotoğraflar, Borsa, Yatırım, Kripto Para, Fitness, Kalistenik..
Instagram
_furkan.krgl_
Steam
(1021294255)
Twitter
FurkanKrgle
Facebook
furkan.karagulle.7399
Discord
furkankaragulle#1763
Reddit
reddit.com/user/Complete-Flow9113
Her insan hayatta kendini mutlu edebileceği ve hayatını güzel geçirmeyi planlayacak hayaller kurar.
Bizimde yaşımız olmuş 21 ama "Mutlu musun ?" diye sorarsanız bana, ben 21 yıldır asla hayatımda mutlu olamadım derim.
Elbet her insanın küçükken veya mevcut yaşına göre zevk aldığı bir hobisi, aktivitesi vs. gibi çeşitli ilgi alanları vardır.
Benim ilgi alanlarım da bilgisayar, oyun ve donanım oldu. Ayriyeten saz çalıyorum Türkü sevdalısı olup ayrıca küçüklüğümden beri kalbimde bir keder beslediğim için.
Ben daha ilkokul çağlarından beridir kendime hep hayal kurardım "İnşallah benim de bilgisayarım olur." diye ama bir türlü olmadı.
Biz küçük iken okuldan kaçıp CS oynayan, hep boş fırsatlarımda internet kafelere arkadaşlarla giderek hevesimi tatmin ettim.
Yaşım 21'e gelmiş olmasına ve Grafik Tasarımcılık yapmama rağmen aldığım maaşın kuruşuna dokunamıyorum. Peki neden ?
Çünkü diktatör, asabi, derdi dünyalık olan ve mal mülk peşinde koşan 50 yaşına basmış sözde bir babaya sahibim. (Benim için sadece biyolojik babadan ibaret)
Aldığım her maaşı kuruşu kuruşuna önüne koymamı ister ve eğer parayı vermek istemesem ağır kavga eder benimle "Çalışacaksın, çalışmayacaksan lokma yok. Atarım evden o para benim önüme gelecek" diye tehdit eder.
Babam o kadar cahildir ki, ekonomik kriz ortada. Bizim aldığımız gaming sistemleri eskiden 5K vs iken şuan 14K lara uçmuş durumda. E hesabım kitabım bile hazır kasanın yanına bir de monitör + klavye + mouse + pad + kulaklık + masa + sandalye alacağım ve toplam 23K tutacak. Akbank'a gidip kredi başvurusu yaptım 23.000 ₺ - 12 Ay Vade (+ Faizle: 26.500 TL) ve Akbank kabul etti, inanamadım.
Senelerdir hep hayalini kurduğum bir gaming sistem almak istedim ama sürekli bağırıp çağırdı, "Başlatma lan bilgisayarına ş*refsi*, işim gücüm yok paramı verecem bi bilgisayar için lan ! defol git !" Sanki kendi parasını verecek, diyorum ki "Ya kendim ödeyeceğim sen ne istiyorsun benden ya, kendi paramı damı kullanamayacağım? İntihar edeyim o zaman. Yeter vallahi yeter ! Hayattan soğuttun beni ya !"
Eee ? Şuan 21 yaşıma girmişim ama gel gelelim benim kendi çalışıp aldığım paramı kendim kullanmama bile izin vermiyor, ki hiç kullanamadım yemin ederim. Kendisi hepsini direk benden zorla alıp kendi kredi borçlarını kapatıyor.
Abdullah Hacıgül 14 Mayıs'ta sistem çıkaracak ve ben babama korka korka dedim ki "14 Mayıs'ta bilgisayar alacağım, 23K Kredi başvurusu yapmıştım onaylandı. Bilgin olsun"
Sözde baba diyor ki: "Adamsan al bakalım lan ! Onu alır paramparça eder senin o ağzını burnunu parçalarım. Canını ağır yakarım. Beni sinir etme bak ! Trilyonlukmuyum lan kansız" (Çok ağır küfürler de var ama yazmıyorum, anlarsınız zaten)

Şunu bilin arkadaşlar ! Hayatta mutlu olamadığınız sürece yaşamanın mantığı bile yoktur, ki isterseniz milyoner olun ama hayattan zevk almadığınız sürece hayat boş gelir insana.
Allah kimseye cehaleti aşamamış barbar ruhlu bir baba nasip etmesin. @Furkan Karagülle senin derdine bende ortağım kardeşim ve bu yeni olan bir şey değil benim de tıpkı senin gibi hayatımın tüm yılı zehir geçti ve geçiyor...
Dostum gerçekten çok üzüldüm. Sen benden çok daha kötü durumdasın. Ben en azından babamı düzeltmeyi başardım. Kendisiyle dalga geçtim. Gerçekleri bir şekilde kanıtladım. O evden ne olursa olsun ayrıl. Belki zorlanacaksın ama yap bunu. Kendisine dava aç. 21 yaşına gelmişsin. Buna gücün yeter. Yetmeli de. Ona baba deme dostum. Senin için düşmandan başka bir şey değil kendisi. Gerekiyorsa şiddet uygula. Kendini güçlü sanıyor muhtemelen. Onu bir kere olsun yen. Onu korkut. Onu yaşamla korkut. Ona bağır. Onun değerleriyle dalga geç. Onu tehdit et. Onu tüm mahalleye rezil et gerekiyorsa ama ondan uzaklaş. Ondan uzaklaşmak için elinden geleni yap. Cahillerden çok çektim ben. Artık katlanamıyorum.

BEN AİLEMİ 5 TL'lik bir ürün almaya bile ikna edemiyordum. (İnternet alışverişi.)
Şimdi kendileri bana danışıyor. En ufak şeyde yanıma kadar gelip bana soruyorlar.
İnternetten kendim telefon, bilgisayar, kitap vesaire birçok ürün aldım. Kendilerini bu şekilde inandırdım. Şimdi HB üzerinden bir ürün beğenip bana soruyorlar.

Ya değiştireceksin ya da ortadan yok olup gideceksin. Ben değiştirmeyi tercih ettim dostum. Benim için kolay olmadı ama hiçbir şey kolay değildir zaten.

Şu an annemden, babamdan, kardeşimden memnunum. Önceden özellikle babamdan memnun değildim.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,890
İsim
Burak Karadağ
Dostum gerçekten çok üzüldüm. Sen benden çok daha kötü durumdasın. Ben en azından babamı düzeltmeyi başardım. Kendisiyle dalga geçtim. Gerçekleri bir şekilde kanıtladım. O evden ne olursa olsun ayrıl. Belki zorlanacaksın ama yap bunu. Kendisine dava aç. 21 yaşına gelmişsin. Bana gücün yeter. Yetmeli de. Ona baba deme dostum. Senin için düşmandan başka bir şey değil kendisi. Gerekiyorsa şiddet uygula. Kendini güçlü sanıyor muhtemelen. Onu bir kere olsun yen. Onu korkut. Onu yaşamla korkut. Ona bağır. Onun değerleriyle dalga geç. Onu tehdit et. Onu tüm mahalleye rezil et gerekiyorsa ama ondan uzaklaş. Ondan uzaklaşmak için elinden geleni yap. Cahillerden çok çektim ben. Artık katlanamıyorum.

BEN AİLEMİ 5 TL'lik bir ürün almaya bile ikna edemiyordum. (İnternet alışverişi.)
Şimdi kendileri bana danışıyor. En ufak şeyde yanıma kadar gelip bana soruyorlar.
İnternetten kendim telefon, bilgisayar, kitap vesaire birçok ürün aldım. Kendilerini bu şekilde inandırdım. Şimdi HB üzerinden bir ürün beğenip bana soruyorlar.

Ya değiştireceksin ya da ortadan yok olup gideceksin. Ben değiştirmeyi tercih ettim dostum. Benim için kolay olmadı ama hiçbir şey kolay değildir zaten.

Şu an annemden, babamdan, kardeşimden memnunum. Önceden özellikle babamdan memnun değildim.
Aynı dediğin gibi ne olursa olsun kendilerinin bilmediği fakat benim sürekli anladığım telefon, bilgisayar, televizyon vs internet alışverişleri, banka ve kredi kartı olayları gibi aklına gelecek tüm konularda bana muhtaçtır. Ama ben kendime de yemin ettim sadece 1 sene para biriktirip ardından 2. El spotçuya gidip mobilyaları alıp bir daire bulup gireceğim. Aldığım paranın kuruşunu vermeyeceğim. Kavgaysa kavga.

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Aldığın maaş seni kurtaracak seviyedeyse, otur hesabını yap. Kiralar giderler vb. ayrıl evden.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,990
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Astronomi, Uzay, Bilim, Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Geometri, Elektromanyetizma, Kuantum Fiziği, Parçacık Fiziği, Nükleer Fizik, Astrofizik, Yapay Zeka, Teknoloji, Elektrik ve Elektronik, İnsan Beyni, Mekanik, Elektrikli Otomobiller, İçten Yanmalı Otomobiller, Motosikletler, Jet Motorları, Roket Motorları, Uçaklar, Uzay Mekikleri, Kitaplar, Filmler, Diziler, Psikoloji, Felsefe, Akustik ve Elektro Gitar, Arduino, Python, Java, Javascript, Pascal, PHP, Fortran, C, C#, C++, Bilgisayar Yazılımları ve Bilgisayar Donanımları, Windows İşletim Sistemleri, Linux İşletim Sistemleri ve Dağıtımları, macOS İşletim Sistemleri, Laptoplar, Telefonlar, Apple Ürünleri, Kameralar, Fotoğraflar, Borsa, Yatırım, Kripto Para, Fitness, Kalistenik..
Instagram
_furkan.krgl_
Steam
(1021294255)
Twitter
FurkanKrgle
Facebook
furkan.karagulle.7399
Discord
furkankaragulle#1763
Reddit
Aynı dediğin gibi ne olursa olsun kendilerinin bilmediği fakat benim sürekli anladığım telefon, bilgisayar, televizyon vs internet alışverişleri, banka ve kredi kartı olayları gibi aklına gelecek tüm konularda bana muhtaçtır. Ama ben kendime de yemin ettim sadece 1 sene para biriktirip ardından 2. El spotçuya gidip mobilyaları alıp bir daire bulup gireceğim. Aldığım paranın kuruşunu vermeyeceğim. Kavgaysa kavga.
Dostum hayatından olursun. Az mı gördük böylelerini. Ya sen cinayet işlersin ya baban.. Ben sinirden elimi kolumu camlara duvarlara vurdum. Elimde büyük bir cam kesiği var. Kolumda da öyle. Kapıyı, duvarı, kapının camını kırdım. Yapma, söz dinle. Sözümüzü dinle. Bir aralar sinir hastası gibi olmuştum. Doğru kararlar veremiyordum. Ya fiziksel ya da ruhsal tedaviye muhtaç kalırsın. Ben kendimi iyileştirdim elimden geldiği kadar ama bu durum benim iki yılımdan fazlasını aldı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,890
İsim
Burak Karadağ
Dostum hayatından olursun. Az mı gördük böylelerini. Ya sen cinayet işlersin ya baban.. Ben sinirden elimi kolumu camlara duvarlara vurdum. Elimde büyük bir cam kesiği var. Kolumda da öyle. Kapıyı, duvarı, kapının camını kırdım. Yapma, söz dinle. Sözümüzü dinle. Bir aralar sinir hastası gibi olmuştum. Doğru kararlar veremiyordum. Ya fiziksel ya da ruhsal tedaviye muhtaç kalırsın. Ben kendimi iyileştirdim elimden geldiği kadar ama bu durum benim iki yılımdan fazlasını aldı.
Ben yapı olarak çok sakin ve ağırbaşlıyımdır.
Kendisine karşısında yine ciddice belirtirim "Ben 1 sene para biriktirip usulümce çıkıp gideceğim." Ha bak senin dediğin gibi bir cinnet olayı doğuracak kadar büyük bir kavga atışma olursa kendi psikolojim ağır hasar alır. Bu konu da çok haklısın ve sen bana bu olayı duygularla değil mantıkla çöz diyorsun. Ben bunu istemezmiyim Furkan'ım ? Ama bu şahısla uzlaşamıyorsun. Bak dedim ki bari maaşımın 2230 TL sini 12 ay taksit olarak alıp kredimi çekip ödememe müsade et ve bana ver ve sana zaten her ay geri kalan 2780 TL sini veririm bari bi tolerans göster dedim ama nafile. Para çok illet bir şey. Gözü doymuyor. İlla borcunu kapatmak için benim paramın hepsini istiyor yarısını bile beğenmiyor sanki kendi kazanıyor ya.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,990
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
_furkan.krgl_
Steam
(1021294255)
Twitter
FurkanKrgle
Facebook
furkan.karagulle.7399
Discord
furkankaragulle#1763
Reddit
Ben yapı olarak çok sakin ve ağırbaşlıyımdır.
Kendisine karşısında yine ciddice belirtirim "Ben 1 sene para biriktirip usulümce çıkıp gideceğim." Ha bak senin dediğin gibi bir cinnet olayı doğuracak kadar büyük bir kavga atışma olursa kendi psikolojim ağır hasar alır. Bu konu da çok haklısın ve sen bana bu olayı duygularla değil mantıkla çöz diyorsun. Ben bunu istemezmiyim Furkan'ım ? Ama bu şahısla uzlaşamıyorsun. Bak dedim ki bari maaşımın 2230 TL sini 12 ay taksit olarak alıp kredimi çekip ödememe müsade et ve bana ver ve sana zaten her ay geri kalan 2780 TL sini veririm bari bi tolerans göster dedim ama nafile. Para çok illet bir şey. Gözü doymuyor. İlla borcunu kapatmak için benim paramın hepsini istiyor yarısını bile beğenmiyor sanki kendi kazanıyor ya.
Beni bilgilendir, olur mu?

Eren Kurtuluş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
455
İsim
Eren Kurtuluş
O şahsiyetin evine tekrar gitmememin garantisi olsun siye 1 sene daha sabredeceğim dostum.
Hocam bence 1 sene sonra dönüp baktığında keşke beklemeseymişim diyeceksiniz. İnanın bana o 1 sene daha yaşayacağın huzursuzluk ve mutsuzluğun bedeli 3 4 ay yerde yatmakla ödenebilecekse ödenmeli. İyi veya eşyalı olmasına gerek yok zaten arkadaş çevren de yok 1 yatak bi küçük buzdolabı dandik bi ocak ve mikrodalga işini çok çok görür. Eve sadece uyumaya gelirsin ve o 1 sene dediğin zamanda evde kalmak yerine gider ek iş yapar daha fazla kazanırsın. Maximum 5 ay sonunda düzenini oturtmuş olursun. Böyle bir ortamda "1 sene daha dayanmalıyım" diye kendinizi şartlandırmanız inanın kendinize hakaretten başka bir şey değil. Kesinlikle 1 sene beklememenizi, bir dahaki ay kendi evinizde olmanızı şiddetle tavsiye ederim. Çekinmeyin insanlarla konuşun çünkü onlar ailenizin sizi gördüğü gibi küçük ve değersiz görmüyorlar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,890
İsim
Burak Karadağ
Hocam bence 1 sene sonra dönüp baktığında keşke beklemeseymişim diyeceksiniz. İnanın bana o 1 sene daha yaşayacağın huzursuzluk ve mutsuzluğun bedeli 3 4 ay yerde yatmakla ödenebilecekse ödenmeli. İyi veya eşyalı olmasına gerek yok zaten arkadaş çevren de yok 1 yatak bi küçük buzdolabı dandik bi ocak ve mikrodalga işini çok çok görür. Eve sadece uyumaya gelirsin ve o 1 sene dediğin zamanda evde kalmak yerine gider ek iş yapar daha fazla kazanırsın. Maximum 5 ay sonunda düzenini oturtmuş olursun. Böyle bir ortamda "1 sene daha dayanmalıyım" diye kendinizi şartlandırmanız inanın kendinize hakaretten başka bir şey değil. Kesinlikle 1 sene beklememenizi, bir dahaki ay kendi evinizde olmanızı şiddetle tavsiye ederim. Çekinmeyin insanlarla konuşun çünkü onlar ailenizin sizi gördüğü gibi küçük ve değersiz görmüyorlar.
Dediklerine harfiyen katılıyorum. Param olsa işte yapacağım ama şuan kuruşum bile yok.

Eren Kurtuluş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
455
İsim
Eren Kurtuluş
Dediklerine harfiyen katılıyorum. Param olsa işte yapacağım ama şuan kuruşum bile yok.
Bütün cevapları okuyamadım fakat bir dahaki ay da mı yapamazsınız bunu? Veyahut ondan sonraki ay? Yahu param olsa ben vereceğim gel kardeşim diye de yok ki :/

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,890
İsim
Burak Karadağ
Bütün cevapları okuyamadım fakat bir dahaki ay da mı yapamazsınız bunu? Veyahut ondan sonraki ay? Yahu param olsa ben vereceğim gel kardeşim diye de yok ki :/
Aldığım maaş 5000 TL
Kira en düşük 2000 TL (Depozito ıvır zıvır)
Eşya yok elimde
Gıda, giyim, elektrik, su, doğalgaz, interner masrafları
Faturalara 1000 TL gitse yaşamak için gıda lazım ve her gün 50 TL den hesab etsek 1500 TL d eo olmak üzere toplam kafadan 4500 TL uçuyor. 500 TL ya kalır ya kalmaz. Eşya da yok evde. Uyuyabileceğim, duş alırken kullanabileceğim, elbiselerimi koyabileceğim, oturabileceğim vs akla gelecek her yaşam malzemesi ve eşya mobilya yok. Onun için birikim yapmam gerek acil.

majorw0w

80+ Silver
Dostum gerçekten çok üzüldüm. Sen benden çok daha kötü durumdasın. Ben en azından babamı düzeltmeyi başardım. Kendisiyle dalga geçtim. Gerçekleri bir şekilde kanıtladım. O evden ne olursa olsun ayrıl. Belki zorlanacaksın ama yap bunu. Kendisine dava aç. 21 yaşına gelmişsin. Bana gücün yeter. Yetmeli de. Ona baba deme dostum. Senin için düşmandan başka bir şey değil kendisi. Gerekiyorsa şiddet uygula. Kendini güçlü sanıyor muhtemelen. Onu bir kere olsun yen. Onu korkut. Onu yaşamla korkut. Ona bağır. Onun değerleriyle dalga geç. Onu tehdit et. Onu tüm mahalleye rezil et gerekiyorsa ama ondan uzaklaş. Ondan uzaklaşmak için elinden geleni yap. Cahillerden çok çektim ben. Artık katlanamıyorum.

İnançlı iseniz lütfen böyle şeyler önermeyin.
Ayrı eve çıkabilir tamam da el kaldırma felan hoş şeyler değil. Milletin vebalini almayın.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,990
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
_furkan.krgl_
Steam
(1021294255)
Twitter
FurkanKrgle
Facebook
furkan.karagulle.7399
Discord
furkankaragulle#1763
Reddit