Birkaç aydır bu problemle karşı karşıyayım. Sistemi günlük olarak kullandığımda anlık olarak donuyor, her şey çalışmaya devam ediyor, siyah ekran alıyorum ve CPU ışığı yanıyor. Fakat bilgisayarı kapatıp açınca tekrar çalışmaya devam ediyor donmanın ne zaman olacağı belli olmuyor.
1) Daha önce işlemci macunu tazelerken, macun pinlere yapışmıştı fakat çok azdı ve kullanmaya devam ettim, görüntü vermede vs problem yok. Isılar normal
2) Sistemde oyun oynuyorum, normal günlük kullanıyorum problem yok fakat birden donup, sistemde görüntü gidiyor, her şey açık fanlar dönüyor, anakart üzerinde CPU ışığı yanıyor.
Donması sürekli olan bir şey değil. Bazen 1 hafta sonra oluyor ve o hafta tertemiz sorunsuz kullanıyorum. Bu konuyu yazmadan gün içinde 2 kere dondu.
3) Sıcaklık değerleri gayet normal.
BIOS güncel, RAM'ler 2933 MHZ'de çalışıyor hep.
Bu konuda ne yapabilirim? Olay görüntüleyici de şöyle bir şey karşıma çıkıyor PSU'dan şüpheleniyorum.
Sistem
işlemci: AMD Ryzen 5 2600.
anakart : MSI B450 Tomahawk.
RAM: G.Skill Ripjaws 1x8GB 3000MHz CL15.
PSU: FSP Hydro 700 700W 80+ Bronze.
kasa: Phanteks P350X.
GPU: Sapphire RX 580 Nitro+ 8 GB.
SSD : Samsung 860 Evo 250GB.
1) Daha önce işlemci macunu tazelerken, macun pinlere yapışmıştı fakat çok azdı ve kullanmaya devam ettim, görüntü vermede vs problem yok. Isılar normal
2) Sistemde oyun oynuyorum, normal günlük kullanıyorum problem yok fakat birden donup, sistemde görüntü gidiyor, her şey açık fanlar dönüyor, anakart üzerinde CPU ışığı yanıyor.
Donması sürekli olan bir şey değil. Bazen 1 hafta sonra oluyor ve o hafta tertemiz sorunsuz kullanıyorum. Bu konuyu yazmadan gün içinde 2 kere dondu.
3) Sıcaklık değerleri gayet normal.
BIOS güncel, RAM'ler 2933 MHZ'de çalışıyor hep.
Bu konuda ne yapabilirim? Olay görüntüleyici de şöyle bir şey karşıma çıkıyor PSU'dan şüpheleniyorum.
Sistem
işlemci: AMD Ryzen 5 2600.
anakart : MSI B450 Tomahawk.
RAM: G.Skill Ripjaws 1x8GB 3000MHz CL15.
PSU: FSP Hydro 700 700W 80+ Bronze.
kasa: Phanteks P350X.
GPU: Sapphire RX 580 Nitro+ 8 GB.
SSD : Samsung 860 Evo 250GB.