Çözüldü✓ Expo Sonrası Sistem Kararsız Çalışıyor!

Bios güncel fakat expo açamıyorsan farklı bir sorun vardır. Asus B650M-R anakart ve 16x2 Patriot Viper Venom PVV532G600C30K 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 (rgbsiz) model kullanıyorum bir sorun yaşamadım. Bios güncelleyip bios pilini çıkarıp bios sıfırlayıp o şekilde expo açın ve bunu işlemi yaparken istersen ramleri slotlardan çıkarıp yerlerini değiştirerek tak.

Dostlar sorun expo değil biostan farklı bir ayar.
Sistem her açılışında ramlerinizi sıfırdan tarıyor bundan kaynaklı çözümü ise şu ayarı değiştirmek

Memory context restore ayarını biosunuzdan bulup " enabled " hale getirin auto'dan.
İlk seferde olmamış gibi gözüküyor tekrar res attığınızda sorun çözülüyor youtubeda detaylı videoları var.
@chaspinx yardımıyla “Memory context restore” ayarını enabled a çekince sorun ortadan kalktı, teşekkür ederim.

Rica ederim,ben sacma sapan sorunlar yasamaya devam ettim alt tab attigimda ozellikle ayni sorunlari yasiyorsan destek olabilirim bilgine.
Şuanlık bi sıkıntı yok ama expo açmadan önce şöyle bir şey yaşıyordum. Mesela başka sekmedeyken discorda geçiyorum ve sohbeti yukarı doğru kaydırıyorum, ama kaydırırken pencerenin %50-60 ı sabit kalıp diğer kısım hareket ediyor. Sekmeyi üst taraftan tutup sağa sola hafif oynatınca düzeliyor. Böyle garip bir durum var anlatabilmişimdir umarım.

Şuanlık bi sıkıntı yok ama expo açmadan önce şöyle bir şey yaşıyordum. Mesela başka sekmedeyken discorda geçiyorum ve sohbeti yukarı doğru kaydırıyorum, ama kaydırırken pencerenin %50-60 ı sabit kalıp diğer kısım hareket ediyor. Sekmeyi üst taraftan tutup sağa sola hafif oynatınca düzeliyor. Böyle garip bir durum var anlatabilmişimdir umarım.
Aynı sorun bende de var. Laptopumda da aynı sorun vardı yeni sistem topladım onda da var. Garip bi şekilde sadece oyun arkada çalışırken oluyor

genel olarak bir sorun var sanırım hangi oyun olursa olsun alt tabta başka şeyler yaşarken sorun yaşıyorum maalesef oyunda 1 dk falan beklemeden kendine gelmiyor fps drop yiyorum aralıksız

Geri