Layhton
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 122
Merhaba, forumda açılan diğer konulara baktım fakat bir çözüm bulunamamış gibi gözüküyor. Şöyle açıklayayım, bios üzerinden expo ayarını enabled yaptıktan sonra kaydedip çıkıyorum. Reset sonrası açılırken ilk başta sinyal yok hatası alıyorum(bu hatayı alırken bilgisayar çalışmaya devam ediyor). Ardından bir dakika sonra kendiliğinden görüntü geliyor ve açılıyor. Bu olay her bilgisayarı aç kapa yaptığımda ya da resetlediğimde yaşanıyor.
Bilgisayarı ilk başlattığımda beyaz ışığı yanıyor ve sinyal yok hatası gelince turuncuya dönüyor. Bir dakika gibi bir süre sonra tekrardan, kendiliğinden beyaz yanıyor ve görüntü geliyor.
Anakartta AI TWEAKER üzeerinden EXPO1, EXPO2, EXPO TWEAKED gibi seçenekleri seçebiliyorum. Ek olarak biosa ilk girdiğimde, advanced moda geçmeden ana ekrandayken de bir expo ayarı var. O ayar da dahil bütün expo ile alakalı ayarları tek tek denedim ama sorun aynı.
Aida64 testinde ''Hardware failure detected! Test stop..'' hatası alıyorum. Expo kapalıyken herhangi bir sorun çıkmıyor.
ANAKART: Asus Prime B650M-R
Ram: Patriot Viper Venom (2x16)Gb 6000Mhz Cl30
İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F
Bilgisayarı ilk başlattığımda beyaz ışığı yanıyor ve sinyal yok hatası gelince turuncuya dönüyor. Bir dakika gibi bir süre sonra tekrardan, kendiliğinden beyaz yanıyor ve görüntü geliyor.
Anakartta AI TWEAKER üzeerinden EXPO1, EXPO2, EXPO TWEAKED gibi seçenekleri seçebiliyorum. Ek olarak biosa ilk girdiğimde, advanced moda geçmeden ana ekrandayken de bir expo ayarı var. O ayar da dahil bütün expo ile alakalı ayarları tek tek denedim ama sorun aynı.
Aida64 testinde ''Hardware failure detected! Test stop..'' hatası alıyorum. Expo kapalıyken herhangi bir sorun çıkmıyor.
ANAKART: Asus Prime B650M-R
Ram: Patriot Viper Venom (2x16)Gb 6000Mhz Cl30
İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F