Çözüldü✓ Expo Sonrası Sistem Kararsız Çalışıyor!

Bios güncel fakat expo açamıyorsan farklı bir sorun vardır. Asus B650M-R anakart ve 16x2 Patriot Viper Venom PVV532G600C30K 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 (rgbsiz) model kullanıyorum bir sorun yaşamadım. Bios güncelleyip bios pilini çıkarıp bios sıfırlayıp o şekilde expo açın ve bunu işlemi yaparken istersen ramleri slotlardan çıkarıp yerlerini değiştirerek tak.

Dostlar sorun expo değil biostan farklı bir ayar.
Sistem her açılışında ramlerinizi sıfırdan tarıyor bundan kaynaklı çözümü ise şu ayarı değiştirmek

Memory context restore ayarını biosunuzdan bulup " enabled " hale getirin auto'dan.
İlk seferde olmamış gibi gözüküyor tekrar res attığınızda sorun çözülüyor youtubeda detaylı videoları var.
@chaspinx yardımıyla “Memory context restore” ayarını enabled a çekince sorun ortadan kalktı, teşekkür ederim.

Rica ederim,ben sacma sapan sorunlar yasamaya devam ettim alt tab attigimda ozellikle ayni sorunlari yasiyorsan destek olabilirim bilgine.
Şuanlık bi sıkıntı yok ama expo açmadan önce şöyle bir şey yaşıyordum. Mesela başka sekmedeyken discorda geçiyorum ve sohbeti yukarı doğru kaydırıyorum, ama kaydırırken pencerenin %50-60 ı sabit kalıp diğer kısım hareket ediyor. Sekmeyi üst taraftan tutup sağa sola hafif oynatınca düzeliyor. Böyle garip bir durum var anlatabilmişimdir umarım.

Şuanlık bi sıkıntı yok ama expo açmadan önce şöyle bir şey yaşıyordum. Mesela başka sekmedeyken discorda geçiyorum ve sohbeti yukarı doğru kaydırıyorum, ama kaydırırken pencerenin %50-60 ı sabit kalıp diğer kısım hareket ediyor. Sekmeyi üst taraftan tutup sağa sola hafif oynatınca düzeliyor. Böyle garip bir durum var anlatabilmişimdir umarım.
Aynı sorun bende de var. Laptopumda da aynı sorun vardı yeni sistem topladım onda da var. Garip bi şekilde sadece oyun arkada çalışırken oluyor

genel olarak bir sorun var sanırım hangi oyun olursa olsun alt tabta başka şeyler yaşarken sorun yaşıyorum maalesef oyunda 1 dk falan beklemeden kendine gelmiyor fps drop yiyorum aralıksız

Merhaba, forumda açılan diğer konulara baktım fakat bir çözüm bulunamamış gibi gözüküyor. Şöyle açıklayayım, bios üzerinden expo ayarını enabled yaptıktan sonra kaydedip çıkıyorum. Reset sonrası açılırken ilk başta sinyal yok hatası alıyorum(bu hatayı alırken bilgisayar çalışmaya devam ediyor). Ardından bir dakika sonra kendiliğinden görüntü geliyor ve açılıyor. Bu olay her bilgisayarı aç kapa yaptığımda ya da resetlediğimde yaşanıyor.

Bilgisayarı ilk başlattığımda beyaz ışığı yanıyor ve sinyal yok hatası gelince turuncuya dönüyor. Bir dakika gibi bir süre sonra tekrardan, kendiliğinden beyaz yanıyor ve görüntü geliyor.

Anakartta AI TWEAKER üzeerinden EXPO1, EXPO2, EXPO TWEAKED gibi seçenekleri seçebiliyorum. Ek olarak biosa ilk girdiğimde, advanced moda geçmeden ana ekrandayken de bir expo ayarı var. O ayar da dahil bütün expo ile alakalı ayarları tek tek denedim ama sorun aynı.

Aida64 testinde ''Hardware failure detected! Test stop..'' hatası alıyorum. Expo kapalıyken herhangi bir sorun çıkmıyor.

ANAKART: Asus Prime B650M-R
Ram: Patriot Viper Venom (2x16)Gb 6000Mhz Cl30
İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F
merhaba sistemlerimiz ayni şuanda ayni sorunu yaşıyorum cozebildinizmi

Birebir aynı sorunu yaşıyordum aynı şekilde am5 100klık sistem almış arkadaşımda yaşıyordu onda 4 kit ram vardır bende çift. ben 5600 da stabil olarak çalıştırabiliyordum oda 5200 de araştırdığımda am5 sistemde ramlerde yüksek hzlerde böyle stabilize sorunları olduğundan oluyormuş.

Birebir aynı sorunu yaşıyordum aynı şekilde am5 100klık sistem almış arkadaşımda yaşıyordu onda 4 kit ram vardır bende çift. ben 5600 da stabil olarak çalıştırabiliyordum oda 5200 de araştırdığımda am5 sistemde ramlerde yüksek hzlerde böyle stabilize sorunları olduğundan oluyormuş.
20 klik sistemle sorunsuz 6000 mhz çalıştırıyor arkadaşım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,067
Üyeler
183,375
Son üye
tolga81
Geri