Corsair 4000x Başka Marka ARGB Fan Sorunu

Golack

80+
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar merhaba. Eski kasamı değiştirip Corsair 4000x aldım ve bilirsiniz ki bu kasa egzoz fansız geliyor. Ben de sirkülasyon düzgün olsun diye SilverStone Air Blazer 120R ARGB fanı aldım. Sorun şu ki fanın Argb kablosu, Corsair 4000x' in üzerindeki Rgb kontrolcüsüyle uyuşmuyor. İnternette bir sürü çevirici kablo gördüm fakat hangisini alacağıma dair bir karar veremedim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Bu arada anakartım Msi b450m-a-pro max. Rgb ve Argb desteği yok.​

Arkadaşlar merhaba. Eski kasamı değiştirip Corsair 4000x aldım ve bilirsiniz ki bu kasa egzoz fansız geliyor. Ben de sirkülasyon düzgün olsun diye SilverStone Air Blazer 120R ARGB fanı aldım. Sorun şu ki fanın Argb kablosu, Corsair 4000x' in üzerindeki Rgb kontrolcüsüyle uyuşmuyor. İnternette bir sürü çevirici kablo gördüm fakat hangisini alacağıma dair bir karar veremedim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Bu arada anakartım Msi b450m-a-pro max. Rgb ve Argb desteği yok.​
bende corsair 4000x kullanıyorum , rgb egsoz fan ile beraber geldi ? sen psu suz mu aldın ?

Uymaz, Corsair Node kontrolcü kendi fanları için.

Kontrolcüdeki girişi ve Air blazer 120R argb fan kablosunun çıkışını fotoğrafla gösterebilir misin.
bende corsair 4000x kullanıyorum , rgb egsoz fan ile beraber geldi ? sen psu suz mu aldın ?
Psu olmadan aldım 3 tane rgb'li fan öne montajlı halde geldi.
Uymaz, Corsair Node kontrolcü kendi fanları için.
Sanırım sadece Corsair fanları için uygun demek istediniz. Biraz araştırdığımda çeşitli çevirici kablolar ile kontrolcüye bağlayıp senkron şekilde çalıştıranları gördüm ama dediğim gibi hangi kabloyu alacağıma karar veremedim. Eğer bu kontrolcü sadece Corsair fanlarla uyumluysa bunların hangi fanlar olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Ekler

• corsair fan giriş.jpg
    corsair fan giriş.jpg
    2.3 MB · Hit: 28
  • corsair kontrolcü 2.jpg
    corsair kontrolcü 2.jpg
    3.7 MB · Hit: 29
  • corsair kontrolcü.jpg
    corsair kontrolcü.jpg
    2.9 MB · Hit: 32
  • silverstone giriş.jpg
    silverstone giriş.jpg
    2.7 MB · Hit: 36
Psu olmadan aldım 3 tane rgb'li fan öne montajlı halde geldi.

Sanırım sadece Corsair fanları için uygun demek istediniz. Biraz araştırdığımda çeşitli çevirici kablolar ile kontrolcüye bağlayıp senkron şekilde çalıştıranları gördüm ama dediğim gibi hangi kabloyu alacağıma karar veremedim. Eğer bu kontrolcü sadece Corsair fanlarla uyumluysa bunların hangi fanlar olduğunu nasıl öğrenebilirim?
Corsair'ın 6 pin RGB'li fanları işte. SP120 gibi modeller. Bunun bir ek kabloyla dönüştüğünü de ben görmedim şahsen.

Geri