Sistem topladım. Nasıl olmuş?

ProArk

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
190
Arkadaşlar merhaba. Kendi çapımda bir sistem toplamak istedim. Hazır sistemler çok pahalı geliyor bana. Sizce sistemim nasıl olmuş? Ne gibi parçaları çıkarmam eklemem gerekiyor. Tavsiyeleriniz nelerdir?

Ekran Kartı

İşlemci
Anakart
Ram
Kasa
Güç Kaynağı
SSD

TOPLAM: 15.234 TL

Sistemi bu şekilde topladım. Bütçem kısıtlı ve olabildiğince ucuza getirmeye çalıştım. Demem o ki şunu alma kardeşim şu marka daha iyi diye söyleyecek bir bütçeye sahip değilim. Ekran kartı çok önemli benim için. Oyun oynuyorum sadece. Önerileriniz varsa daha ucuz şekilde sistemi getirebilmemi sağlayacak lütfen yardımcı olun. Şimdiden teşekkürler.

NOT: Arkadaşlar bu sistemi hangi parçalardan kısarak daha ucuza denk getirebilirim. Ekran kartı hariç hepsinden kısabilirim. RAM 16GB SSD:500Altı olmaması gerekiyor. SSD için bir tane oyun 100gb oldu neredeyse. Çok oyun oynuyorum ve 500GB zor yetiyor. Bütçem yetmediği için böyle yapmayı düşündüm.

https://www.gamegaraj.com/urun/deluxe-5t12-rx6600xt-6700xt/
Bu sisteme 6650xt takınca fiyatı 16,637TL oluyor. Bunu almak mı daha mantıklı sizce?

Eğer 1440p'de kullanacaksanız 12400f yerine 3300X ve B450 anakart alabilirsin.

LGA 1700 soket Anakart bakmalısınız Linkteki 1200. Some Intel Problems

Eğer 1440p'de kullanacaksanız 12400f yerine 3300X ve B450 anakart alabilirsin.
Hayır dostum. 1920x1080 de kullanacağım. 75HZ monitörüm var. Monitör ilerde alırım. Uzun süre böyle kullanırım. Dediğin parçaları değiştirirsem sistem daha mı ucuza geliyor?
LGA 1700 soket Anakart bakmalısınız Linkteki 1200. Some Intel Problems
İntel uyumlu şekilde arat dedim ama uymaz mı şimdi? Önerebileceğiniz anakart var mı?

Rami bunu al 140 TL cebine kalır.
O psu alma kesinlikle onun yerine bunu al.
Ben dikkat etmemişim arkadaşların dediği gibi de anakartını değiştirmen lazım ya da 11400f /10400falabilirsin.

Anakart değiştirilmeli.
PSU değiştirilmeli.
RAM değiştirilmeli.

Rami bunu al 140 TL cebine kalır.
O psu alma kesinlikle onun yerine bunu al.
O dediğiniz RAM satılmıyor. Baktım ona.
PSU da 80+ sertifikası yok. Ne almam gerekir yerine.
Anakart değiştirilmeli.
PSU değiştirilmeli.
RAM değiştirilmeli.
Önerebileceğiniz parçalar var mı? Link şeklinde acaba?

Hayır dostum. 1920x1080 de kullanacağım. 75HZ monitörüm var. Monitör ilerde alırım. Uzun süre böyle kullanırım. Dediğin parçaları değiştirirsem sistem daha mı ucuza geliyor?
Daha ucuz ama 1080p'de 3300X işlemci ile darboğaz olur. O yüzden 12400f kalsin. 1440p de ise darboğaz olmaz.

İntel uyumlu şekilde arat dedim ama uymaz mı şimdi? Önerebileceğiniz anakart var mı?
hocam başında 12 olan intel işlemcilere 1200 soket anakart uymaz.

Arkadaşlar merhaba. Kendi çapımda bir sistem toplamak istedim. Hazır sistemler çok pahalı geliyor bana. Sizce sistemim nasıl olmuş? Ne gibi parçaları çıkarmam eklemem gerekiyor. Tavsiyeleriniz nelerdir?

Ekran Kartı

İşlemci
Anakart
Ram
Kasa
Güç Kaynağı
SSD

TOPLAM: 15.234 TL

Sistemi bu şekilde topladım. Bütçem kısıtlı ve olabildiğince ucuza getirmeye çalıştım. Demem o ki şunu alma kardeşim şu marka daha iyi diye söyleyecek bir bütçeye sahip değilim. Ekran kartı çok önemli benim için. Oyun oynuyorum sadece. Önerileriniz varsa daha ucuz şekilde sistemi getirebilmemi sağlayacak lütfen yardımcı olun. Şimdiden teşekkürler.

NOT: Arkadaşlar bu sistemi hangi parçalardan kısarak daha ucuza denk getirebilirim. Ekran kartı hariç hepsinden kısabilirim. RAM 16GB SSD:500Altı olmaması gerekiyor. SSD için bir tane oyun 100gb oldu neredeyse. Çok oyun oynuyorum ve 500GB zor yetiyor. Bütçem yetmediği için böyle yapmayı düşündüm.

https://www.gamegaraj.com/urun/deluxe-5t12-rx6600xt-6700xt/
Bu sisteme 6650xt takınca fiyatı 16,637TL oluyor. Bunu almak mı daha mantıklı sizce?
hocam bütçeniz kısıtlıysa 6650xt yerine şuna bakabilirsiniz

bu arada psunuz kötü high power gibi markalardan alın yarın öbür gün sisteminiz yanmasın. kasayı da dark guardian pro öneririm

Ramde stok kalmamış satılmıyor. Ben de farketmemişim :D

Bunu alabilirsin.
PSU olarak da bunu al. 80+ sertifikası yok diye buna demiyorsundur umarım ? Bu alabileceğin en iyi psulardan biri bu fiyat bandında.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,362
Üyeler
193,010
Son üye
Mefkan96
Geri