Yardım Lenovo Ideapad Gaming 3 Destek

Kızagan

80+
Reaksiyon skoru
139
Arkadaşlar selam,
Bağlantıdaki laptopu kullanmaktayım. Ram ve depolama yükseltmesi yapmak istiyorum ancak bir kaç sorum var:

- Anakartım maximum kaç GB ram destekliyor?
- Depolama için 2.5'' SSD veya HDD uygun olur mu?

Şimdiden teşekkür ederim.

sata slotu var yani 2.5" ssd veya hdd olur
ram olarak sanırsam 64gb ye kadar destekliyor ama emin değilim
üst modellerinde 64gb takılı satılıyo muhtemelen seninkide destekliyodur

sata slotu var yani 2.5" ssd veya hdd olur
ram olarak sanırsam 64gb ye kadar destekliyor ama emin değilim
üst modellerinde 64gb takılı satılıyo muhtemelen seninkide destekliyodur
Bir yerde 32 GB bir yerde 16 GB olarak görmüştüm. Emin olmak gerekiyor çünkü 32 GB destekliyorsa 16 GB takviye ederek 24 GB kullanacağım. Ancak 16 GB destekliyorsa mecbur 8 GB upgrade yapacağım. Depolama alanında verdiğiniz bilgi için teşekkür ediyorum bu arada.

2.5" SSD takabilirsiniz.
Laptop'a 16 GB RAM takmanızı öneririm. Fazlası gereksiz olacaktır.

2.5" SSD takabilirsiniz.
Laptop'a 16 GB RAM takmanızı öneririm. Fazlası gereksiz olacaktır.
Öncelikle teşekkür ediyorum ancak şöyle bir nokta söz konusu. 2 GB rami bilgisayar tarafından kullanıldığından sanki 6GB ram mevcutmuş gibi görünmekte. Toplamda 16 GB ram olarak taktığımda 14 GB olarak görünmesini istemiyorum.
Örneğin:

Bellek.jpg

Öncelikle teşekkür ediyorum ancak şöyle bir nokta söz konusu. 2 GB rami bilgisayar tarafından kullanıldığından sanki 6GB ram mevcutmuş gibi görünmekte. Toplamda 16 GB ram olarak taktığımda 14 GB olarak görünmesini istemiyorum.
Örneğin:

Alıntıyı görüntüle
İşlemcinin içerisinde dahili grafik mevcut. Harici grafik olan GTX 1650'yi kullandığınızdan emin misiniz?

İşlemcinin içerisinde dahili grafik mevcut. Harici grafik olan GTX 1650'yi kullandığınızdan emin misiniz?
Değilim. Tek yaptığım oynayacağım oyunu Nvidia Denetim Masasından GTX 1650'ye atamak. BFV'de sürekli FPS düşmeleri yaşıyorum mesela çok rahat oynamam gerekirken. Bir çok kez konu açtım ama gene de çözüm bulamadım. Örneğin şu ekran görüntüsünü incelerseniz CPU ve GPU kullanımdaki saçmalığı fark edersiniz sanırım.

1653134973840.png

Değilim. Tek yaptığım oynayacağım oyunu Nvidia Denetim Masasından GTX 1650'ye atamak. BFV'de sürekli FPS düşmeleri yaşıyorum mesela çok rahat oynamam gerekirken. Bir çok kez konu açtım ama gene de çözüm bulamadım. Örneğin şu ekran görüntüsünü incelerseniz CPU ve GPU kullanımdaki saçmalığı fark edersiniz sanırım.
bu pcde mux switch yok muhtemelen
8gb ram takıp harici bir monitörde oynarsanız bu oranlar düzelebilir
bendede aynı olay var
laptopumun ekran sinyalini dahili grafik yolladığı için 3050 ye darboğaz yapıyor bazen drop falan yiyorum
yinede bendeki bu kadar düşmüyor belki sorun daha başkadır

Arkadaşlar selam,
Bağlantıdaki laptopu kullanmaktayım. Ram ve depolama yükseltmesi yapmak istiyorum ancak bir kaç sorum var:

- Anakartım maximum kaç GB ram destekliyor?
- Depolama için 2.5'' SSD veya HDD uygun olur mu?

Şimdiden teşekkür ederim.
bende üst modeli var ve 64gb ram destekliyor en iyisi desteği arayın doğru bilgilendirsinler sizi

bu pcde mux switch yok muhtemelen
8gb ram takıp harici bir monitörde oynarsanız bu oranlar düzelebilir
bendede aynı olay var
laptopumun ekran sinyalini dahili grafik yolladığı için 3050 ye darboğaz yapıyor bazen drop falan yiyorum
yinede bendeki bu kadar düşmüyor belki sorun daha başkadır
Gerçekten çok saçma bir sistem. Neden böyle sorunları yaşatırsın ki kullanıcına? GPU kullanımlarından anladığım kadarıyla her iki ekran kartını da kullanıyor. Hatta ve hatta çok saçma bir olayı daha söyleyeyim; BIOS'tan dahili grafik kartına ayrılan belleği 512 MB'ye çekersem bırakın performans artışını, daha da düşüş yaşıyorum.

Bellek 1.jpg

Ancak ekran görüntüsünde görüldüğü üzere bellek limiti artıyor.

Gerçekten çok saçma bir sistem. Neden böyle sorunları yaşatırsın ki kullanıcına? GPU kullanımlarından anladığım kadarıyla her iki ekran kartını da kullanıyor. Hatta ve hatta çok saçma bir olayı daha söyleyeyim; BIOS'tan dahili grafik kartına ayrılan belleği 512 MB'ye çekersem bırakın performans artışını, daha da düşüş yaşıyorum.

Alıntıyı görüntüle

Ancak ekran görüntüsünde görüldüğü üzere bellek limiti artıyor.
o dahili olana ayrılan kısım oluyor
sanırım dediğim olay sizdede var düşüşün sebebi o
dışarda fazla kullanmıyorsanız harici monitörle performansını arttırabilirsiniz
tabi 8 gb ram eklemeden olmaz

o dahili olana ayrılan kısım oluyor
sanırım dediğim olay sizdede var düşüşün sebebi o
dışarda fazla kullanmıyorsanız harici monitörle performansını arttırabilirsiniz
tabi 8 gb ram eklemeden olmaz
Dışarıda kullanmıyorum çok fazla ancak ülke şartlarında zaten yüksek meblağlar vererek aldığımız bilgisayarın bir de ek bir monitöre ihtiyaç duyacak olması gerçekten rahatsız edici bir durum.
Hem elektrik masrafı hem de monitör masrafı :(

Dışarıda kullanmıyorum çok fazla ancak ülke şartlarında zaten yüksek meblağlar vererek aldığımız bilgisayarın bir de ek bir monitöre ihtiyaç duyacak olması gerçekten rahatsız edici bir durum.
Hem elektrik masrafı hem de monitör masrafı :(
bu sıkıntı bütün düşük model oyuncu laptoplarında var
hatta düz olanlardada var
sebebide pil ömrünü korumak falan filan diye bi bahane
kapatıp açma özelliğini bilerek koymuyolar düşük olanlara
yapacak bir şey yok maalesef
mesela benimkinin g900 modelinde varmış istersek kapatabiliyormuşuz dahili grafiği direk
sadece bizim ülkeyle sınırlı olan bir şey değil yani

Geri