Çözüldü✓ Devre dışı bırakılan ekran kartı

Ekmek.s

80+
Reaksiyon skoru
10
Çoklu Konu, Spam
Arkadaşlar bir haftadır PC ile uğraşıyorum, ekran kartını yanlışlıkla devre dışı bıraktım. İşlemcide dahili bir grafikte yok. Ne bir görüntü geliyor ne de bios ekranına girebiliyorum. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz?

Nereden devre dışı bıraktın? Takıp çıkarınca veya varsa farklı slota takınca düzeliyor mu?

gizli aygutları gösterip harici ekran kartı üstüne geliğ etkinleştirebilirsiniz

Hiçbir şekilde ekran gelmiyor malesef, PC açılıyor fanlar ışıklar her şey iyi fakat açılış görüntüsü bile alamıyorum

Denedim ama olmadı
Anakarta takmayı dene görüntü kablosunu. Galiba anakarta takınca görüntü geliyordu ama tam bilmiyorum.

İnanın onu da denedim ama yinede görüntü gelmedi :/
BIOS resetlemeyi dene. Sonuçta PC açılmadığına göre tek çare BIOS resetlemek veya arkadaştan falan işlemci ya da ekran kartı bulmak.

Ekran kartını devre dışı bıraktıysan BIOS vb. yerlerin görüntüsü gelmesi gerekir.
  • Sistemi güvenli modda açmayı deneyip ekran kartı sürücüsünü kaldırmayı deneyebilirsin.
  • Güvenli modda açılmıyorsa onarma ekranına gidip sistem geri yüklemeyi deneyebilirsin.
  • Bu ekranlara ulaşamıyorsan kurulum belleği bulup, onar kısmından bu işlemleri deneyebilirsin.
  • Bunlar ile çözemediysen başka bir ekran kartı ile veya format atmayı deneyebilirsin.

Hiçbir şekilde ekran gelmiyor malesef, PC açılıyor fanlar ışıklar her şey iyi fakat açılış görüntüsü bile alamıyorum

Denedim ama olmadı
o zaman tek yolu içinde grafik işlemci olan bir işlemci bulmak

BIOS resetlemeyi dene. Sonuçta PC açılmadığına göre tek çare BIOS resetlemek veya arkadaştan falan işlemci ya da ekran kartı bulmak.
Bios'u resetledim ama yine de olmamıştı. Farklı bir İşlemci veya ekran kartını takmayı denemedim onu denemekte fayda var gibi gözüküyor.
Ekran kartını devre dışı bıraktıysan BIOS vb. yerlerin görüntüsü gelmesi gerekir.
  • Sistemi güvenli modda açmayı deneyip ekran kartı sürücüsünü kaldırmayı deneyebilirsin.
  • Güvenli modda açılmıyorsa onarma ekranına gidip sistem geri yüklemeyi deneyebilirsin.
  • Bu ekranlara ulaşamıyorsan kurulum belleği bulup, onar kısmından bu işlemleri deneyebilirsin.
  • Bunlar ile çözemediysen başka bir ekran kartı ile veya format atmayı deneyebilirsin.
Çoğunu denedim formatta attım olmadı malesef, bir tek farklı bir ekran kartı takmadım sadece

Hep merak ederdim bunu :D ama hocam biosa görüntü gelmesi gerek Fast boot mu seçiliydi belki ondan görüntü gelmiyordur bios için

Geri