bu anakarta bu işlemci ve ekran kartı uyumlu olur mu?

Saintes Maries

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
1,163
anakart ASUS H61M-K şuan anakartımda i5-3340 işlemci takılı ve ekran kartım yok. bu anakarta i3-10100f işlemci ve rx6400 ekran kartı taksam uyumlu olur mu bir sıkıntı çıkar mı?

anakart ASUS H61M-K şuan anakartımda i5-3340 işlemci takılı ve ekran kartım yok. bu anakarta i3-10100f işlemci ve rx6400 ekran kartı taksam uyumlu olur mu bir sıkıntı çıkar mı?
İşlemci için soketiniz uymaz. Ekran kartı için anakart uyumuna ihtiyaç yoktur.

Anakartınız 1155pin olduğundan takabileceginiz en iyi işlemci i7 3770k. Ben overclock yapmam diyorsanız i7 3770 alabilirsiniz.
düşündüğümde yeni anakart almak daha mantıklı gibi. almak istediğim işlemci ile bahsettiğiniz işlemci arasında yaklaşık 700TL fark var. bildiğiniz i3-10100f ile uyumlu 700 tl bandında anakart var mı acaba?

düşündüğümde yeni anakart almak daha mantıklı gibi. almak istediğim işlemci ile bahsettiğiniz işlemci arasında yaklaşık 700TL fark var. bildiğiniz i3-10100f ile uyumlu 700 TL bandında anakart var mı acaba?
h410m ve h510 serisine bakabilirsin. Şu an fiyatları 1000TL'nin üstünde indirimlerde belki 800TL civarlarına düşüyor olabilir. Çok takip etmedim. Eğer bu anakartı alırsan ram değiştirmen gerekir çünkü kullandığın ramler ddr3 eğer bu anakarta geçersen ddr4 ram alman gerek.

h410m ve h510 serisine bakabilirsin. Şu an fiyatları 1000TL'nin üstünde indirimlerde belki 800TL civarlarına düşüyor olabilir. Çok takip etmedim. Eğer bu anakartı alırsan ram değiştirmen gerekir çünkü kullandığın ramler ddr3 eğer bu anakarta geçersen ddr4 ram alman gerek.
vallahi ne yapacağımı şaşırdım : ) . ekran kartım yoktu ekran kartı alayım diye araştırmaya başladım. rx6400'ü buldum işlemcim kartı besleyemeyeceği için işlemci değişmeye karar verdim. şimdi anakart problemi çıktı. yeni anakart alayım diyorum ram değişmesi gerekiyor. 2300'lük ekran kartı alacam diye gireceğim masraf 6k

vallahi ne yapacağımı şaşırdım : ) . ekran kartım yoktu ekran kartı alayım diye araştırmaya başladım. rx6400'ü buldum işlemcim kartı besleyemeyeceği için işlemci değişmeye karar verdim. şimdi anakart problemi çıktı. yeni anakart alayım diyorum ram değişmesi gerekiyor. 2300'lük ekran kartı alacam diye gireceğim masraf 6k
En ucuz yol sanırım i7 3770 almak.

Geri