İtopyadan alınan pc teknik sorunlar bitmiyor!

Walkoud

80+
Reaksiyon skoru
35
geçen günlerde de aynı konuyu açmıştım bilgisayar kendini hiç bir şey yapmadan normal masaüstündeyken kapatıyor itopya'ya götürdüğümüzde böyle bir problem çıkmıyor sadece benim evimde yaşanıyor belli başlı oyunlara girince direkt kapanıyor masaüstüde rastgele yaşanıyor

işlemci boştayken
1655849417906.png
,
60 65 dereceleri görüyor normal olduğunu düşünmüyorum

stress testinde
1655849607541.png

80 85 derecelere kadar yükseliyor

itopyada yapılan testlerde hiç bir şey çıkmadı.

İlk götürüşümüzden öncede sürekli kapanmalar devam ediyordu teknik servisten geldikten sonra 1. gün bir şey olmadı fakat 2.gün ard arda kapanmalara tekrar başladı bazen oyunlarda bazen masaüstünde ancak yarım saat önceye kadar sürekli açılıp kapandı masaüstündeyken

bilgisi olan bi öneri ne yapcağıma dair fikir verirse sevinirim

Evde topraklama olmayabilir mi? Eğer serviste bir sorun çıkmıyor sadece sizin evde çıkıyorsa ev tesisatında bir sorun olabilir. Uzatma kablosu kullanıyorsan ya değiştir ya da başka bir prize takarak dene. İşlemcini bilmiyorum ama Aida64 için 85 derece normal . Hele ki stok soğutucu varsa.
Sistem bilgilerini de yazsan iyi olur ...
Format atmayı denemediysen kesinlikle bir dene.

Evde topraklama olmayabilir mi? Eğer serviste bir sorun çıkmıyor sadece sizin evde çıkıyorsa ev tesisatında bir sorun olabilir. Uzatma kablosu kullanıyorsan ya değiştir ya da başka bir prize takarak dene. İşlemcini bilmiyorum ama Aida64 için 85 derece normal . Hele ki stok soğutucu varsa.
Sistem bilgilerini de yazsan iyi olur ...
Format atmayı denemediysen kesinlikle bir dene.
windows a servise gittiği zaman reset atıldı

Sadece konumla alakalıysa bina/daire elektrik hattında dalgalanmalar olabilir. Bunun için regilatör taktırmanız gerekiyor. Ama emin olmak için önce imkanın varsa bir arkadaşının/akrabanın evinde de dene. Bu şekilde elektirik hattında sıkıntı olup olmadığını test edebilirsin.
2. Olasılık olarak itopya düzgün bir şekilde test etmemiş olabilir. Bunun ucu daha açık. O yüzden önce 1. ihtimal üzerinde durmak daha mantıklı.

klavye mous kaynaklıda olabilir ben aliexpress çinden klavye aldıydım çok ucuza ışıklı mışıklı çok ucuza bilinmeyen marka meğersem o kısa devre attırıyormuş değişince düzelmişti dene derim

klavye mous kaynaklıda olabilir ben aliexpress çinden klavye aldıydım çok ucuza ışıklı mışıklı çok ucuza bilinmeyen marka meğersem o kısa devre attırıyormuş değişince düzelmişti dene derim
klavye gamepower ogre mouse razer deathadder v2
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sadece konumla alakalıysa bina/daire elektrik hattında dalgalanmalar olabilir. Bunun için regilatör taktırmanız gerekiyor. Ama emin olmak için önce imkanın varsa bir arkadaşının/akrabanın evinde de dene. Bu şekilde elektirik hattında sıkıntı olup olmadığını test edebilirsin.
2. Olasılık olarak itopya düzgün bir şekilde test etmemiş olabilir. Bunun ucu daha açık. O yüzden önce 1. ihtimal üzerinde durmak daha mantıklı.
özellikle oyunlara girerken sıkıntılar çıkıyor 1. sıkıntı bunu yapar mı?

farklı klavye mouse varsa dene bence belki bir çözüm olabilir yada arkadaşların dediği gibi topraklama ile alakalı

windows a servise gittiği zaman reset atıldı
Reset atmak ile USBden format atmak çok farklı şeyler.
Eğer format atıldı diyorsan peki.
Sistemde kullanılan PSU pek kaliteli değil ben olsam ilk ondan şüphelenirdim ama test etmeden bir şey diyemeyiz tabi.
Bence itopyaya tekrar götürün tekrar baktırın aynı sorun devam ediyor diyerek. Bu sefer daha dikkatli incelemelerini isteyin.
Eğer onların mekanda yine sorun çıkmazsa sizin ev elektriğinde sorun olma ihtimali yüksek. Bir elektrikçi çağırıp ev elektiriğinizi kontrol ettirin.
Ev elektriğinde de sorun çıkmazsa itopyayla tekrar görüşün. Yapabileceğimiz bir şey yok derlerse THH başvurun.

Reset atmak ile USBden format atmak çok farklı şeyler.
Eğer format atıldı diyorsan peki.
Sistemde kullanılan PSU pek kaliteli değil ben olsam ilk ondan şüphelenirdim ama test etmeden bir şey diyemeyiz tabi.
Bence itopyaya tekrar götürün tekrar baktırın aynı sorun devam ediyor diyerek. Bu sefer daha dikkatli incelemelerini isteyin.
Eğer onların mekanda yine sorun çıkmazsa sizin ev elektriğinde sorun olma ihtimali yüksek. Bir elektrikçi çağırıp ev elektiriğinizi kontrol ettirin.
Ev elektriğinde de sorun çıkmazsa itopyayla tekrar görüşün. Yapabileceğimiz bir şey yok derlerse THH başvurun.
direkt başka bir evde deneyeyim eğer orda sorun çıkmazsa evde sıkıntı vardır bunu yarın bir deniyim ben

Bu rehberi uygula.
Bios güncel değilse güncelle.
XMP kapatıp kontrol et aynı sorun oluyor mu.

Olmuyorsa memtest ile ramlerini test et.

DDU ile ekran kartı sürücünü kaldırıp ekran kartının sitesinden WHQL sürücüyü indirip baştan kur .

direkt başka bir evde deneyeyim eğer orda sorun çıkmazsa evde sıkıntı vardır bunu yarın bir deniyim ben
Başka evden kastın aynı apartmandaki komşun olmasın.

Bu rehberi uygula.
Bios güncel değilse güncelle.
XMP kapatıp kontrol et aynı sorun oluyor mu.

Olmuyorsa memtest ile ramlerini test et.

DDU ile ekran kartı sürücünü kaldırıp ekran kartının sitesinden WHQL sürücüyü indirip baştan kur .

Başka evden kastın aynı apartmandaki komşun olmasın.
yok direkt başka yere gidicem

yok direkt başka yere gidicem
adımları bi uygulayım ben

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,194,628
Üyeler
189,640
Son üye