I5 10400F Isınma Sourunu

hocam laptop olduğunu kim söyledi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hocam kasa

evet ama stok soğutucuyu şuanlık değiştirmek istemiyorum hocam malum durumdan dolayı. başka ne yapmamı önerirsiniz?
değiştirebilirseniz şununla değiştirebilirsiniz:

Aynı sorunu arkadaşım bizzat yaşadı, sistemi vatan bilgisayarda toplamıştı. tümüyle beraber bu sorun ile önce mahalle bilgisayarcısına götürmüştü, benim fikrim büyük ihtimal anakartta bulunan işlemciye temas eden pinlerden, sıcaklık iletisini sağlayan pinin hasar gördüğü tarafındaydı fakat bilgisayarcı anakartsal bir sorun olduğu ufak çaplı kısa devre olup sorunu çözdüğünü açıklamıştı fakat sorun devam ediyordu ve sistemin bütünüyle bu sefer vatan bilgisayara götürdü teknik servis bölümüne sorun orada da tam olarak anlaşılmadı ama işlemci ile ilgili oldu kesin dediler ve i5-10400 ile değiştirmişlerdi. Bilgin olsun aldığın yere garanti kapsamı içerisinde bu sorundan bahset ve ürün değişimi talep et.
vatandan aldım hocam zaten

Değerler normal değil. Aynı işlemci ile hiçbir işlem yapmadan 70 dereceyi bile göremiyorum oyunlarda. 80 baya çok.
siz ne yapmamı önerirsiniz hocam?

vatandan aldım hocam zaten
Tamamdır aynı sorunla ilet ve sistemini götür önce onlar kontrollerini gerçekleştirsinler aynı parçalar ile fakat büyük ihtimal ikinizin sorunuda aynı bende aynı işlemciyi kullanıyorum hiç bir oyunda 50 dereceyi bile görmedim tabi ben 2 fanlı kule tipi bir soğutucu kullanıyorum ama stok soğutucu ile 70 dereceyi zor görürsünüz. Fakat şöyle bir bilgi daha veriyim arkadaşım i5-10400F işlemciyi bu sorunla götürdü ve vatandan şöyle bir geri dönüş aldı işlemcinizin arızalı olduğu tespit edildi ve bir üst modeli ile değiştirildi diye fakat bir üst modeli dedikleri F olmayan yani içerisinde intel hd graphic olan normal i5-10400'tü.

Tamamdır aynı sorunla ilet ve sistemini götür önce onlar kontrollerini gerçekleştirsinler aynı parçalar ile fakat büyük ihtimal ikinizin sorunuda aynı bende aynı işlemciyi kullanıyorum hiç bir oyunda 50 dereceyi bile görmedim tabi ben 2 fanlı kule tipi bir soğutucu kullanıyorum ama stok soğutucu ile 70 dereceyi zor görürsünüz. Fakat şöyle bir bilgi daha veriyim arkadaşım i5-10400F işlemciyi bu sorunla götürdü ve vatandan şöyle bir geri dönüş aldı işlemcinizin arızalı olduğu tespit edildi ve bir üst modeli ile değiştirildi diye fakat bir üst modeli dedikleri F olmayan yani içerisinde intel hd graphic olan normal i5-10400'tü.
Hocam herhangi bir ücret talep ettiler mi?

Yani kısacası işlemciyi değiştirmeden bu sorunu (eğer soğutucuda düzgün oturtturulmuşsa ve bu sorunu yaşıyorsanız) çözemezsiniz.

Hocam herhangi bir ücret talep ettiler mi?
Hayır sonuç olarak 1-2 hafta önce topladım demişsin garantisi hala devam etmekte, garanti kapsamı içinde değişim olacağı için ücret talep etmiyorlar diye biliyorum, arkadaşım bu adımların hepsini vatan tarafında ücretsiz gerçekleştirdi.

Yani kısacası işlemciyi değiştirmeden bu sorunu (eğer soğutucuda düzgün oturtturulmuşsa ve bu sorunu yaşıyorsanız) çözemezsiniz.

Hayır sonuç olarak 1-2 hafta önce topladım demişsin garantisi hala devam etmekte, garanti kapsamı içinde değişim olacağı için ücret talep etmiyorlar diye biliyorum, arkadaşım bu adımların hepsini vatan tarafında ücretsiz gerçekleştirdi.
hocam biraz tembel birisiyim uğraşmak pek istemiyorum :D. Undervoltu denesem ilk başta uygun mu?

hocam biraz tembel birisiyim uğraşmak pek istemiyorum :D. Undervoltu denesem ilk başta uygun mu?
Uygundur ama çok uğraştırır bir anda voltajı çok düşüremiyeceğiniz için teker teker, yavaş yavaş düşürüp sürekli oyuna girip sıcaklıkları kontrol etmeniz gerekecek ve undervolt işlemi amd işlemcileri veya ekran kartlarındaki gibi öyle çok büyük bir işlem değil bence intel işlemcilerde.

Uygundur ama çok uğraştırır bir anda voltajı çok düşüremiyeceğiniz için teker teker, yavaş yavaş düşürüp sürekli oyuna girip sıcaklıkları kontrol etmeniz gerekecek ve undervolt işlemi amd işlemcileri veya ekran kartlarındaki gibi öyle çok büyük bir işlem değil bence intel işlemcilerde.
hocam peki i5 10400 işlemcide problem çıkıyor mu arkadaşınızda çıktı mı?

hocam peki i5 10400 işlemcide problem çıkıyor mu arkadaşınızda çıktı mı?
yok sonuç olarak yine yeni satın aldığınız işlemci gibi sıfır kutusu ile birlikte anakarta kurulu ve eski işlemcinizin garanti süreci ona aktarılarak devam ediyor ve herhangi bir sorun çıkmadı şuan gayet memnun.

Undervolt garanti kapsamı dışına çıkmıyor herhalde değil mi? Sonuçta yazılımsal
yok sonuç olarak yine yeni satın aldığınız işlemci gibi sıfır kutusu ile birlikte anakarta kurulu ve eski işlemcinizin garanti süreci ona aktarılarak devam ediyor ve herhangi bir sorun çıkmadı şuan gayet memnun.

yok bios üzerinden yapıldığı için garanti kapsamı dışına çıkmaz.
Hocam bi undervoltu deneyeceğim. Eğer olmazsa son çare garanti

Hayır ama undervolt nasıl yapılıyor bu işlemciye bulamadım, kilitlemişler her yerden UV kısmını yoksa bende yapacaktım 😅

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,206,301
Üyeler
192,998
Son üye
enesaltintaa
Geri