i5-11600k Undervolt yapmalı mıyım?

Reaksiyon skoru
17
Selamlar, 1 hafta öncesinde 11600k işlemci aldım. Eski işlemcimden kalan stok fanı kullanıyodum fakat sıcaklık oyuunlarda 100 derece boştayken 70 derece oluyordu. Genellikle oyunlarda mavi ekran yiyip pc restart atıyodu kendi kendine. Bugün sıvı soğtucu aldım boştayken 35 oyundayken 85 derecelerde geziyor. Sizce değerler normal li yoksa undervolt yapmalı mıyım?

Selamlar, 1 hafta öncesinde 11600k işlemci aldım. Eski işlemcimden kalan stok fanı kullanıyodum fakat sıcaklık oyuunlarda 100 derece boştayken 70 derece oluyordu. Genellikle oyunlarda mavi ekran yiyip pc restart atıyodu kendi kendine. Bugün sıvı soğtucu aldım boştayken 35 oyundayken 85 derecelerde geziyor. Sizce değerler normal li yoksa undervolt yapmalı mıyım?
OC yaptın mı işlemciye? Anakart ve sıvı soğutma nedir?

Oc yapmadım stok hali hiç dokunmadım biostan felan. Anakart modelim MSI Z590 Plus. Sıvı soğutma olarak cooler master masterliquid ml240l v2 modelini kullanıyorum.
İntel XTU yazılımını indir oradan frekans sabitlemesi ve undervolt yapalım biraz. 85 derece fazla gibi geldi.

İntel XTU yazılımını indir oradan frekans sabitlemesi ve undervolt yapalım biraz. 85 derece fazla gibi geldi.
1656076475510.png

bunu mu indiriyorum hocam?

hocam ben i3 8100 kullanıyorum undervolt yapmam lazımmı nasıl yapılıyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

işlemci boşta 33-35 derece internette gezinirken 45-49 derece

işlemci boşta 33-35 derece internette gezinirken 45-49 derece
Yapman lazım değil ama istersen yapabilirsin sana kalmış.

İşlemci boşta 49W mı çekiyor biraz sıkıntı var bunda.

Neyse Advanced Tuning kısmına gir.

Ekranı tam hatırlayamadım ama alt taraflarda işlemcinin kaç çekirdek aktifken kaç GHz olacağı ayarlanıyor. Orada 6 çekirdek aktifken değer ne ise 1 çekirdeğe kadar hepsine aynı değeri gir. O işlemcide 4.5GHz idi sanırım.

üst taraflarda bir yerde de Core voltage olması lazım onu biraz düşürüp -0.1V yap.

Ekranı tam hatırlayamadım ama alt taraflarda işlemcinin kaç çekirdek aktifken kaç GHz olacağı ayarlanıyor. Orada 6 çekirdek aktifken değer ne ise 1 çekirdeğe kadar hepsine aynı değeri gir. O işlemcide 4.5GHz idi sanırım.

üst taraflarda bir yerde de Core voltage olması lazım onu biraz düşürüp -0.1V yap.
-0.1 bir yok hocam -0.100 var -0.10 var

1656077115483.png
Burayı'da full 46 yaptım

1656077162561.png

Rahat anlatabilmen için ekranı da attım hocam.

Geri