Kullanma Tarihi Geçmiş Parfüm Kullanılır mı?

Mırnav

80+ Gold
Reaksiyon skoru
2,792
Çok sevdiğim bir markanın parfümünü kullanıyordum. Yıllar sonra bitti elimde olan diğerini kullanmak isterken kullanma tarihini 4 yıl geçtiğini fakettim. Hala güzel kokuyor ve rahatsiz etmiyor. Sıfır ilk defa açtım. Kullanılır mı?

Bir sıkıntı olacağını sanmıyorum

Parfümünüzün son kullanma tarihi geçerse, parfümü kullanmak hoş olmayan bir kokuya, cilt tahrişlerine veya - bazı durumlarda - alerjik reaksiyona neden olabilir.

Çok sevdiğim bir markanın parfümünü kullanıyordum. Yıllar sonra bitti elimde olan diğerini kullanmak isterken kullanma tarihini 4 yıl geçtiğini fakettim. Hala güzel kokuyor ve rahatsiz etmiyor. Sıfır ilk defa açtım. Kullanılır mı?
200 ML Armani Code parfümü 4 sene boyunca kullanmıştım. Ne kokusunda ne başka bir şekilde sorun yaşamadim.

Ben kullanıyorum bir sorun yaşamadım.
Alerji falan yapabilir yinede dikkatli olun.

Az bir sık cildini rahatsız etmiyorsa kullanırsın ilk defa açmışsın sonuçta.

ama sonuçta cild tahrişi riskide olabilir adamlar son kullanma tarihi koyduğuna göre zarar verecebilecek etkenler çıkarabilir diye koyuyor
Vazgeçtim zaten. Süs niyetine kullanacağım kutusunu. Şuan 700 TL olmuş 400ml'İ. Zamanında 150TL ye çok demiştim.

ama sonuçta cild tahrişi riskide olabilir adamlar son kullanma tarihi koyduğuna göre zarar verecebilecek etkenler çıkarabilir diye koyuyor
Ek olarak zamanla parfümler oksitlenir ve alkol oranı yükselirmiş bu da cildde tahriş kızarlıklık ve alerjik reaksiyonlara yol açarmış. (bunları bende bilmiyordum mesela)

Benim parfümünde geçmişti fakat çok pis kokuyordu o yüzden attım.

Geri