Isınma problemi ve Oyunlarda kapanma

mstft

80+
Reaksiyon skoru
1
Öncelikle merhabalar,
bundan yaklaşık 2 hafta önce donanım arşivinin tanıtmış olduğu ''SouthPaws'' r5 5600lü xfx speedster swift 309 rx 6700 xt li sistemi aldım.
aldıktan sonra sistem güzel bir şekilde elime ulaştı. Sonra oyunları yükledim ama şöyle bir sorunum ortaya çıktı örnek olarak e-futbol 2021 steam pubg , csgo yani ağır yük olan oyunlarda ekran kartımın sıcaklığı 63 67 dereceler arasında gidiyor geliyordu ve oyun birden kapanıyor bazen 1 maç oynarken bazen 2. veya 3. maçlarda kapanıyor. ben de ve bu sıcaklıkta kapanması imkansız orasını hâlâ çözemedim voltage ayarlarını kademe kademe düşürdüm ekran kartı sıcaklığı 60 63 arasına düştü ama yine kapanma sorunu yaşadı ve kart yine çok ısınıyor ne yapmamı önerirsiniz ben çünkü anlayamadım bu olayı şimdiden teşekkür ederim. Sistem Özelliklerim şöyle,
1)r5 5600
2)Asus prime b450m k 2
3) 2x corsair vengeance lpx 8gb ram
4) xfx speedster swft 309 amd radeon rx 6700xt core
5) samsung 970 evo plus 500gb 3500/3300mb
6) gamepower warcry 650w 80+ bronz kasa

Son düzenleme:
60 dereceler ekran kartı için fazla değil aslında işlemci sıcaklığını da kontrol edebilir misin?

işlemcim stres testinde 88dereceye yükseliyor ama bu oynadığım oyunlarda 60derecede duruyorlar
muhtemelen biosta ekran kartı veya işlemci sıcaklığı 65 in üzerine çıkınca otomatik oyunu kapat gibi bir ayar aktif veya o şekilde ayarlanmış, biosunuzu sıfırlayıp dener misiniz. (xmp profili ve amd re-size bar'ı aktif etmeyi unutmayın)

peki ben çok anlamıyorum ama biosu nasıl sıfırlayabilirim yardımcı olabilir misiniz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

muhtemelen biosta ekran kartı veya işlemci sıcaklığı 65 in üzerine çıkınca otomatik oyunu kapat gibi bir ayar aktif veya o şekilde ayarlanmış, biosunuzu sıfırlayıp dener misiniz. (xmp profili ve amd re-size bar'ı aktif etmeyi unutmayın)
peki ben çok anlamıyorum ama biosu nasıl sıfırlayabilirim yardımcı olabilir misiniz

anakartınızın üzerinde bios pili olacak isterseniz onu çıkarın 5 dakika bekleyip geri takın, isterseniz uefi bios üzerinden sıfırlayabilirsiniz, internette videoları mevcuttur, ekte bıraktığıma benziyor bios pili.

Ekler

• 1658697604306.png
    1658697604306.png
    176.9 KB · Hit: 43
anakartınızın üzerinde bios pili olacak isterseniz onu çıkarın 5 dakika bekleyip geri takın, isterseniz uefi bios üzerinden sıfırlayabilirsiniz, internette videoları mevcuttur, ekte bıraktığıma benziyor bios pili.
teşekkür ederim deneyeceğim

ayrıca bunu yaptıktan sonra biosa girip bu videolarda ki adımları yapmayı unutmayın.

ayrıca bunu yaptıktan sonra biosa girip bu videolarda ki adımları yapmayı unutmayın.
ben biosu sıfırladım tekrar bios ayarını yaptıktan sonra yine e futbol 21e giriş yaptım işlemci ve ekran kartı sıcaklığını da izliyordum gpu sıcaklığı 63 CPU sıcaklığı ise 63.4 civarında geziyordu bu arada amdnin kendi programından voltajını düşürdüm oyun yine kapandı yine çözülmedi

voltaj ve diğer ayarlarım bu durumda

Ekler

• 20220725_011149.jpg
    20220725_011149.jpg
    1.6 MB · Hit: 44
Son düzenleme:
ben biosu sıfırladım tekrar bios ayarını yaptıktan sonra yine e futbol 21e giriş yaptım işlemci ve ekran kartı sıcaklığını da izliyordum gpu sıcaklığı 63 CPU sıcaklığı ise 63.4 civarında geziyordu bu arada amdnin kendi programından voltajını düşürdüm oyun yine kapandı yine çözülmedi

voltaj ve diğer ayarlarım bu durumda
Başka oyunlarda oluyormu? Dener misiniz?

Sıcaklıktan değil de PSU kaynaklı olabilceğini düşünüyorum. 12V'dan kaç Watt veriyor?

steam pubg de ve cs de 1-2 kez kapattı

Sıcaklıktan değil de PSU kaynaklı olabilceğini düşünüyorum. 12V'dan kaç Watt veriyor?
buna nasıl bakabilirim

işlemcimdeki termal macunu değiştirdim (zalman zm stc7) şimdi anlamadığım bir şekilde sıcaklık değerleri işlemci için daha da yükseldi ve oyunu artık oynatmıyor oyuna giriyorum birkaç dakika sonra kapatmaya başladı 🤦‍♂️🤦‍♂️

Son düzenleme:
steam PUBG de ve cs de 1-2 kez kapattı

buna nasıl bakabilirim

işlemcimdeki termal macunu değiştirdim (zalman zm stc7) şimdi anlamadığım bir şekilde sıcaklık değerleri işlemci için daha da yükseldi ve oyunu artık oynatmıyor oyuna giriyorum birkaç dakika sonra kapatmaya başladı 🤦‍♂️🤦‍♂️
sıcaklık değerleriniz gayet normaldi, neden termal macun sürdünüz ki?

Geri