Çözüldü✓ Amd Ryzen 5 5500 Görüntü Gelmiyor

RoadtoP

80+
Reaksiyon skoru
3
Merhaba arkadaşlar. Bugün elime ulaşan MSI B550 A Pro anakart ve Ryzen 5 5500 işlemciyi kurdum. İlk açtığımda sıkıntısız görüntü aldım. Bios ayarlarını yaptım ve güncel driverları sitelerinden kurdum. Daha sonra fanları smart moda almak için tekrar biosa girdim ve ayarladım. Kaydedip çıktıktan sonra bir daha görüntü alamadım. Anakart ilk olarak RAM hatası verdi. Slotları değiştirdim bu sefer CPU ışığı yanmaya başladı. Anlayacağınız görüntü bir türlü gelmiyor. Kablo bağlantılarında da bir sıkıntı yok. Daha önce başına gelen ya da bir bilgisi olup yardımcı olabilecek var mı?

Merhaba arkadaşlar. Bugün elime ulaşan MSI B550 A Pro anakart ve Ryzen 5 5500 işlemciyi kurdum. İlk açtığımda sıkıntısız görüntü aldım. Bios ayarlarını yaptım ve güncel driverları sitelerinden kurdum. Daha sonra fanları smart moda almak için tekrar biosa girdim ve ayarladım. Kaydedip çıktıktan sonra bir daha görüntü alamadım. Anakart ilk olarak RAM hatası verdi. Slotları değiştirdim bu sefer CPU ışığı yanmaya başladı. Anlayacağınız görüntü bir türlü gelmiyor. Kablo bağlantılarında da bir sıkıntı yok. Daha önce başına gelen ya da bir bilgisi olup yardımcı olabilecek var mı?
Anakartın üzerinde minik yuvarlak bir pil olacak yani bios pili. Onu çıkar 5 dk sonra tekrar tak.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

biostan yanlış bir ayar yaptıysan bu biosu sıfırlayarak onu düzeltir.

Anakartın üzerinde minik yuvarlak bir pil olacak yani bios pili. Onu çıkar 5 dk sonra tekrar tak.

biostan yanlış bir ayar yaptıysan bu biosu sıfırlayarak onu düzeltir.
Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Dediğinizi yaptım fakat olmadı.

Çift kanal ramin varsa takini çıkarıp tek slot ram ile açmayı dener misin?

Bunu da denedim ve fayda etmedi.

Şuan açmaya çalıştığında tam olarka ne oluyor?
Güç geliyor bütün fanlar dönüyor fakat görüntü gelmiyor anakartın CPU ışığı yanıyor. Şimdi bios flash ile güncelleme yaptım yine gelmedi görüntü.

Güç geliyor bütün fanlar dönüyor fakat görüntü gelmiyor anakartın CPU ışığı yanıyor. Şimdi bios flash ile güncelleme yaptım yine gelmedi görüntü.
Garip bir şekilde bios güncelledikten sonra şimdi de RAM ışığı yanmaya başladı.

Komik olacak ama bios sıfırlamayı tekrar deneyebilir misin? pili çıkar bu sefer 10 dk civarı bekle. Ayrıca işlemci besleme kablosunu da çıkarıp takabilirsin

Komik olacak ama bios sıfırlamayı tekrar deneyebilir misin? pili çıkar bu sefer 10 dk civarı bekle. Ayrıca işlemci besleme kablosunu da

Pili çıkarmadan bir kere daha açmayı denedim anakartın üzerindeki bütün ikaz lambaları yanıp söndü ve görüntü geldi. Çok garip şeyler oldu anlayamadım neyden kaynaklandığını.

Pili çıkarmadan bir kere daha açmayı denedim anakartın üzerindeki bütün ikaz lambaları yanıp söndü ve görüntü geldi. Çok garip şeyler oldu anlayamadım neyden kaynaklandığını.
Şimdi de RAM'in teki gözükmüyor.

Şimdi de RAM'in teki gözükmüyor.
RAM'i tekrar çıkarıp takınca sorunum düzeldi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,218,141
Üyeler
197,381
Son üye
Akifim
Geri