8 GB ram gösteriyor.

ZarisZ

80+
Reaksiyon skoru
4
2x8 16 gb ram kullanıyorum kullanılabilir 8 gb yazıyor

(bikaç gün önce kasada temizlik yaparken işlemci fanının vidasını söküp geri takmıştım çok sıktığım için mi böyle bi sorun oldu ? başka bi forumda öyle okumuştum.)

Ekler

• resim_2022-08-07_132703927.png
    resim_2022-08-07_132703927.png
    29.8 KB · Hit: 75
Ramlerden biri yerinden oynamış olabilir kontrol etmenizi öneririm

Apu sistem mi kullanıyorsunuz ?

Yanlış Bilgilendirme

(bikaç gün önce kasada temizlik yaparken işlemci fanının vidasını söküp geri takmıştım çok sıktığım için mi böyle bi sorun oldu ? başka bi forumda öyle okumuştum.)
anakart max 8 desteklediği için kullanılabilir yazıyo

Sistemde 16 GB RAM var 2 GB donanıma gidiyor geriye 14 GB RAM yiyor. Windows 11 herhalde bu, 4 GB yiyor kendisi. Arka planda da 2 GB'lık bir şey açık. Size 8 GB boş alan kalıyor yani bir anormallik yok.

• Beğen
Reaksiyonlar: Equa
Zaten 16 gb rami okum 2 si apuya gitmiş 14 gözüküyor sistem 6gb kullandığı içinde 8gb kullanılabilir gözüküyor sistemin boşta 6 gb harcaması bna fazla geldi arka planda bir şey mi açık ?

Zaten 16 gb rami okum 2 si apuya gitmiş 14 gözüküyor sistem 6gb kullandığı içinde 8gb kullanılabilir gözüküyor sistemin boşta 6 gb harcaması bna fazla geldi arka planda bir şey mi açık ?
Sistemde 16 GB RAM var 2 GB donanıma gidiyor geriye 14 GB RAM yiyor. Windows 11 herhalde bu, 4 GB yiyor kendisi. Arka planda da 2 GB'lık bir şey açık. Size 8 GB boş alan kalıyor yani bir anormallik yok.
hayır windows 10, arka plandada bişey açık değil. kafam karıştı şimdi

Pc özellikleri kısmından bakar mısın kaç GB gösteriyor.Yada Bios tan. 1 tane rami okumuyor sanki.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

o zaman normal. 2 GB apu'ya gidiyor 6 GB da sistem kullanıyor sana kalan 8.
Benim de apu hatta windows 11 fakat 11GB kullanılabilir gözüküyor.Arkadaşın noraml değil bence 7.8GB göstermesi.

Geri