8 GB ram gösteriyor.

ZarisZ

80+
Reaksiyon skoru
4
2x8 16 gb ram kullanıyorum kullanılabilir 8 gb yazıyor

(bikaç gün önce kasada temizlik yaparken işlemci fanının vidasını söküp geri takmıştım çok sıktığım için mi böyle bi sorun oldu ? başka bi forumda öyle okumuştum.)

Ekler

• resim_2022-08-07_132703927.png
    resim_2022-08-07_132703927.png
    29.8 KB · Hit: 75
Ramlerden biri yerinden oynamış olabilir kontrol etmenizi öneririm

Apu sistem mi kullanıyorsunuz ?

Yanlış Bilgilendirme

(bikaç gün önce kasada temizlik yaparken işlemci fanının vidasını söküp geri takmıştım çok sıktığım için mi böyle bi sorun oldu ? başka bi forumda öyle okumuştum.)
anakart max 8 desteklediği için kullanılabilir yazıyo

Sistemde 16 GB RAM var 2 GB donanıma gidiyor geriye 14 GB RAM yiyor. Windows 11 herhalde bu, 4 GB yiyor kendisi. Arka planda da 2 GB'lık bir şey açık. Size 8 GB boş alan kalıyor yani bir anormallik yok.

• Beğen
Reaksiyonlar: Equa
Zaten 16 gb rami okum 2 si apuya gitmiş 14 gözüküyor sistem 6gb kullandığı içinde 8gb kullanılabilir gözüküyor sistemin boşta 6 gb harcaması bna fazla geldi arka planda bir şey mi açık ?

Zaten 16 gb rami okum 2 si apuya gitmiş 14 gözüküyor sistem 6gb kullandığı içinde 8gb kullanılabilir gözüküyor sistemin boşta 6 gb harcaması bna fazla geldi arka planda bir şey mi açık ?
Sistemde 16 GB RAM var 2 GB donanıma gidiyor geriye 14 GB RAM yiyor. Windows 11 herhalde bu, 4 GB yiyor kendisi. Arka planda da 2 GB'lık bir şey açık. Size 8 GB boş alan kalıyor yani bir anormallik yok.
hayır windows 10, arka plandada bişey açık değil. kafam karıştı şimdi

Pc özellikleri kısmından bakar mısın kaç GB gösteriyor.Yada Bios tan. 1 tane rami okumuyor sanki.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

o zaman normal. 2 GB apu'ya gidiyor 6 GB da sistem kullanıyor sana kalan 8.
Benim de apu hatta windows 11 fakat 11GB kullanılabilir gözüküyor.Arkadaşın noraml değil bence 7.8GB göstermesi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,959
Üyeler
191,187
Son üye
HacıPro
Geri