thepublicman
80+ Gold
- Reaksiyon skoru
- 6,395
Evde böyle bir kağıt buldum Arapça bilmiyorum burada yazan dua mıdır bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
Galiba muskanın içinden çıkarmış annem (Düzeltme direk kağıt olarak verilmiş koruma duası diye vermişler)Çok garip Muska olabilir mi acaba genelde muskalar böyle oluyor
büyük ihtimalle öyle yapacağım çeviren bir arkadaş bulamazsam ya da dua-büyüyü tercüme edecekBüyü gibi duruyor hocam. Bir cami hocasına kağıdı götürüp sorun isterseniz.
Düzeltme direk kağıt olarak verilmiş koruma duası diye vermişler.Galiba muskanın içinden çıkarmış annem
büyük ihtimalle öyle yapacağım çeviren bir arkadaş bulamazsam ya da dua-büyüyü tercüme edecek
İki ihtimal var, Vekf ya da büyü. Büyü zaten haramdır, Vekf ise dua gibi olabiliyor ama genede bilimedik dua/vekf lerden uzak durmalı.Evde böyle bir kağıt buldum Arapça bilmiyorum burada yazan dua mıdır bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
Alıntıyı görüntüle
İkisi de değil. (Dua ve sure kullanıyor ama değil)dua ya da sureye benzemiyor
Google Çeviri.Evde böyle bir kağıt buldum Arapça bilmiyorum burada yazan dua mıdır bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
Alıntıyı görüntüle
teşekkürlerİki ihtimal var, Vekf ya da büyü. Büyü zaten haramdır, Vekf ise dua gibi olabiliyor ama genede bilimedik dua/vekf lerden uzak durmalı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Önerim evinizden uzaklastırmanız. Sıkıntılı.
![]()
VEFK - TDV İslâm Ansiklopedisi
Harf, rakam, kelime, esmâ-i hüsnâ, âyet ve sûrelerin belli bir düzene göre kareler içine yazılarak bunda bâtınî mânalar arayan bir tılsım türü.islamansiklopedisi.org.tr
İkisi de değil.
Allah razı olsun teşekkür ederim@thepublicman benim arapçam iyi, okudum ve ortadaki karede Allahın isimleri yazıyor geri kalan yerlerde kuranın içinde bulunan ayetler yazılmış. Yani muskanın kağıdı.
Dairelerde de "يا رزاق" gibi cümleler yazıyor. O kısımda Allahın farklı isimleri ile çağrılması, örneği "rızkı veren Allah rızık ver" cümlesi gibi.