Sir Cem T-oker
80+ Gold
aynen kardeşim dik açı da 1.57 derece.2π 6,28 derecedir. Aklınız yok fikriniz var. Yanlış bilgiden hepsinizi reportladım. Adamın da kafasını karıştırmayın.
aynen kardeşim dik açı da 1.57 derece.2π 6,28 derecedir. Aklınız yok fikriniz var. Yanlış bilgiden hepsinizi reportladım. Adamın da kafasını karıştırmayın.
Yanlış bilgiyi sen veriyorsun, 2π sayı oladak 6.28 dir. Derece cinsinden 360 tır. Senin asıl bilgin yok2π 6,28 derecedir. Aklınız yok fikriniz var. Yanlış bilgiden hepsinizi reportladım. Adamın da kafasını karıştırmayın.
Dar açı da 36.5aynen kardeşim dik açı da 1.57 derece.
pi değerinin 3,14 olarak almak bile yanlış aslında.Yanlış bilgiyi sen veriyorsun, 2π sayı oladak 6.28 dir. Derece cinsinden 360 tır. Senin asıl bilgin yok
Mesaj otomatik birleştirildi:
Dar açı da 36.5
Onu genelde mühendislik veya mimarlık öğrencileri tam olduğu için alıyor, biz kolay hesap olsun diye yuvarlıyoruzpi değerinin 3,14 olarak almak bile yanlış aslında.
Mesajı düzenler misin sonradan bu konuyu okuyan arkadaşların kafası karışmasın2π 6,28 derecedir. Aklınız yok fikriniz var. Yanlış bilgiden hepsinizi reportladım. Adamın da kafasını karıştırmayın.
knk konuyu açtım elimden geldiği kadar da basitleştirip anlatmaya çalıştımAnlayabilir misiniz kafam allak bullak oldu da
180\π mi? Hmmm. Ama burda πradyan = 180 ise aaa doğru içler dislardan.Selam Dostum,
Belirttiğim gibi açının formulü bu. Radyan = 180/π . Bu noktada kaç π alırsan onun 180 ile çarpımı sana derece olarak bir karşılık vericektir. π dedigimiz kavram ise bir daireni çapına olan oranı yani 22/7 gibi sabit bir sayıdır. Sonsuz bi değeri vardır (bildiğim kadarıyla sonlu veya sonsuz oluşu henüz ispatlanmamış ancak sonsuz kabul edilmektedir) ama genel kullanımı hesaplamalarda 3 veya 3,14 olarak alınır.
Özetle 2π sayısal olarak 6( aslinda 6-7 arası da bir sayı ) belirtirken açısal olarak 360° belirtilir ama dogrusu 2π radyan = 360 ° dir.
bu hangi sınıf matematiği? ben en son kümelerde kalmışım daAlıntıyı görüntüle
Derecelere göre Pi değeri veriliyor. 1 Pi 180 dereceye eşit.
11bu hangi sınıf matematiği? ben en son kümelerde kalmışım da![]()
11 diye hatırlıyorum.bu hangi sınıf matematiği? ben en son kümelerde kalmışım da![]()
180\π mi? Hmmm. Ama burda πradyan = 180 ise aaa doğru içler dislardan.
Peki benim bunu anlamadım gitti fazla ama anlamamam çok bir şey kaybettirir mi? Yoksa formülle gitsem bir şey olmaz mı?
meslekte okul bitirmiş biri olarak çok normal geliyor11 diye hatırlıyorum.