Sizce Ezan Türkçe Olmalı mı?

Sizce

• Oy kullanan toplam üye
    137
Madem arapça bam başka bir dil insanlar nasıl emin oluyorlar okuduğu şeyin doğruluğundan. Siz nasıl emin oluyorsunuz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Diger arkadaşa dedi.
Dogrulundan nasıl emin oluyorsunuz diyorsun zaten bu bir din dinde sana ne diyorsa koşulsuzca inanmam lazım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O zaman İslamiyet evrensel bir dindir diyemeyiz değil mi ? Haksız mıyım
Haksızsın.

Ben uyuyordum bir şey yazamıcam saadece dini emirleri yerine getirmeyen insanların neden din üzerinde bu kadar ahkam kesiyorlar anlamış değilim

Ne diyon anlamadım?
Ezanın okunuşu şöyledir; Allahu Ekber (Allah Büyüktür) 4 kez tekrar edilerek okunur. Eşhedü en la ilahe illallah ( şahitlik ederim ki Allahtan başka ilah yoktur) 2 kere tekrar edilerek okunur. Eşhedü enne muhammeden Rasulullah (şahitlik ederim ki Muhammed sav Allahın elçisidir) 2 kere tekrar edilir. Bunu bile bilmiyorsun ben müslümanım deme.

Başka dillere çevrilememesi evrensel olmadığını göstermez. Başka dillere çevrilememesi Arapça'nın çok kapsamlı bir dil olması yüzünden oluyor.
Her şeye gücü yeten kos koca Allah bu kitabı çok kapsamlı diye sadece Arapça yazabilmiş yani diğer dillere uyduramamış onlar da Arapça anlasın elimden bir şey gelmez yapamıyorum demiş

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,167,202
Üyeler
185,384
Son üye
BleazFinaly
Geri